ВТУ с изискване за зелен сертификат за присъствено обучение

Зимната изпитна сесия се провежда онлайн
29 яну 2022 11:24, Елка Василева
61
ВТУ с изискване за зелен сертификат за присъствено обучение
Снимка: архив, БГНЕС

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ въвежда изискването за зелен сертификат на студентите, за да премине към присъствено обучение за втория семестър.

Зимната изпитна сесия за редовните студенти и обучението на задочниците във Великотърновския университет се провеждат онлайн. Вторият семестър ще започне също с обучение в електронна среда.

От 7 март занятията за студентите в редовната форма на обучение ще станат присъствени, но само за академичната младеж, която има валиден документ за ваксинация, преболедуване или изследване. Това разпореди ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов.

Учебните занятия за летния семестър за магистрите в редовно и задочно обучение ще бъдат по схемата 1/3 присъствено и 2/3 електронно. Полагането на изпитите ще се осъществява онлайн, с изключение на държавния изпит по гражданскоправни науки в Юридическия факултет. /БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Mен преди 2 години
Колко е просто,пълнен саботаж от студентите,на унивирситета като не му харесва да затваря врати.Студентите могат и да пропуснат една година, но лакомите заплатаджии как ще изкарат без заплатки.Да видим кой ще клекне първи,същото е и с тъпите маски.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПо физическо минават онлайн с реферат.
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колеги от ВТУ, не стойте безучастно! Борете се за правата си! Ние, студентите от Пловдив, организираме протест на 16.02 против въвеждането на зелен сертификат в университетите. Направете го и вие!
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само варварите са способни да се защитават'- Ницше.Не че съм му фен,де ама което си е право си е право:-)
46
1
 
17
 
! Отговори
Неразумний преди 2 години
Дали всичките тези "спасители" в много скоро време като излезе че тази глупост не води до никакви ползи а по скоро физически вреди а за физическото оцеляване на народа да не говорим!Ще се засрамят ли от думите си и действията си!!?
45
2
 
22
 
! Отговори
Hhhhh преди 2 години
Всички да бойкотират това учебно предприятие и връщане, чак след като са уволнени всички които са участвали в приемането на тази глупост. Да не говорим че трябва да бъдат и съдени. По официални данни сме под 30проценра вакснати, а утайките постоянно ни пилеят парите за нови ваксини и над 50 процента са с купени сертификати. Едни малциство се пропагандира и налага ... Ходете във Франция там Макарон ще ви се зарадва.
44
0
 
23
 
! Отговори
Опит преди 2 години
Зеленият сертификат е напълно излишен документ. Там където е задължителен никой не го проверява. Само се маркира дейност пред моловете и големите магазини. Никъде в официалните документи не е записано кой ще проверява сертификата и как ще го сверява с лична карта. РЗИ също не се интересува и не прави проверки.
43
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тест за интелигентност на студентите. Да видим дали ще го решат успешно.
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво им е да учат на студентите. Направо да им печатат дипломите. 99% от тях ги интересува тапията, нищо друго. У нас т.нар. университети отдавна са печатници на дипломи.
41
2
 
20
 
! Отговори
Свободно образование преди 2 години
Дайте възможност на преподавателите да преподават и на студентите да учат нормално!От МОН не разбират ли, че учениците ще избягат в чужбина при тези полу-обучения у нас.Да дадат стипендии на студентите и достойно заплащане на преподавателския труд!А не само преподавателите на ръководни длъжности да получават по няколко заплати за 8 часов работен ден и да се чудят къде да идат на ски по време на сесия! И да бягат от отговорност, когато студентите искат да учат присъствено. Аман...
40
1
 
33
 
! Отговори
пецата преди 2 години
Това не е ли възпрепятстване на свободно придвижване и получаване на образование което е човешко право, то това вече излзиа от рамките на всякаква нормалност, вече не само полъхва на фашизъм, направо си фашизъм в чиста форма
39
0
 
35
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Университетите се издържат най-вече от таксите на студентите и не се иска да имаш три висши, за да разбереш как за нула врече всички университети могат да клекнат!
38
2
 
24
 
! Отговори
Александра преди 2 години
Лошото е, че ей такива"съвестни" медии пишат неща, изглеждащи като сензация - ВТУ със сертификат! Какво ВТУ? Къде не го искат? От мен се искаше да се валидирам в Деканата със сертификат. Между другото аз имам (но не се "валидирам", защото "шепата фашисти" ме подучиха така), но се замислям, че все пак как цели 35 години съм била невалиден човек (слава Богу, дойде времето да се валидирам).
37
1
 
13
 
! Отговори
БРАВО АЛЕКСАНДРА преди 2 години
БРАВО!ДОЛУ ФАШИЗМА
36
4
 
26
 
! Отговори
Александра преди 2 години
Не е само ВТУ. Навсякъде е така! Аз работя в ТрУ. Сертификатите са навсякъде! Аз лично никога не (и няма да) проверявам и никога няма да върна студент заради сертификат. Това е против всичко, което за е мен (поне) е нормално, човешко и към момента конституционно. Към момента не трябваше да водя занятия без сертификат, от 14-ти няма да се влиза без него. Ще видим!
35
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този университет не заслужава нито един студент..
34
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е тази лудост наречена ковид да се прекрати.
33
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами фашисти, сър ...
32
22
 
7
 
! Отговори
Дам преди 2 години
Един от добрите университети в България. Да оставят СУ и ВТУ и другите да ги затварят.
31
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решението е да се бойкотира тази заповед както направиха възраждане и влязоха в парламента без зелени сертификати.