Миков уволни още четирима полицаи

Ченгетата са от Приморско, София, Варна и митничар от Калотина
4 дек 2008 11:30,
27
Миков уволни още четирима полицаи
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков уволни четирима полицаи, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Отстранен от работа е началникът на РПУ–Приморско. На 5 август около 6 часа в бистро “Бохемия” в Бургас той е станал свидетел на убийство.

Вместо да предприеме действия за задържане на извършителя, да запази местопроизшествието и да уведоми полицейските органи, безучастно е напуснал заведението.

За това си деяние, уронващо престижа на службата, на полицая е наложено най-тежкото дисциплинарно наказание.

Стажант от Столичната дирекция на вътрешните работи без уважителни причини не е ходил на работа в периода от 17 септември - 1 октомври, констатира проверка. Това е причината вътрешният министър да подпише заповедта му за уволнение.

Заради извършено тежко дисциплинарно нарушение е уволнен полицай от ГКПП Калотина. Установено е, че на 5 октомври около 2,50 часа при обработка на документите на сръбски гражданин на граничния пункт, влизащ в страната ни с товарен автомобил “Скания”, полицаят е поискал и получил пари.

В хода на проведената служебна проверка у него са открити 230 евро в различни купюри – сума, забранена за носене от гранични полицаи по време на работа.

Старши полицай на сектор "Охранителна полиция" към РУ "Транспортна полиция" - Варна, е уволнен за това, че е предизвикал катастрофа на 28 септември на бул. "Цар Освободител" във Варна.

Пътувал е с личния си автомобил "Пежо 205", не е спазил дистанция, дрегерът е отчел 1,37 промила алкохол в кръвта му, а кръвната проба показала 2,14 промила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
иванчо мераклията преди 15 години
благодаря ти партийчо любим загдето ни даде тринадесета заплата,загдето ни вдигна заплатите загдето ни реши проблемите загдето ни повдигна социяният статус както обеща.Ето това сте вие *** само обещавате докато дойдете на влест а после ни докарвате до просешка тояга.Ако не беше Костов да ни вдига заплатите на 6 месеца с по 10 процента щяхме да сме още по зле.скоро ще се отървем от вас некадърници начело със засуканото ви рокерче.Но да има късмет да се вози и да тръгне по пътищата,ще си плаща актовете с лихвите
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ко речиииии??????
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Такаааа, да ти разясня някои работи.Първо-не знаеш ли, че такива клетви се стоварват върху този, който ги казва, и второ-не ти ли идва на акъла, че не си толкова анонимен тук и скоро могат да те привикат да даваш обяснения защо уронваш престижа на държавна институцуя и да те съдят? Уверявам те-има случаи на проверени такива като тебе и ще ти се стъжни.
23
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Уволнил 4-*** браво бе другарю а останалите?колко подобни миндила назначи на мястото на тези ?
22
0
 
0
 
! Отговори
poturpevsha преди 15 години
Абе полицаите/всички без изключение/са корумпирани и страхливи,нека тоя педерунгин дойде в Хасково и да се увери как не признават полицаите съдебно решение и си издават заповеди според зависи и къде живееш.М.а.м.к.а. ви//***...и ..гадна....дано,до девето колено добро да не видите ,пък после всичко е под въпрос.Омразата ми е голяма ,но вие ми я посяхте.Анатема сас.
21
0
 
0
 
! Отговори
“ме уе ре“ - MVR преди 15 години
Истината е, че самите управляващи нямат интерес да има силна и работеща полиция /един ден тя може да стигне и до тяхните машинации/. Въпреки високопарните речи на всеки новоназначен министър на МВР, как ще се пребори престъпността, накрая се оказва, че той е поредния гъзо*лизец в услуга на собствените си интереси и политическа партия. Напускайки поста си за бившият министър следва амнистия за всичките му деяния и награда за вярната служба - удобна службичка в политическия апарат на същата тази партия. Вярно е казал народа Рибата се вмирисва откъм главата, не откъм опашката. Затова мога да кажа само едно - да го ду*ат политиците и техният ред ще дойде /апропо - след мутрите/.
20
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Проблемът със заплатите е ясен. Униформеният полицай пази бабичката от джебчии, разтървава пияни *** и му плащат по-зле отколкото на статист в киноцентъра. От друга страна в ДАНС и чистачките вземат над 1000 лв, защото пазят властта. Охраната на Мутрите взема заплатата на редовия полицай на ден! Как няма да има корупция? Лошото е, че корупцията е пак на гърба на обикновения гражданин, властимащите и новобогаташите пак са извън обсега на тези, които ще дадат подкуп на полицай. Те просто ползват телефона и се обаждат на който трябва...
19
0
 
0
 
! Отговори
q pa q преди 15 години
5 - много добре го е казал!!! А ти пушката под мишка, куирука под *** и бегом в строя на лижещите чиновници! Да не се случи да се правиш на мотивационно идеологически полиционер, че жална ни майка! Колкото до диалектите - ползват се за да се иронизира простащината и еснафщината!!! И са част от българския език - не книжовния, а народния
18
0
 
0
 
! Отговори
Полицай преди 15 години
При нас дойде нова техника.Факс 2-ра употреба.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
като е за уволнения, доста ги режат. ама като трябва да им дадат добри условия на труд, хич ги няма. Не може да си полицай за 500 лева заплата. И аргумента - койот не иска да е полицай и да взима толкова малко пари, да не кандидатства - не работи, защото трябва да има силна полиция. В УСА един нормален редови полицай взима около 30 - 40 хил долара годишната заплата - пари, които нашите полицаи не могат да вземат за 8 години.
16
0
 
0
 
! Отговори
re преди 15 години
каквото и да си пишем тук , няма кой да го прочете , още по малко Миков или някой от министерството ! Парите на полицаите са малке , да не кажа мизерни ! Един полицай докато е на школа получава 380 лв. и това трае една година ,после още една на 450 и така докато навърши 20 год.стаж , стига до 700 лв с класа за прослужено време !През цялото време се занимава с кървища издевателства , с две думи чистач на улиците ! Не говоря за служителите от КАТ . Там естеството на работа е друго, но заплатите същите!Като се върнеш от работа , с часове не можеш да заспиш ,защото пред очите ти остава всичко онова ,с което си се сблъскал по време на смяната!Обществото като цяло в името полиция вижда само полицаите в патрулния автомобил, защото те отива на всички сигнали, опъват кай-голямия каиш и в същото време се опитват по всякакъв начин да помогнат на гражданите !В същото време щата ва МВР е така раздут от никому ненужни служби и службички, такива които не са виждали жив престъпник никога през живота си, не се разправят с проблемите на малцинствените групи ,работят редовна смяна, получават двойно по-големи заплати !Остава ми още малко до пенсия и ще се махна от тая мърсотия !
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много ченгета има днес тук.Малко са освободените.Едва ли има полицай,който да мине за честен.Всички са вътре.Могат да работят и без заплати както и митничарите.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
11 , Министара обеща - пари за добавки и заплати може и да няма , само че техника ще има ! С М Я Х - тази техника ни съобщиха че ще дойде юни - сега сме декември и ни дума за нова техника никой нищо не е казал в службата. Онзи ден уволниха едни колеги пожарникари просто ей така - без нито една дума , просто им закриват службата - ей ви заповедите, аре чао махайте се. Без дори да се опитат да им намерят алтернатива на хора работи по 10 години в системата.. Ей Миков - МАХАЙ СЕ *** !!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е са ако и себе си уволни го признавам, понеже за никъв *** не стааа
12
0
 
0
 
! Отговори
8yyw преди 15 години
Нидей рива!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Господин Миков, Вие сте много слаб министър, не може да не поздравите служителите си с празника на МВР, не чоже да не осигурите на служителите си най елементарното - гориво за колите, НЕ МОЖЕ ДА НЕ ОСИГУРИТЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ КОЛЕДНИ ДОБАВКИ, е какво можете ???????????? За уволненията знам, там сте бърз, ама не когото трябва !!!
10
0
 
0
 
! Отговори
СТАНКА преди 15 години
Един полицай започва с 450 лева заплата - братовчед ми започна ;)) Чистачката в нашата фирма взема повече ,само че не се разправя с *** в 4 посред нощ и не носи пистолет и не гледа изнасилени и убити с брадва.. Работят на 3 *** смени и идват 1 час по-рано и си тръгват 1 час след смяната. Все повече хора НАПУСКАТ системата, и ще продължават да напускат ! Затова и всеки там е оте*ал да си върши работата , особено като видиш шефа си да пие с мутрите всяка вечер .. Абсурдистан !
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЕЙ ВЛАХ - НЕ СТРУВАШ, Н Е С Т Р У В А Ш ! ВСИЧКИ В МИНИСТЕРСТВОТО ТЕ МРАЗЯТ , ОТИВАЙ СИ ПО-СКОРО..
8
0
 
0
 
! Отговори
До 4 - ти преди 15 години
Вярно , че да си полицаи е въпрос на чест, но е и вярно, че да си в съдебната система, е въпрос на много пари !!! Не може полрицаи за 20 лв. на улицата, по точно, така трябва да е, а прокурор или съдия за десетки хиляди лв. дела до оправдаване, ей за това сме на това състояние !!! Точка !!!
7
0
 
0
 
! Отговори
Magistrala60 преди 15 години
Абе българино научи се да пишеш правилно.Аман от диалектните ви форми!!!