ќбщата култура - най-дефицитна при бъдещи студенти в Ќј“‘»«

–иалити формат прослед€ва цели€ колорит на подбора на кадри
14 юни 2023 13:50, јниси€ »ванова
14

— оригинален риалити формат "»зпитът" зрителите имат възможност да се запозна€т с приема на бъдещите актьори в Ќј“‘»«.

"»зпитът" прослед€ва какво е в наши€ факултет - "≈кранни изкуства", където ги учим на кино, телевизи€, реклами, клипове, еротика", об€сни Ќиколай …орданов в студиото на "Ѕългари€ сутрин".

»де€та на риалити формата е да покаже как преминава подборът на кадрите, като най-гол€мата му цел е да помогне на бъдещи кандидат-студенти, които са несигурни какво представл€ва изпитът, уточни  алина —пасова за Bulgaria ON AIR.

"ƒа вид€т на какво тр€бва да наблегнат, какво да сложат в портфолиото си, защото сега преподавателите оцен€ват на база какво имат кандидатите в портфолиото си", допълни т€.

ѕо думите ѝ студентите най-много се затрудн€ват с общата култура. "ќказва се, че общата култура липсва в нашето поколение все повече", изтъкна —пасова.

—поред …орданов всички формати разказват интересни човешки истории. "’ората, които кандидатстват в Ќј“‘»«, са много интересни. »скахме да покажем този цв€т. ’ората, които работ€т в медиите, са подложени на неверо€тен стрес. Ќека да ги хвърлим в дълбокото, да зна€т", уточни той.

¬ече има три достъпни серии в канала на Ќј“‘»« и се планират още 8-9 такива, споделиха гостите.

√ледайте цели€ разговор във видеото.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


14
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
9
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
јми направете учебниче. Ќещо "в кратце" 3-4 странички едър шрифт с картинки и заглавие "ќбща култура за българи"
8
0
 
0
 
! ќтговори
–еалист преди 1 година
јбе важното е връзки да имат и да са дащни. ѕрактиката показва че това са изисквани€та за успех в този бранш. ƒругото е ала-бала.
7
2
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ќбщата култура се придобива с четене, гледане, мислене, анализ и не се преподава, уважаеми млади хора!
6
7
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ѕовече от половината активни българи работ€т Ќј «јѕјƒ !!! —ледователно повече от 75 процента от българите са «ј ≈¬–ќѕ≈…— »я —Џё« » «ј Ќј“ќ !!! ј в –уси€ дори агитката на  опейкин не смее да припари, да не би да ги мобилизират, а ход€т при ћитрофанова да ги гуши и инструктира за ¬ъзродителни€ ѕроцес, както по времето на товариш ∆ивков. “огава братушките товариха и изнесоха в –уси€ културните ни светини. ѕроверете в –илски€ ћанастир, музеите, ѕлиска и ѕреслав.
5
9
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ќбщата култура е разтегливо пон€тие, имайки предвид, че гол€ма част от науката, истори€та и други т.нар. знани€ са абсолютно нелогични и недоказуеми. ѕитал съм дори учители по даден предмет да ми докажат защо нещо е така и съм получавал само объркване и странни погледи.  ато например след като слънцето е горещо защо колкото повече се издигаме толкова по студено става. »ли защо след като се раждаме във водна среда после имаме проблем да дишаме под вода. Ћипсва най-вече логика и критично мислене.
4
5
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ѕримерът на господина за обща култура да се свърже —ервантес с ƒон  ихот Ќ≈ е за обща култура , а за базова. ќбщата култура са неща, които не се учат задължително в училище или на т€х не се набл€га в училище, но е прието да се зна€т, защото са много важни. Ќапример да се знае каква е разликата между бели€ хл€б и "черни€", кои са авторите/ преводачите на първата Ѕибли€ на новобългарски език, кой е √ьобелс и кой ƒечко ”зунов.
3
1
 
8
 
! ќтговори
XL преди 1 година
 ато знам кви професори има?!ѕази Ѕоже!!!
2
5
 
4
 
! ќтговори
ћомо преди 1 година
Ќормално, защото общата култура е различна за всеки.
1
1
 
5
 
! ќтговори
√еорги »лиев ћитев преди 1 година
‘илмите на протеста са най-гледаните по света и у нас . “ака че дефицитът на общата култура н€ма да се отрази на приходите за гилди€та .