Развръзка: Г-жа Тодорова отново е на работа в СМГ

Заповедта за уволнението е отменена, съобщи сама тя
29 авг 2017 13:25, Анисия Иванова
15
Развръзка: Г-жа Тодорова отново е на работа в СМГ
Снимка: Bulgaria On Air

Отменена е заповедта за уволнението на учителката Петя Тодорова от Софийската математическа гимназия. Това съобщи самата тя пред bTV.

От юли месец в елитната гимназия започна недоволство срещу директора Антони Стоянов заради дисциплинарното увлонение на математичката Петя Тодорова, както и заради временните трудови договори на млади преподаватели, които не са били подновени след края на учебната година.

Още по темата

От Регионалното управление на образованието пък обявиха, че при проверките в училището са открити много административни и финансови нарушения.

Тодорова обясни, че с директора Антони Стоянов имат разминавания за възгледите си за развитието на СМГ и диалог между тях няма. Учителката беше категорична, че не е ощетила ученици от СМГ на състезанието "Европейско кенгуру", каквито са обвиненията на Стоянов.

"Учениците на СМГ са се явили, могат да се видят и резултатите от националния кръг. Общо на националния кръг се явиха 588 деца. Има първи протокол с 392, които са се явили към сдружението. Четири дни по-късно има втори – със 196 деца, явили се към другия организатор, който е асоциация", поясни тя.

Тодорова подчерта, че от 8 до 11 клас първо, второ и трето място са на ученици от СМГ.

"На 16 май получих искане за обяснение мой ли е подписът, или не, на 18 май върнах обясненията, нещата се развиха в полза на децата, но диалог нямаше", допълни учителката.

От Регионалното управление на образованието също не са видели опит на Тодорова да ощети ученици. 

При проверките в СМГ са открити обаче нарушения на Закона за счетоводството, не са отчитани сумите, събирани от ученици, за явяване на състезания, каза Вилма Доминикова, експерт в инспектората.

По думите й са открити и нарушения при осъществяване на обществени поръчки. Сезирали сме за проверка съответните институции, отбеляза тя.

"Връчена е заповед за писмени обяснения на Антони Стоянов, от днес тече 3-дневният срок, в който той трябва да отговори. В зависимост от обясненията му ще се вземе окончателно решение", обясни тя.

Доминикова беше категорична, че натиск към Стоянов не е оказван. Опитвано е да се водят разговори с него и той да бъде посъветван в рамките на закона как би могло да се тушира напрежението, отбеляза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
2
 
! Отговори
Вилма Доменикова преди 6 години
Инспекторатът на София e смешен и трябва да се закрие. Той не защитава добрите директори, не защитава добрите учители, а само отчита дейност. Тази учителка е пуйка на квадрат!!!
12
1
 
6
 
! Отговори
пенко преди 6 години
От кога ,спечелилият" конкурса " директор се превръща в собственик на училището !? Провеждащите конкурса -кои са -"нашите" ! Техния конкурс провеждат "нашите" ! По професия съм учител -32г. отговярях за хора- и като учител -и като офицер-инсп. в МВР . Считам ,че хората с име Антоний са самовлюбени "нарциси" ! Има и с други имена ,като този ,дето се барикадира в БТА /-в шевския кабинет/..отдавна- СДС загуби власт!!!
11
5
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Това състезание отдавна е присвоено.От страна се събират такси ,от друга страна Европа също помага.Просто не могат да ги разделят,така ,че става дума само за пари
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В този фарс няма добри. Всичко е гнило, защото е замислено такова.
9
6
 
6
 
! Отговори
бг драма преди 6 години
Тази *** и дружката и Ванчето Кастрева са за уволнение. Заради такива офци цялата образователна система е в срив. А има пряка връзка между неграмотността на нацията и инвесрициите в икономиката на една държава. Така че всички българи са пряко засегнати от мърлящината, която се шири в МОН. Там са само глупави лелички, които пият валидоли и диазепами с шепи
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ужас 7За да има 'бързи, смели, сръчни' с реферите ежчо и пресчо! Така е било и така ще си остане докато не се измрат покварените от недалечното ни "велико" минало!
7
8
 
12
 
! Отговори
10 преди 6 години
С дириктора имали разминаване за бъдещето на училището!?Алоо,политиката на училището се определя от спечелилия конкурс дирестор!
6
11
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
И сега като влезе тази усурпия да си отмъщава, тежко им на децата. Нали заради нея и още 2-3 каки е цялото напрежение. Защо искат да съсипят училището, като я върнат?
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъкмо щях да кажа, че като не си съгласен, има място и начин да си търсиш правата.Да цъфнат тия инспектори, доста тлъст донос е бил написан и доста мастило е заминало.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пратете му на този директор наш Боко, той ще го бие! Нали преди два ,три дни каза че щял да бие охраната от НСО, така че един директор и той да изяде боя! А и го заслужава де... :)
3
14
 
18
 
! Отговори
Тикволандия преди 6 години
Тая на снимката май има роднини по високите етажи. Щом от инспектората веднага почнаха да жужат и намериха за нула време нарушения извадиха работата е ясна. Червена другарка или още по-лошо гербаджийска комсомолка, мислеща се за незаменима
2
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
V ZATVORA BIH GO VKARAL TOZI DIREKTOR ILI PAK GO BIH NABIL NA KOL.AKO BESHE UVOLNIL MOI BLIZAK RODNINA SHTYAH DA GO PREBIYA OT BOI.
1
1
 
11
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
...А директора на 51 соу с каква ориентация е...ама дори нямаше наказание за него..Да не говорим за искане на оставка от страна на РУО. Що за пример и авторитет ,колкото и да си кадърен ,щом на тая възраст се държиш както все повтарят от МОН и РИО. .НЕДОПУСТИМО