Амвросий сменя Калиник във Варненската епархия

Заседанието на Светия синод закъсня заради протеста в центъра на София
7
Амвросий сменя Калиник във Варненската епархия
Митрополит Амвросий. Снимка: Булфото

Доростолският митрополит Амвросий е новият наместник на Варненската и Великопреславска епархия.

На днешното си извънредно заседание Светият Синод трябваше да избере нов наместник на мястото на Врачанския митрополит Калиник.

Срещу неговия избор  изразиха несъгласие варненски свещеници след погребението на 11 юли на Дядо Кирил. Тогава те поискаха Синодът да определи нов наместник между Доростолския митрополит Амвросий и Ловчанския митрополит Гавриил.

Още по темата

Началото на заседанието на Синода закъсня с около половин час заради блокирането на центъра на София от протестиращите, предаде БТА.

Патриарх Неофит и Светият синод излязоха с обръщение към българския народ по повод протестите. БПЦ подкрепя онова, което е справедливо, което е мирно и което е за доброто и за благоденствието на благочестивия, православен български народ, но в никакъв случай агресия, насилие. Това ние не можем да благословим, заяви пред журналисти Пловдивският митрополит Николай, помолен да коментира днешния протест.

Пловдивският митрополит добави, че онова, което е справедливо и е за доброто, за просперитета и благоденствието, за мира, щастието и душевното спасение на нашия народ, нашата Света църква всякога благославя.

"Чрез блокирането на пътища се настройват хората и това не е начин да се реши един политически проблем", каза Ловчанският митрополит Гавриил.

"Имаше насядали хора по кръстовищата и не знаехме от къде да минем с автомобила", обясни владиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Свети Синод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
жж преди 10 години
До ее Вярно е че това не е Амвросий - това са "скалистите планини", защото не само в президентството има комунистически некадърници . . .
6
0
 
2
 
! Отговори
варненски поп преди 10 години
Лъжа е, че сме изгонили Калинчо - пратихме го във Враца да си вземе харпун, тежководолазен костюм и бутилка въздух; защото се оказа, че само с плавници, шнорхел и маска нама гаранция за оживяване . . .
5
0
 
3
 
! Отговори
varna преди 10 години
Новият варненски мутрополит да си носи шнорхел, маска и плавници - за Йорданов ден, когато ***-аджиите ще хвърлят кръста в морето а владиката ще скача да го вади защото във Варна *** ръкополага, а всички избори са проформа . . .
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички подкрепяме онова, което е справедливо, което е мирно и което е за доброто и за благоденствието на благочестивия, православен български народ.Само политиците ни подкрепят онова, което е справедливо, което е мирно и което е за доброто и за САМИТЕ ТЯХ.
3
0
 
4
 
! Отговори
ее преди 10 години
Това не е Амвросий
2
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Религията трябва да се забрани. Това е нелеп начин за подвеждане на хората да чакат справедливост и нещо нереално от някой си дето уж всичко управлявал. Човек трябва да се уповава на себе си, а не на измислени божества отпреди 2-3000 години.
1
14
 
5
 
! Отговори
stewie преди 10 години
Религиите са усаконени и институциализирани суеверия. Ако обществото ни наистина беше цивилизовано, отдавна да ги инкриминирало.Трябва да си наистина психически нестабилен, за да вярваш, че вселената е направена от говорящ дух с чисто човешки и прозаични характеристики - обича, мрази, убива, наставлява, опложда, възпроизвежда се..., че и на всичкото отгоре има еврейско самосъзнание.