Радев за заплахите за бомби: Няма реална опасност за училищата и за изборите

Такива хибридни атаки имало в цяла Европа
123
Радев за заплахите за бомби: Няма реална опасност за училищата и за изборите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Такива серии бомбени заплахи текат не само в България, но и в цяла Европа и САЩ. Органите на реда, заедно с партньорските служби, правят всичко възможно да установят източниците на тези заплахи и да ги неутрализират", заяви президентът Румен Радев.

Още по темата

По думите му в момента няма реални заплахи нито за образователната система, нито за изборите.

Относно евентуални бомбени заплахи в деня на изборите държавният глава заяви, че това са хибридни атаки без реална заплаха за бомбени атентати и изрази надежда изборният процес да бъде спокоен.

„Докато не видим ясно установен източника не можем да кажем с категоричност откъде идват заплахите и кой ги извършва“ посочи Радев относно коментира на вътрешния министър, че атаката идва от Русия.

Относно изпращането на оръжия за Украйна, от отново отсече, че българската позиция е ясна - няма да изпращаме оръжие и боеприпаси за Украйна.

„Политическите партии, не президентството, отдавна излязоха извън нормите на Конституцията със системния си отказ да поемат отговорност и да съставят редовно правителство и аз ги призовавам да съставят правителство, в противен случай президентът трябва да назначи служебен кабинет, при положение, че те или не искат, или не могат, или ги е страх,  в момента има комбинация от трите фактора“, коментира държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
1
 
! Отговори
личноста преди 1 година
с висок рейтинг и в момента клоняш към нула
80
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
да приемаш убийствата на жени и деца...все едно на чий Народ...е грях,да омаловажаваш заплахата с бомби,да налагаш цензура в медийте за заплахата отправена към децата на Народа ти в училища е...извратено...извратени ли сте с костя г-н ...никой...ти си позор за Народа на България!!!оставка...имаш пищов...използвай го!!!
79
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
до кога офшорните ви пълнени от путин...ще са по-важни от животите на децата на Българите?до кога замъка на копеикин,къщите в барселона на боко и извра.ените му желания да си има любовница на възраста на ...дъщеря му...ще са по важни от животите на децата на Българите...от живота на Българите!...Оставка...позор си!!
78
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
г-н рЕзидент...кой и защо заплашва децата ни с бомби в училищата???елементарната логикаводи до...гаспадарите ви с кости и борисов...раша,няма пропаганда която да ме убеди в друго!!!...изв.атени *** сте русоробите...копейкин ли ще залага бомбите...или "младежкото" на боко състоящо се от деца на дс агенти,те ни вдигаха и цените по бензиностанцийте и мислещите го видяха...в услуга на путин!защо заплахата с убийство над децата ни в училища е...табу?кой налага цензура?
77
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и ...САЩ задължително санкций на обслужващите убийствата на жени и деца в Украйна...рЕзиденто...доган...борисов и костя копейкин...Народа ни ги презира!...вас ви е страх да ги назовете и накажете!кАвачки...домувсчиеви...те са плеяда русоробите ограбващи България и ЕС!служат на путин за пари..назначили служби,съдии,прокурори...оганизирана схема от десетилетия са!заплашват с бомби децата на Българите в училищата...и те им гласуват,имащи ги за страхливци..."матрял"
76
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
няма политик...опозорил се като теб и навредил на България повече,путин ли ти "гарантира",то гарантира и на децата на Украйна...и ги убива!а недай боже гаспадаря ти и на изрожденците-гроб-дпс...гръмне някъде??? не ви вярваме на русоробите...ще гласуваме масово и правилно за да ви докажем,че не сте господари на животите ни дадени ни от БОГ!
75
0
 
4
 
! Отговори
Радев-матрьошка преди 1 година
Радев е руска матрьошка. Отваряш го, а от вътре изскача дългата глуповата Деса. Отваряш Деса, а от вътре изскача Корнелия. Отваряш Корнелия, а от вътре изскача Путин...
74
0
 
3
 
! Отговори
Умник Тотю преди 1 година
Хем не знае откъде идва опасността, хем знае че няма опасност. Умен президент си имаме!
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е щом ти го казва ми улекна...
72
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
шарлатаните пп и гейчета пущат писмата да не ходят хората да гласуват това ги устройва , това са си гей бомби фалшификат
71
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разби държавата, после ни натресе шарлатани, те пък я окрадаха ама рунде проблем няма, той си взема 20 бона заплата и акъл ни дава хахаха
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дано не стане някоя беля в крайна сметка... бил сигурен, е как може да си сигурен че някой сигнал е фалшив, освен ако не излиза от теб?...
69
1
 
4
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Пуснаха поредната бомба ,за отвличане на вниманието,те *** се царе в тази област!Мътят нещо дни преди изборите и тези сигнали за бомби и то в училищата не на никак случайни !
68
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слагайте червена точка като му публикувате снимката на тоя вмирисан потник, че се плашат децата.
67
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
отново отсече, че българската позиция е ясна - няма да изпращаме оръжие и боеприпаси за Украйна. ------------------ това е руската позиция, не българската. В решението на НС нищо подобно не пише.
66
2
 
1
 
! Отговори
akud преди 1 година
трябва да напълним парламента с малки партии и широка коалиция нека оставим българските политици да се карат а ние да изискваме от тях съставянето на кабинет от широка коалиция не за друго а за да им е гадно
65
0
 
3
 
! Отговори
Колко е лесно преди 1 година
Да се оправдаваш после ""-ама те така ми докладваха"Ега ти отговорността!Отговорност ,без покритие!
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До гноморашковец Кирчо и Кокорчо ще изпратят 1 милион снаряда по китарата на Путин. Това е причината поради която 60% от българите ще гласуват за тях.
63
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-големият страх на НАТО и Украйна е Радев да не мине на страната на Русия с Миг29, че тогава Русия става сигурен победител.
62
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия има много сигурен предан и мощен съюзник в лицето на Радев, което е абсолютната гаранция че Русия ще победи.