Онлайн обучението в университетите повиши ли качеството си?

До пролетта науката ще се справи с COVID-19 или ще свикнем с него
Обновена: 22 окт 2020 10:19 | 22 окт 2020 10:15, Ния Христова
11
Онлайн обучението в университетите повиши ли качеството си?
Снимка: БГНЕС
"За учениците имам информация от това, което слушам. Мога да говоря за университетите - мисля, че онлайн обучението повиши качеството на образователния процес". Това каза в ефира на bTV бившият министър на образованието Сергей Игнатов. В момента той е ректор на университет във Вилнюс.
 
"Стигна се до парадокса да имаме почти 100% присъствие на студентите. Повиши и дисциплината на преподавателите - преди можеше да кажеш, "колеги, хайде да отидем да пием кафе и там да продължим", Сега не можеш", уточни той. 
 
Той е на мнение, че онлайн обучението не е бъдещето.
 
"Човекът е обществено животно и когато отпадне общественият елемент, остава само животно. Животът в един университет е предимно обществен живот - има различни марки общности, спещат се на кафе, обсъждат нещо. Сега това го няма", уточни още Игнатов.
 
Според него догодина през пролетта ситуацията около коронавируса ще се изясни и успокои.
 
"Мисля, че през пролетта ще запомнат да се изясняват. Не е възможно да държиш в планетарен мащаб цялото население в условията на едно комунистическо общество - има такова световно усещане. Мисля, че науката ще се справи с него или ще свикнем с него", смята Сергей Игнатов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом това недоразумение казва нещо - вярвайте в обратното!От всички министри на образованието от ГЕРБ този заедно с Миглена Кунева държат първо място по тъ--пот--ия! Не че другите (вкл. и сегашния!) са по-умни, но тези са недостижими!
9
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Не. Нима някой се съмнява?
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бройте го за нулева година. Качеството на нашите ВУЗ от години е на минимално ниво, сега просто такова няма.
7
0
 
4
 
! Отговори
5 преди 3 години
Ти искаш само една бухалка дето разводни научните знания и длъжности такуцо и сляпо унас стана професор !
6
0
 
5
 
! Отговори
malart преди 3 години
Като слушам колежки как си взимали онлайн изпитите и се плаша
5
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да мрънкат с кафенцата им е свършено-бъдещето е в онлайн обучението.Това е единственото спасение за висшето образование.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още преди ковид висшето беше тотално закъсало.Защо забравихме как го хулехме всеки месец-я заради лоши преподаватели,а за липса на връзка с бизнеса.Сега ковида им разкри голия ***,но като щрауси те пак се завряха в аудиторията и не виждат,че не стават.Искали да пият кафе,ама то вие само това правите.Герберски мозъци!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха, колко се е издигнал бате Серго. Преди има-няма 20 години ми преподаваше египтология и мрънкаше, че СУ не му дава шансове за развитие и ще отиде в НБУ. Оттогава кариерата му дръпна шеметно нагоре.Пи4ага е Игнатов, при него нямаше оценка под 5,ама хич не го биваше да обяснява по предмета си. Иначе евала, че не се поддава на манипулациите за онлайн обучението и честно изказва мнението си.Адмирации! Малко прекали с това че се прави на вирусолог,но напоследъл всички вече станаха специалисти
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Показателно е, че той .....не го иска нито един български университет. Специалността египтология, в НБУ където той водеше са на път да я закрият. години не можеше да стане професор - стана министър и на третия месец стана професор. Цял закон прокара, само и само за да стане професор.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, омръзна ми от експерти които казват до кога ще се справим. Първо говореха, че до великден ще сес правим, после - до май, после че вируса ще изчезне през летните месеци от жегите, а накрая че ще го преборим до септември-октомври. Наскоро чух, че трябвало да "прескърцаме" декември, а сега ни казват че през март другата година няма да има вирус. Абе като не знаете - поне мълчете!