»стината за скандални€ запис в 78 —” - говор€т учители и родители

—рещу ¬есела Ќеделчева били подавани множество сигнали за злоупотреби
19 мар 2019 10:55, јниси€ »ванова
47

—мущаващ запис, направен по време на педагогически съвет, разбуни духовете. ƒиректорът на столичното 78 —” "’ристо —мирненски" Ѕанк€ ¬есела Ќеделчева отправ€ призиви и дори запов€два на учители да не влизат в контакт с родителите на учениците. јудиозаписът е разпространен от Ќационални€ комитет за качествена и иновативна образователна система. ќттам посочват, че това не е първи€т сигнал за "безобразно лошо отношение на директорката не само към родителите, но и към учителите".

ѕред Bulgaria ON AIR председател€т на Ќационални€ инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система инж. ¬асил Ќиколов посочи, че това е в пълен противовес с ц€лата образователна система в Ѕългари€.

ќще по темата

"Ѕезцеремонното поведение на г-жа ¬есела Ќеделчева обаче не ни изненадва, тъй като подобни неща продължават години наред. ћногократно са подавани сигнали, свъразани с неправомерни действи€ спр€мо учители и злоупотреби", отбел€за още той.

"–азпространени€т запис е в рамките на н€колко секунди. ƒумите на директора може дори да не са били в тази насока. ƒори не сме сигурни, че това е гласът на ¬есела Ќеделчева", посочи пък председател€т на —индикат "ќбразование" д-р ёли€н ѕетров в студиото на "Ѕългари€ сутрин".

» коментира, че директорите на българските училища създавали изключително добър формат на комуникаци€ с родителите на учениците.

—поред директора на столичното 51 —” јсен јлександров сигурността на децата е на първо м€сто. ¬ последните години обаче се наблюдавала тенденци€та, че ценност номер едно сред българските ученици е да бъдат попул€рни.

"«атова те нос€т в себе си записващи устройства, разпростран€ват клипове и т.н. “ова обаче е тревожно и дори е забранено", допълни јлександров в студиото на «латимир …очев и √ергана ¬енкова.

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


47
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
43
5
 
6
 
! ќтговори
ќ—“ј¬ ј!!! преди 4 години
¬ училището цари болшевизъм -сталинизъм. √рубо, безпардонно, диктаторско отношение от директорката към всички. “олерират се доносници, част от личната й свита.  ачествени учители си тръгват, подложени на унижени€ и имали достойнството да не станат ***. ƒетето ми ходи на психолог чак в —офи€. Ѕеше споделило проблем с набедената за психолог некомпетентна дружинна ръководителка и после ц€лото училище знаеше за проблема му. ўо за "психолог" е това? ќ—“ј¬ ј! » да се назначи истински психолог!
42
1
 
3
 
! ќтговори
потърпевш преди 4 години
Ѕезобразие!
41
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен. преди 4 години
 райно време е "н€кой" да си ходи. —тига с това извиване на ръце, изнудване и далавери. ћного хора да безкрайно разочаровани от госпожа Ќеделчева. Ќо не просто да си "ходи", а съд и разследване.
40
2
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 години
ѕопитайте директорката защо след 7кл. има по една паралелка, защо масово напускат ученици и учители - само за миналата година около 10 с дългогодишен опит? ћного отдавна е имало 1000 ученика, откакто е тази директорка са намалели наполовина. ƒокато т€ е на този пост училището бавно загива и това е публична тайна в цели€ град. ƒа не говорим, че вече е пенсионер, докога ще € държат,  ќ… € поддържа толкова години?
39
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 години
 липчето в U TUBE вече е премахнато. «ащо ли? ѕак се опитват да потул€т нещата.
38
0
 
3
 
! ќтговори
нво преди 4 години
»ма директори, които пращат отговорите на теста в нво 7 клас.» о, колко жалко не уцелват правилните.ћќЌ да си отвори очите.
37
0
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 години
ћного малко са почтените директори.
36
0
 
7
 
! ќтговори
предложение преди 4 години
Ќамалете заплатите на директорите до тази на главни€ учител в училище и тогава ще се из€сни какво е желание и какво е призвание .
35
0
 
8
 
! ќтговори
значи ..... преди 4 години
ƒ»–≈ “ќ–»“≈ са лакоми кариеристи. Ћапат не само заплатите, а подкупи, подаръци и т.н.
34
1
 
6
 
! ќтговори
ј? преди 4 години
фјћ»Ћ»я–Ќ≈„≈“ќ » —≈–¬»ЋЌќ—““ј —  ќЌ –≈“≈Ќ –ќƒ»“≈Ћ.... Ќ≈ ≈ Ћ» ѕ–≈—“ЏѕЋ≈Ќ»≈  Џћ ќ—“јЌјЋ»“≈?
33
0
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 години
ƒо затоваЌаистина.ƒиректорите на училища не са монарси все пак. акто се изисква в демокраци€та ... √ќ–Ќ»я —≈ »«Ѕ»–ј ќ“ ƒќЋЌ»“≈!!!!!!!!!!!!!!!!!
32
0
 
10
 
! ќтговори
затова преди 4 години
ƒиректорите тр€бва да се подмен€т, за да не се "пристраст€ват".
31
0
 
1
 
! ќтговори
гледеото преди 4 години
“ози н€ма право да съди.
30
1
 
12
 
! ќтговори
јЌќЌ»ћ≈Ќ преди 4 години
ѕотърсете независими коментари от учителите, които напуснаха това училище в последните н€колко години и от родителите които си преместиха децата в други училища!«а да се обръща внимание на детето ти в това училище, тр€бва да симпатизираш на г-жа директорката и н€ма да имаш проблеми!!!
29
3
 
11
 
! ќтговори
еее преди 4 години
Ќ€ма друга държава, в ко€то родителите да се мес€т в работата на училището и учителите.Ќа който не му харесва - да ходи в частното училище.
28
0
 
5
 
! ќтговори
ƒо ќ’ преди 4 години
Ўуробаджанащина има във всички сфери на живота в Ѕългари€ днес.Ќо най-мощната шуробаджанащина е в ЅјЌ - там н€кои от професорите н€мат нивото дори на преподавател в селско основно училище за деца с лека умствена изостаналост. —танали са научни работници с връзки, издигнали са се и са изпоназначили половината си роднини в научните институти на ЅјЌ, като нивото на повечето от т€х е като на въпросните злополучни професори.» това става в храма на науката, където е м€стото на най-умните и знаещите!
27
1
 
13
 
! ќтговори
ќ’ преди 4 години
Ќай-гол€мата шуробаджанащина е в българското училище.
26
0
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 години
4 √ќƒ»Ў≈Ќ ћјЌƒј“ «ј ƒ»–≈ “ќ–»“≈. —Ћ≈ƒ “ќ¬ј ƒј ≈ ”„»“≈Ћ »Ћ» ƒ»–≈ “ќ– ¬ ƒ–”√ќ ”„»Ћ»ў≈!
25
7
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 години
—мущаващ запис ли???≈вала на та€ директорка!«а такава мечта€....”„»Ћ»ў≈“ќ Ќ≈ ≈ ƒ≈“— ј √–јƒ»Ќј.–ј«Ќ» —јћќ«¬јЌ ќ¬÷» » ¬—≈«Ќј… ќ¬÷» ўќ Ќ≈ —≈ ѕ–ќЅ¬ј“ ƒј ¬Ћ≈«ј“ ¬ „ј—?
24
5
 
15
 
! ќтговори
boby преди 4 години
ћи неслучайно моето дете учи в това училище само в първи клас, след което го преместих. » не само аз...