На матурите: Учениците с маски и на 1.5 метра разстояние

По двама квестори ще има в класна стая
Обновена: 28 май 2020 13:23 | 28 май 2020 13:22, Анисия Иванова
54
На матурите: Учениците с маски и на 1.5 метра разстояние
Снимка: БГНЕС

По време на матурата учениците трябва да са с маска и на метър и половина разстояние.

"Не е по-различно от всяка година с тази добавка, че в крайна сметка се намираме в една извънредна обстановка и на фона на това, което правим всяка година като организация, трябваше да добавим и мерки, които да гарантират живота и здравето на нашите деца, на квесторите, на комисиите, които провеждат държавните зрелостни изпити по места", каза Ивайло Златанов, началник на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград.

Предвидено е разстоянието между учениците, които ще се явят на матури, да бъде 1.5 метра. Те трябва да носят лични предпазни средства, но и към училищата са изпратени указания да подсигурят резерв и да бъдат готови за всякакви ситуации, поясни Златанов пред БНР.

Училищата се готвят да посрещнат зрелостниците при спазване на противоепидемичните мерки. В по-големите училища са предвидени отделни входове, така че учениците да могат да стигнат навреме за изпита без струпвания.

По думите му няма нежелание или отказ на учители да бъдат квестори на предстоящите матури на завършващите средно образование. Направени са разчети за по двама квестори на класна стая с достатъчен брой резерви, увери той.

Квесторите и членовете на изпитни комисии категорично ще получат допълнителното възнаграждение от 80 лева за дейността си по време на предстоящите матури, макар за някои училища да е трудно и на ръба на възможностите на техните бюджети да осигурят тези суми, стана ясно от думите му.

"Не можем да се надяваме оценката от онлайн обучението да е абсолютно обективна, защото се намесват различни фактори. Повечето учители познават добре учениците си и могат да им поставят съответния тип задачи, които да проверят наистина техните знания и умения. Дори при тези трудности мисля, че успяха колегите да оценят правилно учениците си", коментира Златина Едрева учител по БЕЛ от Пловдив.


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Българ Да не стане твърде късно след време, защото може да няма след време.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Майка Дано си майка, защото ми звучиш като много хитър и обигран трол, но дано да греша, отдавна съм по форумите и ги разпознавам по принцип.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама то и досега си беше така, заради опасност от преписване!
46
1
 
8
 
! Отговори
Майка преди 1 месец
Към всички, които се упражняват на чужд гръб: Много е лесно да давате акъли отстрани, кой какво да прави и как да го прави. Мнозинството родители са против тази година да има матури. Риск за децата има! Да, може и да не се зарази, но ако това се случи, Вие спокойно ще продължите да си запълвате времето по форумите, а детето и неговото семейство какво ще преживее? Министър Вълчев ще си държи детето вкъщи, а другите да ходят! Срам за МОН!
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ае стига с този измислен грип!
Оставка на неадекватите от така нареченото правителство!!
44
4
 
5
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 1 месец
Само така - с Маски, Противогази, Био-Защитни Облекла, никакъв к3кс, никакви нарк0тици и т.н.
43
7
 
0
 
! Отговори
uwu преди 1 месец
Жестоки *** има тук. Дано умрете всички! Нямало вирус, махайте се от фейсбук! Вие сте едни жалки провали
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наморниците остават до края на годината. Честито сънародници
41
3
 
3
 
! Отговори
Ало маскираните преди 1 месец
Fox News: Шведският коронавирусен модел получи похвала от СЗО

pogled.info/svetoven/Fox-News-shvedskiyat-koronavirusen-model-poluchi-pohvala-ot-szo.116809

Ко стана ся? Маски а? Матури с маски? А тия дето защитават маскираните да не ви глобят сега и да ви вземат парите които ви платиха да пишете ЗА маските? И-ДИ-ОТИ ПЛАТЕНИ!
40
0
 
5
 
! Отговори
f преди 1 месец
На първата матура,предназначена за випуск 89 е имало изтичане на матурата по български език и литература, какво ще се падне. В област Силистра това е станало през инспектората от мистър Ботев, за другите градове не знам.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре че казахте, че те иначе няма да знаят че трябва да са с маски.
Само някой да не отиде с маска на Батман
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Виждам 3 годишни деца опасани с маски. И рзи с папките върви зад тях
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къв вирус бе!хах!
36
4
 
7
 
! Отговори
Иванчо преди 1 месец
С мотоциклетната каска може ли?
35
4
 
6
 
! Отговори
Българ преди 1 месец
До Анонимен 33

Ей....много насериозно си взел вируса, поразтъпчи се малко навънка и тогава ми говори колко е опасен.Пак казвам, може да има вирус но е на нивото на грипа.Вмежду впрочем от грип са починали 3 милиона годишно, що няма извънредно положение....?Ще видим след време за какво става въпрос, за сега можем само да гадаем.
34
2
 
4
 
! Отговори
до 23 преди 1 месец
Я интересно. Нашите магазини явно са минали на долари? А ти 'образованата' как разбра, че са антибактериални и т.н? Така ти казаха да пишеш ли или го прочете на китайския сайт на производителя? Защо направо не си напишеш адреса на магазина за маски или да дадеш линка си в OLX ? :) . Разобличена!
33
4
 
9
 
! Отговори
сс преди 1 месец
Долу маските веднага.
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тук е пълно с производители на маски или министерски просветни тролове,които защитават маските,но ще видим дали някой случайно или неслучайно няма да се зарази и тогава каква песен ще пеят...
31
1
 
10
 
! Отговори
Айшету преди 1 месец
А с хиджаб може ли?
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 29

Той не е измислен, но се прееничава многократно....Да видим докъде ще стигнат медиите с психозата и дали ще има нов световен ред.Разбира се изключвам България, щото ние и без това не възприемаме никакъв ред...хахах