Модерно образование в BG: Къде са пречките да стане възможно?

Говори управителя на Британското училище в София...
10 сеп 2019 21:30, Петя Славова
8

Пред съвременното образование стоят редица проблеми, въпроси и неотложни задачи. Всеки иска добро образование за детето си, ако може да е с минимални усилия, както и задължително да знае няколко езика, докато завърши, пак при минимум усилия.

Естествено, че това не е възможно. Доброто образование изисква постоянство, добра среда и максимални усилия и от двете страни – тази на ученика, и тази на учителя. За един друг модел на образование говорим днес с управителя на Британското училище в София – Теодора Ненова. Вижте по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Почти 10 г. работих в БАН, защитих дисертация под формата на свободна докторантура и напуснах, така че не пиша наизуст, а на базата на личен опит и наблюдения.Относно спецификата на преподаване в училище - има и квалификационни курсове.Ако БАН се освободи от баласта, всички не могат да отидат да преподават във ВУЗ, защото и без това университетите ни са доста повече от необходимото.Не можем да си позволим лукса да храним 6-7000 човека само защото някои от тях евентуално може би правят наука.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Специално до номер 4 - научният работник НЕ МОЖЕ да бъде учител в средно училище. Изисква се съвсем друг вид образование, за да работиш с подрастващи, уроците не са лекции, защото децата лекциине могат да разберат. Да не говорим за останалите причини, че няма място в коментара. А дали БАН не правят нищо е съвсем друг въпрос - не е зле да се поинтересуваш лично, а не да четеш изказванията на неграмотници, нищо че последните са министри...
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пречките са лесно решими. Спира се достъп на антибългарските НПОта до образованието или се забраняват и готово.
3
1
 
7
 
! Отговори
Колко пъти повтарят преди 4 години
Пратете 3-4 000 човека от БАН да станат даскали. И без това поне 30-40% от тях нищо не правят, още толкова имитират някаква дейност, около 5% вършат научна работа, но са много под световното равнище. Поне 15% правят това, за което са назначени - счетоводители, служители в канцелариите, библиотекари, чистачки и тем подобни.С други думи, няколко хиляди учители могат да бъдат осигурени оттам. Надявам се нивото на знанията им да стигне за това. Макар че не е сигурно. Но има опреснителни курсове.
2
0
 
3
 
! Отговори
Цицолюба преди 4 години
Качественото образование е само за избрани /скъпо е/ и проверени хора. Не е за случайни. Има аспекти на образованието, които не се купуват с пари.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и сега има претенции да е модерно. А по същност трябва да е само и единствено качественно.А качество могат да създават само качествени. А качествените имат и изискват уважение. А то днес се предлага на имащите и не толкоз на можещи те и знаещите. Е, такива ми ти работи.