Радост за софиянци: стачка няма да има

Шофьрите отмениха ефективните стачни действия, остават обаче в стачна готовност
14 май 2007 11:35,
Радост за софиянци: стачка няма да има
Шофьрите отмениха ефективните стачни действия, остават в стачна готовност. Снимка: БГНЕС
Столичният общински съвет преформулира точката и одобри предложението за отпускане на 7 млн. лв. за увеличение на заплатите на шофьорите в Столичния градски транспорт.
 
Средствата ще бъдат осигурени от резерва за преференциални карти за градския транспорт без да се уточнява сумата.
 
По-рано днес столичните общинари отказаха да отпуснат обещаните 7-те млн.лв.
 
От необходимите 31 гласа "за", на извънредното заседание на общинарите присъстваха само 33 общински съветници, от които един беше против, а двама се въздържаха.
 
ДСБ и СДС протестираха като нарекоха заседанието "една безсмислена сесия, направена под натиска на улицата и по предложение на БСП".

Съветниците от ССД пък напуснаха заседанието.

Предложението за допълнителните 7 млн. лв., които общината трябваше да отпусне за по-високи заплати на шофьорите в градския транспорт беше договорено по-рано днес на среща между синдикалните лидери и кмета Бойко Борисов.

Междувременно на среща, стачниците решиха да отменят планираните за утре стачни действия, но остават в стачна готовност.

Решението им обаче бе взето преди да стане ясно, че общинарите отказват обещаните от кмета Борисов средства за по-високи заплати.

На свой ред кметът Бойко Борисов изрази увереност, че до стачка няма да се стигне.
 
Dnes.bg припомня, че в неделя бе постигнато споразумение между синдикати, работодатели и Столична община за увеличение на заплатите на шофьорите с 200 лева от 1 юни тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание