Расте броят на самоубийците в Пловдив и района

Лекарите съветват да отидете при психолог, ако изпитвате несигурност
8 фев 2015 18:14,
58
Расте броят на самоубийците в Пловдив и района
Снимка: архив, Булфото

В Пловдив град за последната година са се самоубили 14 души, а в селата в района - 34. Най-много са на територията на РПУ-Труд. Това сочи справка на полицията, предоставена на Dnes.bg.

На територията на Първо районно управление са станали 8 самоубийства. Там се намира и "блокът на смъртта", твърдят хората от района.

„Нещо страшно е, чуваш туп, обръщаш се и виждаш човека на земята, много хора си сложиха тук края на живота”, разказа живуща в блока.

На територията на Второ районно са три случая и по един на териториите на Трето, Пето и Шесто районно в Пловдив. Най-много са на територията на РПУ Труд – 17 случая на хора, сложили край на живота си.

„Проблемът със самоубийствата, с агресията и с хората, които се барикадират в домовете си, е проблем на здравната ни система”, твърди шефът на Регионалната лекарска колегия в Пловдив д-р Георги Кръстев.

Бившият прокурор Мариян Чернаев беше открит мъртъв тази седмица в дома си в Несебър. 44-годишният мъж се е самоубил с ловна пушка. Само преди седмица 50-годишният Иван Лесов се самоуби със законно притежаван пистолет в Пловдив. Заради дългове преди време бивш военен уби двете си деца и съпругата си, след което се самоуби в града под тепетата. Това са малка част от случаите, които са станали известни в медиите. Според лекарите зачестилите случаи на самоубийство имат своето обяснение.

Решение да сложат край на живота си слагат най-често хора в затруднено финансово положение или такива, изтеглили големи суми пари назаем.

Лекарите съветват да се консултирате с психолог, ако изпитвате несигурност или колебание как трябва да постъпите в дадена ситуация. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: Пловдивсамоубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами за психолог са нужни пари, бе!Самоубилите се едва ли са богаташи.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AMI ZA PSIHOLOGA TRIABVAT PARI-A OTKADE?V PLOVDIV BSICKI MISLIAT ZA INTEGRAZIATA V STOLIPINOVO,A NE ZA BALGARITE MNOGO OT KOITO SA V BEZISHODIZA.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 47 Анонимен Точно така, мисля че 80% от българите са си го мислили. Аз поне познавам няколко. Народа със сигурност ще постави такъв човек на равно с Левски и Ботев.
38
0
 
8
 
! Отговори
ник преди 9 години
На запад, хората които рискуват с нов бизнес или нова къща, печелят в повечето случаи. В България малко успяват, до като има мафия която да тъпчи народа.
37
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се самоубивайте напразно. Убийте поне един политик преди това! Това ще ви донесе безсмъртие. Българският народ ще ви започни завинаги с тази героична постъпка.
36
0
 
34
 
! Отговори
аз преди 9 години
Катастрофата и трагедията е че в цяла БГ положението е трагично
35
2
 
3
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Ateizmat e v osnovata na vsichko tova , na vsichki choveshki neudachi ! Vyara i molitvi sas saotvetnite poznaniya /ostaveni za vsichki nas ot BOG predi okolo 2000 godini/ ! A inache i vragove na vyarata "rabotyat zdravo" po vaprosa , osobeno s hristiyanite - vijte bezbroinite magove , magyosnici , veshteri , veshtici tolkova mnogo "pomagashti" na horata /nazovavat se i s drugi "imena"-parapsiholozi , alternativni lechiteli , energoterapevti i t.n. /- opropastiha choveka i nikoi ne gi spira!?..
34
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да им дават хапчета или нещо такова за да бъдат щастливи.Депресията и отчаянието се дължат на липсата на определени вещества в мозъка по точно тяхното неоползотворяване поради една или друга причина.Най-често нерадостен и труден живот.Е,щом не могат да бъдат естествено щастливи по-добре да бъдат стимулирани изкуствено.Със сигурност е по добре отколкото да се депресират и да се искат да се самоубиват.
33
5
 
7
 
! Отговори
муспи преди 9 години
И все пак, ако се убиват евреи, колелото ще се завърти на другата страна! Това което обръща назад колелото не е грях, а добродетел. Смъртен грях е да се уредиш покрай евреите, което по същество е убиване на българи. Българите са тези чрез които има живот на земята, ако съжителството с евреи е неизбежно, българите предпочитат смъртта. Но животът е упорито нещо, в асвалта се провират тревички и цветя, - добре дошло избиване на евреи!
32
2
 
25
 
! Отговори
Христо преди 9 години
До 33 Мила госпожо,не съм мазохист,но с умиление си спомням зимата на 1997,когато долара стигна 3300 лева и бях редовен студент и на 20.02 ни се роди първото дете.Нямахме пари за памперси,но с жена ми се подкрепяхме и с Божията помощ всичко започна да се нарежда!Сега каката ни ще навърши 18,а след нея ни се родиха още 3 деца
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато осъзнава ще преминава през девете кръга на АДА!Дано прозре! А дано, ама надали!!!!
30
1
 
6
 
! Отговори
На доктор? с... преди 9 години
... кви пари!?
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кръста е тежък.Днес е прятел, утре роднина.След време близък, бил на сърце.Казано!Трябва да е кръв,защото по боли.Мъж,жена не са кръв.Тряба сърцето му на това *** да усети поне малко жал...,поне малко жал!Нека гледа тъжните очи на майка си,колко е опечелна.Страшно е кога близък е нещастен и тжен и да не можеш да направиш нищо.Това *** трябва да види тъжните очи на баща си,кога няма кой да му изпере насраните ***.Тогава ще осъзне,колко е важно да имаш Жена.А не дойка,прислуга,икономка.
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо няма Българска Православна Партия ?
27
0
 
24
 
! Отговори
безнадеждно е преди 9 години
Коренът на проблема е в СИСТЕМАТА.Не сме общество, а глутница! Зверската глутница убива само когато е гладна, за разлика от човешката.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** си е *** и никой него е еня за него.И ще си носи кръста.
25
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Подължавайте да хулите,пък да видим до къде ще я докарате,където и да идете вие си вървите с проблемите
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
28.Драги ми христо !Една неплатена сметка за ток води до друга и изключване на тока - (което ти е и отопление ). Можеш ли да живееш на студ - не ! Ако не си го изпитал, неможе да го разбереш !
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един мъж,когато Обича и е жалостив и сантиментален не е подобен Звяр с жените.Какво остава,ако му е собсвената приятелка и Жена.Това не е Животно.Животните са привързани дълбоко към близките си дълбоко.Това е Ужасен Мъж,който не заслужава тази жена.Особенно,ако винаги е жалал дълбоко нейната смърт.И да се мъчи и да линее.Трябва си плати това безчувствено нищо.Дори не е човек.Ще си плати с цената на всеки скъп уж за него човек като мре.Говедата си плащат за дълбокото си безчувствие.Докато е жив.
22
5
 
19
 
! Отговори
БеГето преди 9 години
Родените в *** българия просто нямаме късмет!Който може да заминава в чужбина както направиха над 2 млн. бг граждани!