Първо връщат 7, 8 и 12 клас в класните стаи, после останалите

Ще има ротация - две седмици присъствено, две онлайн
94
Първо връщат 7, 8 и 12 клас в класните стаи, после останалите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Обмисля се връщането на учениците от 7-и, 8-и и 12-и клас в училище от 4 февруари, съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев след срещата при министъра на образоването.

Окончателното решение ще бъде взето следващата седмица.

Още по темата

Връщането на учениците ще стане факт, ако заболеваемостта от коронавирус се задържи под 120 на 100 000 души население, посочи здравният министър Костадин Ангелов.

„Безспорно важни са всички класове, но 7, 8 и 12 излизат със сигурност на предна линия. Тази възможност дискутирахме днес с ясното съзнание, че има още време. Всичко зависи от епидемичната обстановка“,  коментира зам.-образователният министър Таня Михайлова.

Ще има ротация между тези класове и останалите.

„Условно две седмици започват 7, 8 и 12 клас, след което две седмици ще бъдат на онлайн обучение, за да може следващите класове да се върнат. Идеята е да не се струпва масово 100% в училище, особено по-големите ученици“, покочи тя.

По отношение на ваксинирането на учителите, които попадат във втората фаза на ваксинация, Таня Михайлова уточни, че то няма да започне едновременно, а зависи от това къде е приключила първата фаза.


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Браво, герои! преди 1 месец
Сега остава да намерите и кой да ги учи
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А С ДЕСЕТИ КЛАС КАКВО ПРАВИМ, КАТО ТЕ СА ПЪРВИЯ ВИПУСК С МАТУРИ ПО НОВАТА СИСТЕМА
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами като ще е гарга - сврака да е!
Да затворим веднага, от днес училища, детски градини, всички лечебни заведения /и те разпространяват/, обществен транспорт, всички производства и магазини!
Веднага!
На мига!
И да седят затворени половин година!

Да ви видя, лежащи тул-упи колко време ще си храните хипохондричните заболявания сами и кой ще ви обслужва претенциите!
Не се и видяха наглеци такива! И вие, и политиците, с тях - начело, дето не знаят какво правят, а само глупости им раждат главите.
82
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който иска - да си затваря децата по къщите. Ако ще и до края на собствения си жалък животец. Имате тази възможност от година почти, хипота.
Останалите нормални хора ще продължат да живеят нормално, въпреки вас и претенциите ви да подчините света на щенията си.
Панираните страхливци да си се затварят. Каквото щат да правят. Не следва обаче те да диктуват какво ще правят останалите.
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде, който го е страх - да върви да се боде или да се крие до края на живота си!
Останалите следва да продължат да живеят. Никою не е длъжен до живот да се съобразява с овце и психоболни.
Децата - на училище!
Родителите - на работа!
Хайде, че до месец-два, като фалират производителите, няма и кой да ви храни, че да си подхранвате хипохондриите на бюджетна издръжка по къщите!
80
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
И след връщането на учениците в клас следва връщане на 3-та, 4-та и т.н. вълна на вируса ! Не виждат ли какво става във всички европейски държави ?
79
0
 
3
 
! Отговори
До 77 преди 1 месец
А за джендъри точно в училище ще ги обучават по разните там конвенции. Така че внимавайте с кого си социализирате децата. Училището сега не е това от вашите младежки години.
78
1
 
4
 
! Отговори
До 77 преди 1 месец
Точно в и край училищата са дилърите на дрога. Там се и опитва за пръв път първото "чайче" и "цигарка". Почти няма ученик от горните класове, на когото да не са предлагали в междучасието.
77
6
 
1
 
! Отговори
До 77 преди 1 месец
Кви деца ма !? Аз в 8 клас живеех самостоятелно и дори уикендите работих.То станало за родител вече,тя вика " аз няма да пусна децата си "
Смяяяях !
Ей,такива дечковци изнежени отглеждате и после -джендъри,наркотици,предателства !
Колкото по-рано човек се срещне с огъня,толкова по-бързо ще го изгаси и ще си разчисти пътя към успеха и щастието !
76
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз няма да пусна децата си в развъдника. Вие си присъствайте.
75
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Масови убийци!
74
3
 
7
 
! Отговори
Intel Inside преди 1 месец
С новия щам децата ви не са в безопасност. Не разчитайте, че ще го карат като хрема. Вижте в Англия какво става! Масово поразява младежи, хиляди смъртни случаи. Да не изревете след месец?
73
1
 
5
 
! Отговори
Фък преди 1 месец
Присъствено или онлайн е еднакво при тези делегирани бюджети, когато всеки ученик са ходещи 1500 лв. в бюджета на училището. Няма наказания, няма повтаряния, няма двойки. Всички минават.
72
2
 
10
 
! Отговори
Фък преди 1 месец
Родителите как не проумяха, че през маски, шлемове и скафандри нищо не се чува. Училището никога вече няма да е като преди. Учителите ще гледат на първо място безопасността пред обучението. Никой не иска да мре, защото Иванчо не си научил урока. Присъствие, заради самото присъствие с огромен риск точно за вас, родители. Чакайте нови " подаръци" от учениците си. Връщането на учениците е показна акция.
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поне ваксинирайте ли персонала по училищата?
70
4
 
8
 
! Отговори
трепете бе преди 1 месец
570 ново заразени, и 82 трупа.
Ефектът от 1-4 клас излиза!!!!!
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А те заболелите си ги пишат както име угодно. Хич не им вярваме на тези статистики и числа. Ко ги пускат, като да 15 февруари пак ще е мазало.
68
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо изведнъж спряха да тръбят колко учители са се разболели??? Защото продължиха да се разболяват със същите темпове и се оказа, че не децата са проблема, но на никой не му изнася да си го признае.
67
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 123

И аз това питам? Ако ще редуват, да редуват всички. Едни тръгнаха вече, да ги спрат и да пуснат прогимназиалните, после гимназиалните. И едните и другите са деца.
66
3
 
7
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Едните класове по-заразни ли са от другите?