Канале Гранде отново е зелен, този път заради екоактивисти

Подобни акции е имало и в други градове
9 дек 2023 23:00, Нели Христова
14
Канале Гранде отново е зелен, този път заради екоактивисти
Снимка: БГНЕС

Италиански природозащитници използваха днес боя, за да оцветят в зелено водата в Канале гранде във Венеция в знак на протест срещу липсата на напредък на форума на високо равнище КОП28 в Дубай, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Протестиращите от групата "Бунт срещу унищожението" се спуснаха с въжета за катерене от моста Риалто и разпънаха транспарант : "КОП28: Докато правителството приказва ние висим на косъм".

При подобни протести позеленяха участъци от реки и канали и в други италиански градове – По в Торино, Тибър в Рим.

"Бунт срещу унищожението" увери, че след няколко часа оцветената вода ще възвърне обичайния си цвят.

"Междувременно, докато правителствата приказват, ние броим щетите и жертвите на постоянните наводнения и пожари, се казва в изявление на активистите.

Природозащитниците обявиха, че са използвали безвредна флуоресцентна боя, използвана в промишлеността за проследяване на обекти във водата.

Кметът на Венеция Луиджи Бруняро обаче осъди, по думите му, тези "ековандали" и призова италианските власти да ги накажат.

По време на днешния протест движението на лодки по Канале гранде беше преустановено, а водата в канала и наскоро възстановените колони на моста Риалто трябва да бъдат проверени от съображения за сигурност, каза кметът.

"Венеция е уязвим град, който трябва да бъде обичан и уважан! Стига толкова!", добави кметът Бруняро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Изляли са част от злобата си и затова е позеленял
9
0
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
ЕКО АКТИВИСТИТЕ ОБЯВИХА, ЧЕ СА СПОНСОРИРАНИ ОТ ПАРТИЯТА НА ЗЕЛЕНИТЕ И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЗОЛУМИ ПРАВЯТ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ПАРИ ПОЛУЧАВАТ!
8
0
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
РИБИТЕ ОТ ОЦВЕТЕНАТА РЕКА СЪЩО СЕ ПРИСЪЕДИНИЛИ КЪМ ПРОТЕСТА СРЕЩУ ЕКО АКТИВИСТИТЕ КАТО СЕ ОБЪРНАЛИ С КОРЕМИТЕ НАГОРЕ! ТАКА Е КАТО ПРЕДНИЯ ПЪТ НЕ ИМ ПОВДИГНАХА ОБВИНЕНИЯ ВЪВ МАСОВО ИЗБИВАНЕ НА РИБАТА В РЕКАТА!
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Колко екологично!
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не можеш да се наречеш истински природозащитник докато не залееш със супа картина на 400 години или не изсипеш няколко тона химикали в реката за да й придадеш зеленикав отенък.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ооо, я вижте каква красива цветна картинка! С какво са я оцветили в зелено? Браво, природозащитници!!
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Италиански природозащитници използваха днес боя, за да оцветят в зелено водата в Канале гранде във Венеция в знак на протест"-----------Утре същите ще протестират срещу завод, чиито химикали са оцветили водата на някоя река. Въпросът ми е докога ще ги наричате "природозащитници"?
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По принцип не харесвам прехвалената жабарска клоака, но тези екоталибани трябва да бъдат БЕСЕНИ по площадите, без съд и присъда.
2
2
 
16
 
! Отговори
Ако-активист преди 4 месеца
Добре изглежда. Ако и добавят и торий ще свети нощем със зелена светлина.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Поради това, че живакът е по-чувствителен от биметалната пластина,показанията на термографа са по-неточни от показанията на термометъра,като грешките в показанията могат да достигнат 2-5 гр.С. Ето защо,след всяко отчитане на психрометричния термометър следва да се извърши корекция на термографа чрез изчертаване на 2-3 mm чертичка върху термограмата на стойността,показана от термометъра.Въпреки относителната неточност на термографа,в световен мащаб той е по-често използвания уред за измерване.:))