Започнаха първите видеоуроци за ученици - по БНТ2 и БНТ4

От 9.15 часа е по български език, 10.15 ч. - по математика
17 мар 2020 12:43, Анисия Иванова
21
Започнаха първите видеоуроци за ученици - по БНТ2 и БНТ4
Снимка: БНТ

Всички училища вече трябва да са готови за дистанционно обучение. Стартът беше даден в понеделник.

От днес започва и излъчване на уроци, част от образователната програма “С БНТ на училище”, която е съвместна инициатива на Министерството на образованието и науката, на БНТ и “Просвета”. Ще се излъчват видео уроци и образователни клипове за различните класове и възрасти.

Още по темата

Първите уроци днес са по БНТ2 и БНТ4, съобщиха от националната телевизия..

Това ще става всеки делничен ден - от 9:15 по български език и 10:15 по математика. Повторенията са от 13:00 и 14:00 часа.

В инициативата ще се включват и учители - с необходимата информация за уроци, упражнения и самостоятелна работа по български език, литература и математика.

Първите уроци ще са за учениците в 7-ми клас. Всеки ден програмата ще бъде допълвана, а повторения и излъчвания по БНТ 4 ще има и за децата в чужбина, учещи в неделните училища и прекратили заниманията си заради обявените извънредни мерки.

Урокът по български език ще се води от Весела Михайлова – учител и автор на учебници, а урокът по математика ще бъде представен от Ирена Муташка – учител в 42-ро Основно училище “Хаджи Димитър” в София.

Уроците ще бъдат достъпни по всяко време и на сайта на “Просвета”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах урока по геометрия.Бях забравил какви безполезни глупости се учат в училище.
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те не учат на живо ,онлайн ще научели нещо?Вие вярвате ли го?
17
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нешата тръгват! С някои по-лесно, с други по-трудно, но тръгват! Ще се справим, стъпка по стъпка, никой не се е научил да тича преди да е проходил.
16
2
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До 11Бейме поизоставили чаавъ на държавната баба и резултатите, биват, ама... Друго си е, като подфайнами ний;))). Домашното обучение, поне то наша страна е доста по-качествено, ама, ако го нямаше Бойко, за да сме мотивирани, да го правим. Инак сме демотивирани, да не правим нищо и само айляк да бичим
15
2
 
15
 
! Отговори
Байо ви Ганьо преди 4 години
В Крумовградско,имаме телевизионна кула,но нямаме БГ програми!Няма сигнал просто.Моля да ми обяснят управляващите,чрез телепатия ли ще преподават на децата?!!
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Току=що гледах урока по български език.Ако го гледаше някой мой преподавател щеше да се хване за главата.Първо, учителката има отвратителен краснопис,след това според както мен са ме учили направи грешка.Говорейки за различните времена казавзе,вземайтеа после взеха,взимайте?!Взимайте и вземат се употребяват за различни глаголни времена,а взЕмайте са ме учили че е диалектна форма!Например=те взимат/сега или по принцип/ще вземат/сега или бъдеще/и не се казва вземай/те/ а взеМИ и вземЕТЕ!!толкУ
13
1
 
13
 
! Отговори
11 преди 4 години
Това не са уроци , а лекции ! Урокът е двустранно взаимодействие между учителя и учениците , индивидуализация и диференциация , контрол и оценка , мотивиране ....и много,много други неща ! Да виждате тук такива действия ? Само питам икономиста Вълчев ,който едва ли знае , че има наука педагогика с повече от 400-стотин годишна история !Ама , карай да върви -важно е да става шоуто за електоралните единици !
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно това е бъдещето. Навремето беше трудно, въпреки изпитванията и контрола. Сега как ще става на практика, не ми се мисли. Светът много се промени.
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12 АнонименДо кой клас си учил ?Имаш ли завършен поне 5 клас ? Егати нещастника дето си !
10
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По кой канал даскалята ще хленчат за пари? И как точно ще става досегашното муфтене на родителите?
9
2
 
2
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
До ДДРОнегТВА КАУФЛАНД В ГЕРМАНИЯ ЛИ Е ИЛИ В АВСТРИЯ
8
2
 
13
 
! Отговори
ПЛАХО ДА ПОПИТАМ преди 4 години
А ще има ли паузи за реклама
7
5
 
6
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
И КАК ЩЕ ИМ ДЪРПАТ УШИТЕ
6
5
 
7
 
! Отговори
Какво търпение? преди 4 години
Изсипват се милиони за дистанционно обучение, но нищо. Внукът ми е в трети клас в Национално училище. Вчера цял ден не се получи връзка.. Но урок ътму по английски в частна школа трябваше да започне в 18ч. Връзката беше перфектна и урокътпротече по план Даже му беше много интересно.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За кой клас са уроците? Трябва да пуснат БНТ от 1 до 12, за да преподават за всички възрасти.
4
3
 
5
 
! Отговори
Добре преди 4 години
Приветствам ТВ уроците. И раблотата онлайн ще набере скорост, засега чувам как сървърите им се претоварвали и изплювали и даскали, и ученици, как системата забивала. И това ще се оправи. Бг училището ще си научи урока - винаги да има паралелни форми на обучение и да ги използва при нужда. Чест прави на БНТ, че се включи в помощта за децата на България!
3
4
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 4 години
До ЕДИ КОЙСИМи купи си , от десетилетия ги продават, вече и в Кауфланд има ...
2
4
 
10
 
! Отговори
Търпение преди 4 години
Възможно е отначало да има трудности в дистанционното обучение, защото организацията му не е набрала опит, училището няма опит в провеждането на такова обучение, напротив, до вчера учителите гледаха на него високомерно, отказваха да го работят. Затова сега се слага начало. Когато човек се учи да пише, отначало се получават гарги, а до краснопис се стига по-късно. Така и с дистанционното обучение.
1
4
 
9
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
НЯМАМ ТЕЛЕВИЗОР