Истината за скандалния запис в 78 СУ - говорят учители и родители

Срещу Весела Неделчева били подавани множество сигнали за злоупотреби
19 мар 2019 10:55, Анисия Иванова
47

10863 гледания   |  Още видео
Смущаващ запис, направен по време на педагогически съвет, разбуни духовете. Директорът на столичното 78 СУ "Христо Смирненски" Банкя Весела Неделчева отправя призиви и дори заповядва на учители да не влизат в контакт с родителите на учениците. Аудиозаписът е разпространен от Националния комитет за качествена и иновативна образователна система. Оттам посочват, че това не е първият сигнал за "безобразно лошо отношение на директорката не само към родителите, но и към учителите".

Пред Bulgaria ON AIR председателят на Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система инж. Васил Николов посочи, че това е в пълен противовес с цялата образователна система в България.

Още по темата

"Безцеремонното поведение на г-жа Весела Неделчева обаче не ни изненадва, тъй като подобни неща продължават години наред. Многократно са подавани сигнали, свъразани с неправомерни действия спрямо учители и злоупотреби", отбеляза още той.

"Разпространеният запис е в рамките на няколко секунди. Думите на директора може дори да не са били в тази насока. Дори не сме сигурни, че това е гласът на Весела Неделчева", посочи пък председателят на Синдикат "Образование" д-р Юлиян Петров в студиото на "България сутрин".

И коментира, че директорите на българските училища създавали изключително добър формат на комуникация с родителите на учениците.

Според директора на столичното 51 СУ Асен Александров сигурността на децата е на първо място. В последните години обаче се наблюдавала тенденцията, че ценност номер едно сред българските ученици е да бъдат популярни.

"Затова те носят в себе си записващи устройства, разпространяват клипове и т.н. Това обаче е тревожно и дори е забранено", допълни Александров в студиото на Златимир Йочев и Гергана Венкова.

10863 гледания   |  Още видео

 


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА!!! преди 1 месец
В училището цари болшевизъм -сталинизъм. Грубо, безпардонно, диктаторско отношение от директорката към всички. Толерират се доносници, част от личната й свита. Качествени учители си тръгват, подложени на унижения и имали достойнството да не станат ***. Детето ми ходи на психолог чак в София. Беше споделило проблем с набедената за психолог некомпетентна дружинна ръководителка и после цялото училище знаеше за проблема му. Що за "психолог" е това? ОСТАВКА! И да се назначи истински психолог!
42
0
 
3
 
! Отговори
потърпевш преди 1 месец
Безобразие!
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен. преди 1 месец
Крайно време е "някой" да си ходи. Стига с това извиване на ръце, изнудване и далавери. Много хора да безкрайно разочаровани от госпожа Неделчева. Но не просто да си "ходи", а съд и разследване.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Попитайте директорката защо след 7кл. има по една паралелка, защо масово напускат ученици и учители - само за миналата година около 10 с дългогодишен опит? Много отдавна е имало 1000 ученика, откакто е тази директорка са намалели наполовина. Докато тя е на този пост училището бавно загива и това е публична тайна в целия град. Да не говорим, че вече е пенсионер, докога ще я държат, КОЙ я поддържа толкова години?
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Клипчето в U TUBE вече е премахнато. Защо ли? Пак се опитват да потулят нещата.
38
0
 
3
 
! Отговори
нво преди 1 месец
Има директори, които пращат отговорите на теста в нво 7 клас.
И о, колко жалко не уцелват правилните.
МОН да си отвори очите.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много малко са почтените директори.
36
0
 
7
 
! Отговори
предложение преди 1 месец
Намалете заплатите на директорите до тази на главния учител в училище и тогава ще се изясни какво е желание и какво е призвание .
35
0
 
7
 
! Отговори
значи ..... преди 1 месец
ДИРЕКТОРИТЕ са лакоми кариеристи. Лапат не само заплатите, а подкупи, подаръци и т.н.
34
1
 
6
 
! Отговори
А? преди 1 месец
фАМИЛИЯРНЕЧЕТО И СЕРВИЛНОСТТА С КОНКРЕТЕН РОДИТЕЛ.... НЕ Е ЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КЪМ ОСТАНАЛИТЕ?
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До затова

Наистина.
Директорите на училища не са монарси все пак.
Както се изисква в демокрацията ... ГОРНИЯ СЕ ИЗБИРА ОТ ДОЛНИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!
32
0
 
9
 
! Отговори
затова преди 1 месец
Директорите трябва да се подменят, за да не се "пристрастяват".
31
0
 
1
 
! Отговори
гледеото преди 1 месец
Този няма право да съди.
30
1
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 месец
Потърсете независими коментари от учителите, които напуснаха това училище в последните няколко години и от родителите които си преместиха децата в други училища!
За да се обръща внимание на детето ти в това училище, трябва да симпатизираш на г-жа директорката и няма да имаш проблеми!!!
29
3
 
11
 
! Отговори
еее преди 1 месец
Няма друга държава, в която родителите да се месят в работата на училището и учителите.На който не му харесва - да ходи в частното училище.
28
0
 
5
 
! Отговори
До ОХ преди 1 месец
Шуробаджанащина има във всички сфери на живота в България днес.
Но най-мощната шуробаджанащина е в БАН - там някои от професорите нямат нивото дори на преподавател в селско основно училище за деца с лека умствена изостаналост. Станали са научни работници с връзки, издигнали са се и са изпоназначили половината си роднини в научните институти на БАН, като нивото на повечето от тях е като на въпросните злополучни професори.
И това става в храма на науката, където е мястото на най-умните и знаещите!
27
1
 
13
 
! Отговори
ОХ преди 1 месец
Най-голямата шуробаджанащина е в българското училище.
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
4 ГОДИШЕН МАНДАТ ЗА ДИРЕКТОРИТЕ. СЛЕД ТОВА ДА Е УЧИТЕЛ ИЛИ ДИРЕКТОР В ДРУГО УЧИЛИЩЕ!
25
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смущаващ запис ли???
Евала на тая директорка!
За такава мечтая....
УЧИЛИЩЕТО НЕ Е ДЕТСКА ГРАДИНА.
РАЗНИ САМОЗВАНКОВЦИ И ВСЕЗНАЙКОВЦИ ЩО НЕ СЕ ПРОБВАТ ДА ВЛЕЗАТ В ЧАС?
24
5
 
15
 
! Отговори
boby преди 1 месец
Ми неслучайно моето дете учи в това училище само в първи клас, след което го преместих. И не само аз...