Марадона бил погребан без сърце, фенове искали да го откраднат

То тежало половин килограм
Обновена: 26 ное 2021 15:47 | 26 ное 2021 15:41, Нели Христова
12
Марадона бил погребан без сърце, фенове искали да го откраднат
Снимка: БГНЕС

Диего Марадона, дългогодишното сърце и душа на аржентинския футбол, очевидно е погребан без едно от тези неща. След смъртта му през ноември 2020 г. футболната звезда е била погребана без сърцето си, според нова книга за здравето му, написана от аржентински лекар и журналист.

В книгата си Нелсън Кастро твърди, че сърцето на Марадона е било премахнато преди погребението му, за да попречи на футболните фенове да нападнат гроба му и да го откраднат.

Кастро се появи по аржентинската телевизия, за да популяризира книгата тази седмица – La salud de Diego: la verdadera historia (Здравето на Диего: Истинската история) – и направи изумителното твърдение за предполагаем план за кражбана на сърцето на Марадона.

"Имаше група от фенове на отбора на Gimnasia y Esgrima La Plata, които планираха да разровят гроба и да извадят сърцето му",  заяви Кастро. "Беше установено, че това ще се случи, така че сърцето му беше отстранено."

Той каза, че освен да спаси сърцето на Марадона от ограбване, също така е много важно то да се изследва, за да се установи причината за смъртта му. Той не даде допълнителна информация за планираните набези на крадците по време на интервюто.

След една от най-впечатляващите футболни кариери в историята, Марадона премина към треньорство на аржентинския национален отбор и други клубове в Аржентина и чужбина. Последният отбор, който Марадона тренира, бе Gimnasia y Esgrima La Plata, чиито фенове според съобщенията, са планирали да откраднат сърцето му.

Но славната футболна кариера на Марадона беше потънала в скандали, а проблемите му със злоупотребите му с различни вещества са добре документирани.

"Други щяха да умрат много преди това", казва Кастро. "За съжаление той имаше компонент на пристрастяване към всичко, което беше разрушително за него. Марадона беше пристрастен към всичко."

Авторът разказва ярки подробности за сърцето на Марадона в интервюто, като твърди, че то тежи половин килограм - почти два пъти повече от типичното мъжко сърце.

"Въпреки че имаше сърце на спортист, което е голямо сърце, то беше голямо заради нещо друго. Не само защото беше спортист, но и заради сърдечната недостатъчност, която имаше", обяснява той.

 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
некои преди 1 месец
иска ли сара без пари че не мога да ти намеря телефона да я вземе6
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали са му оставили половин кило от любимата пудра захар?
9
1
 
4
 
! Отговори
От свой преди 1 месец
Към коментар номер 9 всички ти разбрахме егн то
8
4
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Папата пък съвсем нема сърце.Аржентинските евреи са така.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак са искали да откраднат само сърцето, през 1978 полякът Роман Вардас и българинът *** Ганев изравят трупът на Чарли Чаплин и искат откуп от 500 000 долара за да го върнат.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е реално е откраднато :)
5
8
 
9
 
! Отговори
мдаааа преди 1 месец
Обсесията по един наркоман и алкохолик ритнитопковец (бил той и добър някога) е показател за нивото на развитие или упадък в едно общество. Аржентина определено не се класира на добри позиции, което показва и стандартът на живот там...
4
4
 
12
 
! Отговори
Дилиън Уайт преди 1 месец
Що за "фенове" ще са щом ще разравят гроба и ще разпорят трупа, за да извадят гниещото му сърце? Каква е тази глупава статия?!! Решението е кремация или гробница! Въобще уникални глупости.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Журналистката Нели да провери топките му дали са там....ама без да ги краде де...
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То верно булгарнеандертала е злетак, но аржентинците не отстъпват.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама у-я и топките са си на мястото нали?