МОН увери: Учебници ще има за всички от сърце!

Ако има забавяне на доставката им, то няма да е голямо
Обновена: 17 авг 2017 21:01 | 17 авг 2017 21:01, Веселина Йорданова
3
МОН увери: Учебници ще има за всички от сърце!
Снимка: архив, БулФото

Разпространението на одобрените за ползване учебници и учебни комплекти за II и VI клас в училищата в страната започва от 25 август. Очаква се в първия учебен ден всички ученици да имат необходимите пособия за учене, съобщиха от МОН.

При забавяне на доставката, то няма да е значително и учебниците ще бъдат осигурени преди децата да са преговорили материала от миналата година.  
 
Днес вносителите на проекти на учебници и учебни комплекти получиха заповедите на министъра на образованието и науката за одобрение или отказ от одобрение. Общо подписаните заповеди са 260, от които 256 са на одобрени учебници и учебни комплекти.

От двата етапа на оценяване стана ясно, че те отговарят на държавния образователен стандарт за познавателните книжки, учебниците и учебните помагала и са получили над 50% положителни оценки от учителите по съответните учебни предмети в страната.

Списък на утвърдените учебници ще бъде публикуван утре на сайта на Министерството на образованието и науката (МОН). До 21 август (понеделник) учителите трябва да изберат по кои от тях ще преподават в клас и да подадат заявка до директорите. До 24 август (четвъртък) трябва да бъдат сключени договорите с издателствата за закупуване и доставка.
 
Учебниците и учебните комплекти за учениците от I до IV клас и учебниците за учениците от V до VII клас са безплатни и се предоставят безвъзмездно от МОН. На децата в I клас се дават нови учебни комплекти всяка учебна година. Останалите пособия могат да се използват до 3 г., след което се подменят. 


3
Още по темата: ОбразованиеМОН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Varigo преди 3 години
Uchebnici za vsichki ot sarce, uchiteli za vsichki bez sarce...ot monsterite...de pironi de...
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МОН да вземе да регулира нещата с ИТ сектора, защото всеки втори тръгна да става програмист заради митовете за 3000 лева заплата и как уж се търсели кадри. Учи мама за икономист учи за безработен. Учи мама за програмист учи за безработен.