Развръзка: Г-жа Тодорова отново е на работа в СМГ

Заповедта за уволнението е отменена, съобщи сама тя
29 авг 2017 13:25, Анисия Иванова
15
Развръзка: Г-жа Тодорова отново е на работа в СМГ
Снимка: Bulgaria On Air

Отменена е заповедта за уволнението на учителката Петя Тодорова от Софийската математическа гимназия. Това съобщи самата тя пред bTV.

От юли месец в елитната гимназия започна недоволство срещу директора Антони Стоянов заради дисциплинарното увлонение на математичката Петя Тодорова, както и заради временните трудови договори на млади преподаватели, които не са били подновени след края на учебната година.

Още по темата

От Регионалното управление на образованието пък обявиха, че при проверките в училището са открити много административни и финансови нарушения.

Тодорова обясни, че с директора Антони Стоянов имат разминавания за възгледите си за развитието на СМГ и диалог между тях няма. Учителката беше категорична, че не е ощетила ученици от СМГ на състезанието "Европейско кенгуру", каквито са обвиненията на Стоянов.

"Учениците на СМГ са се явили, могат да се видят и резултатите от националния кръг. Общо на националния кръг се явиха 588 деца. Има първи протокол с 392, които са се явили към сдружението. Четири дни по-късно има втори – със 196 деца, явили се към другия организатор, който е асоциация", поясни тя.

Тодорова подчерта, че от 8 до 11 клас първо, второ и трето място са на ученици от СМГ.

"На 16 май получих искане за обяснение мой ли е подписът, или не, на 18 май върнах обясненията, нещата се развиха в полза на децата, но диалог нямаше", допълни учителката.

От Регионалното управление на образованието също не са видели опит на Тодорова да ощети ученици. 

При проверките в СМГ са открити обаче нарушения на Закона за счетоводството, не са отчитани сумите, събирани от ученици, за явяване на състезания, каза Вилма Доминикова, експерт в инспектората.

По думите й са открити и нарушения при осъществяване на обществени поръчки. Сезирали сме за проверка съответните институции, отбеляза тя.

"Връчена е заповед за писмени обяснения на Антони Стоянов, от днес тече 3-дневният срок, в който той трябва да отговори. В зависимост от обясненията му ще се вземе окончателно решение", обясни тя.

Доминикова беше категорична, че натиск към Стоянов не е оказван. Опитвано е да се водят разговори с него и той да бъде посъветван в рамките на закона как би могло да се тушира напрежението, отбеляза тя.


15
Още от
Напиши коментар Коментари
13
3
 
2
 
! Отговори
Вилма Доменикова преди 10 месеца
Инспекторатът на София e смешен и трябва да се закрие. Той не защитава добрите директори, не защитава добрите учители, а само отчита дейност. Тази учителка е пуйка на квадрат!!!
12
1
 
6
 
! Отговори
пенко преди 10 месеца
От кога ,спечелилият" конкурса " директор се превръща в собственик на училището !? Провеждащите конкурса -кои са -"нашите" ! Техния конкурс провеждат "нашите" ! По професия съм учител -32г. отговярях за хора- и като учител -и като офицер-инсп. в МВР . Считам ,че хората с име Антоний са самовлюбени "нарциси" ! Има и с други имена ,като този ,дето се барикадира в БТА /-в шевския кабинет/..отдавна- СДС загуби власт!!!
11
5
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 10 месеца
Това състезание отдавна е присвоено.От страна се събират такси ,от друга страна Европа също помага.Просто не могат да ги разделят,така ,че става дума само за пари
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В този фарс няма добри.

Всичко е гнило, защото е замислено такова.
9
6
 
6
 
! Отговори
бг драма преди 10 месеца
Тази патка и дружката и Ванчето Кастрева са за уволнение. Заради такива офци цялата образователна система е в срив. А има пряка връзка между неграмотността на нацията и инвесрициите в икономиката на една държава. Така че всички българи са пряко засегнати от мърлящината, която се шири в МОН. Там са само глупави лелички, които пият валидоли и диазепами с шепи
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Ужас 7
За да има 'бързи, смели, сръчни' с реферите ежчо и пресчо! Така е било и така ще си остане докато не се измрат покварените от недалечното ни "велико" минало!
7
8
 
12
 
! Отговори
10 преди 10 месеца
С дириктора имали разминаване за бъдещето на училището!?Алоо,политиката на училището се определя от спечелилия конкурс дирестор!
6
11
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 10 месеца
И сега като влезе тази усурпия да си отмъщава, тежко им на децата. Нали заради нея и още 2-3 каки е цялото напрежение. Защо искат да съсипят училището, като я върнат?
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тъкмо щях да кажа, че като не си съгласен, има място и начин да си търсиш правата.
Да цъфнат тия инспектори, доста тлъст донос е бил написан и доста мастило е заминало.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пратете му на този директор наш Боко, той ще го бие! Нали преди два ,три дни каза че щял да бие охраната от НСО, така че един директор и той да изяде боя! А и го заслужава де... :)
3
14
 
18
 
! Отговори
Тикволандия преди 10 месеца
Тая на снимката май има роднини по високите етажи. Щом от инспектората веднага почнаха да жужат и намериха за нула време нарушения извадиха работата е ясна. Червена другарка или още по-лошо гербаджийска комсомолка, мислеща се за незаменима
2
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
V ZATVORA BIH GO VKARAL TOZI DIREKTOR ILI PAK GO BIH NABIL NA KOL.

AKO BESHE UVOLNIL MOI BLIZAK RODNINA SHTYAH DA GO PREBIYA OT BOI.
1
1
 
11
 
! Отговори
АБВ преди 10 месеца
...А директора на 51 соу с каква ориентация е...ама дори нямаше наказание за него..Да не говорим за искане на оставка от страна на РУО. Що за пример и авторитет ,колкото и да си кадърен ,щом на тая възраст се държиш както все повтарят от МОН и РИО. .НЕДОПУСТИМО