Големите ученици се връщат в клас, когато заболеваемостта спадне

До момента са поръчани близо 3 млн. теста, заяви акад. Николай Денков
19 ное 2021 09:01, Нели Христова
56
Големите ученици се връщат в клас, когато заболеваемостта спадне
Снимка: БГНЕС

„Връщаме учениците в клас, когато заболеваемостта спадне под 250 на 100 000 население ”, заяви образователният министър акад. Николай Денков, който гостува в рубриката „Властта говори.Открито”.

Кога ще се върнат учениците от 5 до 12 клас в училище?

Още по темата

„До момента са поръчани близо 3 млн. теста. От тях са пристигнали  851 000. Очевидно проблемът е, че в България няма тестове от този тип, който родителите предпочитат. Имаме тестове за малките ученици до края на следващата седмица, както и средства за тестване до края на коледната ваканция. Големият проблем е кога ще получим тестове за по-големите ученици”, каза Денков. Той благодари на родителите и учители, които са разбрали колко е важно децата да се върнат в училище. Той подчерта, че броят им се увеличава с всеки изминал ден и само в Пловдив вчера са се върнали над 1000 ученици.

Министърът подчерта, че тежестта, която всички понасят, идва от високата заболеваемост в страната.

„До преди 2-3 седмици имахме невиждана заболеваемост в страната, в много региони над 1300 заболели на 100 000 души население. Благодарение на мерките и на това, че децата излязоха от училище, ние имаме бърз спад. Радикалното решение за връщане на децата в клас ще бъде, когато заболеваемостта спадне под 250 на 100 000 заболели. Така е вече в Кърджали, където областта е в жълтата зона. Има и други общини, които са на път да влязат в жълтата зона. Дотогава начинът за връщане на учениците в клас е този”, обясни Денков.


56
Още от Образование
Как се обучават децата в референтните училища на Google?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
S преди 5 дни
Защо не сте го организирали по-отрано това, г-н Денков? Там сте от половин година и знаете, че ще има вълна, защото е умишлено предизвикана, но това е друга тема. Сега докато си чакате доставките с комисионните щ свърши учебната година. Но ние си ви знаем. Намерили смд си частни учители и ще си образосам децата сами. Българинът знае как да се оправи сам! Западняците да му мислят, там са послушковци!
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-после едно правилно решение, а не да мъчат децата с разни тестове!!! Да учат онлайн засега!
47
1
 
8
 
! Отговори
Държава Цингаманга преди 1 седмица
Мизерна държава, мизерни управници и народ живеещ мизерно.
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Министре де намерите фирми за тестове с капитал 300 лв .))които отгоре избягали )
45
6
 
2
 
! Отговори
АРЕСТ ЗА МИНИСТЪРА преди 1 седмица
След включване на видео терора пред екрана се формира мощно черно чумно обемно терористично РАДИОАКТИВНО ПОЛЕ>>>Снимано е вкл от компютъра на учителката..Допустим престой в такова черно чумно поле до 20 секунди ..НАд 30 секунди ЖЕРТВИТЕ ПОЛУЧИХМЕ Трайно пресканиращи увреждания вкл на ОЧИ ,глави,сърца,полови органи и ГЛАВЕН МОЗЪК>УВрежданията се лекуват чрез къпане веднага след завръщане у дома вкл с добавка на ХУМА и кисело мляко за масаж на глава и тяло.
44
6
 
0
 
! Отговори
JJIvanov warnings преди 1 седмица
STOP Anti BUlgarian Children ON LINE Black death video TERROR>.ОБсебени от масови убиици на власт в София са увредили тежко ТРУДНО ЛЕЧИМО ВСИЧКИ БЪлгарски ДЕЦА И МЛАДЕЖИ>Терористите ползват подставени на власт в МОН вкл временни МИНИТЪРЧЕТА като ТОЗИ.ПО време на тестове днес БЯХМЕ ПОРАзени от черно умно тежко терористично облъчване от ЛАПТОП на ученик от четвърти клас.УЧеника цяла седмица уврежда тежко работно помещение след включване на он лаин програма.Уврежданията по ученика са ТЕЖКИ.
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Недай Боже заболесвоемостта да падне, преди биг фарма да се е изказала. Никакви природни лениа-шарлатани. Савмо природата в капсули.
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Условията за частните и държавни училища трябва да са еднакви, министър Денков, не делете децата или си подавайте оставката!!!
41
0
 
12
 
! Отговори
Pet преди 1 седмица
Затваряне на бизнеси, погубване и на малкото останало от икономиките, и най-важно- образованието е навряно в най-тъмния ъгъл на човечеството. Целта на поредната сътворена световна криза - остават само елитни икономики и стабилни общества, които развиват тези икономики, а такива като нас- остават черноработници без право на самостоятелност , евтина работна ръка, много ниско заплащане, широки пазари за лоши продукти, произведени от други черноработници по света, Елит - това е бъдещето
40
4
 
16
 
! Отговори
Продължавайте преди 1 седмица
Родителите, така и не разбраха, че не трябва да се съгласяват с тези наредби, а да се обединят и покажат своята сила и справедливост в името на своите деца и образованието, колкото и малко да е останало. Тези деца се унищожават във вкъщи, а те ще си останат там, тези тестове са фалш, а може и без тях, защото са пълен сценарии!!! Без спорт и без знание, това е загубена кауза!
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо се оставя възможност само за частните училища да са присъствено, а другите-не, това е дискриминация?!! Или всички присъствено или всички онлайн, няма да делите деца според финансови възможности на родители!! Когато заболеваемостта спадне, тогава и частните училища да преминат присъствено, както е за държавните!!
38
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз не съм съгласна детето ми да си бърка с пръчка в носа та дори и само. Ако ще има тестове те да са еднакви за всички. Иначе ще си седи вкъщи и без това се справяме добре с онлайна. А относно ваксините е въпрас на личен избор, но за сега моето дете е 11 г и няма да го ваксинирам м.
37
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не щат тестове, а? Малките няма кой да ги гледа вкъщи и безотговорните родители без скрупули се съгласиха, за да им е по-лесно, ама големите яко се опънаха, а?
36
4
 
30
 
! Отговори
еее преди 1 седмица
Един пореден слаб министър на образованието, който затвори дацата в къщи, превърна ги в килийни ученици, разсипва образованието на всички учащи-ученици, студенти и т.н.
35
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хора, ваксинирани или неваксинирани, трябва да се обединим ЗАРАДИ ДЕЦАТА НИ!!! Да спрем театралните постановки в българските училища!!! Оставка Денков!
34
3
 
16
 
! Отговори
По тази логика преди 1 седмица
Защо ДЕЦАТА не учиха цяло ЛЯТО точно лятото няма епидемия
33
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоз бухал какво се е ококорил? На всички ни е ясно, че пак с учениците се отчитате и си измивате мръсните ръце, понеже други мерки у нас не могат да се вземат - ще ви разстрелят бизнесите. Още Боко ви откри, че с училищата е най-евтино отчитането на мерки пред световните шефове - хем нищо не ви струва, хем пък пестите откъм отопление и друга поддръжка на сградите. Отдавна е ясно, че всичкият цирк, свръзан с ковида, няма нищо общо със стремеж за опазване на човешкото здраве - локдауни, инжекции.
32
7
 
14
 
! Отговори
То вече СПАДА преди 1 седмица
Кривите се пречупиха. Каква се чака да ги пуска всички деца големи и малки да не се мотаят по моловете.
31
7
 
20
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 седмица
С това електронно не мога да разбера кой кого учи, учениците учителите или обратното. Вчера сина ми обясняваше с картинки и инструкции на учителката си по български как да праща материали в тиймс. Горката женица към 60 години вече втора година не знае как да борави с платформата, която всички ползват -тиймс. Праща на месинджър тестове на една ученичка а тя препраща на останалите. Та се наложи вчера сина ми да й праща скрийн шотове и да й обяснява как да го прави. А миналата година по физика
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нека някой, който юридически ги разбира нещата за сдруженията, да пише тук, моля!