Мислите ме за престъпник, но се кълна за матурата!

Танев сигурен: Задачата не се знаеше, това е инсинуация
Обновена: 23 май 2015 07:47 | 22 май 2015 17:00,
63
Мислите ме за престъпник, но се кълна за матурата!
Тодор Танев. Снимка: архив, БТА

Според просветния министър Тодор Танев разследването за изтичане на матурата е инсинуация, докато МВР не го докаже.

Той обясни, че задачата се е генерирала в ръцете му и се закле в децата си, че тя не се е знаела.

Танев попита дали това, че е министър, значи, че непременно е престъпник и обясни, че полицията проверява случая. 

Още по темата
"Искал съм да се заглушават джиесемите, но не можем да го направим, защото сме в сградата на президентството, ходих два пъти в ДАНС, говорих с госпожа Бъчварова. Задачата се генерира пред мен, в моите ръце, тя не се знаеше. Остава да се закълна и в децата си. И това ще го направя. Заклевам се в децата. А този, който в момента се опитва да инсинуира срещу министерството, без да знае факти, прави престъпление. Не спрямо нас, а спрямо децата", обясни министърът. 

Той обвини в съучастничество и всеки, който твърди, че има изтичане, но не може да го докаже. Танев анализира, че телевизионният репортаж за изтичането на темата е бил от девет часа сутринта, когато учениците вече са можели да излизат.  

"Тези, които плащат, казват в девет и половина коя е темата и си вземат парите. Не е възможно да е по-рано", категоричен бе министърът.

На напомнянията за изтекла инфрмация във Facebook от предишната вечер, той отвърна: "Това ще бъде проверено, аз не съм капацитет, иначе щях да бъда с униформа".

Министърът обясни, че предпочита журналистическите разследвания, които сътрудничат на полицията. 

"Виждам в очите ви едно - след като е министър, той не може да не е грешен, след като е министър, той не може да няма престъпни намерения. Продължавайте в този дух, мислете по този начин, не мога да ви забраня, нито съм ви родител", обърна се Танев към репортерите.  

Министърът обясни, че тези, които инсинуират, въвеждат министерството в грях.

"Всяка дума, която се казва така, на пусия, ей така, просто, защото той е министър и ни е в ръцете, не създава напрежение на мен, на моята сърдечна област или на моите вени, а на децата", каза Танев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mnogo qsno e 4e na maturite se prepisva! Az samiqt polagah takiva predi 2 godini i po4ti polovinata prepisvaha ot telefonite si,a kvestrorite se praveha 4e nishto ne vijdat!!! Vsi4kite tiq prikazki 4e kamerite zapisvali vsi4ko v staite sa luja! Kamerite sa edin kamuflaj! Slojiha gi samo za da uredqt nqkoq firma,blizka do upravlqvashtite togava! Ta tezi koito prepisvaha imaha sreden uspeh po Bulgarski ezik i literatura v u4ilishte,a na maturite izkaraha mngo dobur,nqkoi dori i otli4en!
42
0
 
6
 
! Отговори
мммммм преди 8 години
Господине, време е да си вървите!
41
0
 
2
 
! Отговори
Georgi преди 8 години
Na koi mu puka be.. Kakvo se vjivqvat vsichki ne znam? Kazval sam predi i pak kazvam, maturite i tem podobni tupotii sa prosto bezpredmetni tupotii ot koito nishto nqma da nauchi nikoi, q nqkoi deto si e zel maturite s otlichen da mi se zakulne raka na surce, che vuobshte pomni materialqt koito e vzel s 6.
40
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистите създават скандали, те само това могат.Сега измислиха скандал с матурите ...
39
0
 
8
 
! Отговори
боц преди 8 години
Защо трябва да ги заглушавате, като може просто да ги обискирате и приберете мобилните им устройства на една маса в залата за изпит???!!!
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименХайде, мечтаещ да влезе в статистиката!
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ООО да да да, много в България се кълнът че казват 1000% истината. Да...*** ПЕРВЕРЗИЯТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
политика=преписване на матурата:
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грешиш - мислим те за изключително *** човек,някакво подобие на твоите началници.
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Атанас Буров: Аз знам министрите на просветата те след Иван Вазов бяха *** и *** си останаха. Бяха серсеми, и техният серсемлък отрови душите на дечицата. Ние, българите, след Иван Вазов не сме имали умен министър на просветата.- Богдан Филов?- Той пък беше *** на куб, не на квадрат. Животно. Забрани през 1942 година да се чества Свети Свети Кирил и Методи. Това човек ли е? Българин ли е? Не, говед
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имали сме и по-диви министри на културата. Така например проф. Богдан Филов забранява честването на 24 май по заповед на Хитлер през 1942 г.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То в жар меня бросает, То бьт меня озноб. Я не вижу выхода, Остатся, братцы, Остатся, братцы, Только пулю в лоб
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То винаги може да има преписване на матурата особенно на темата, където се дават много точки. Отива се до тоалетната и се изпраща заглавието на темата и след това диктуват на ученика чрез слушалка в ухото. Трябва за да няма преписване на матурата да се блокират мрежите
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен матурата трябва да се решава на голям таблет. Въпросите на всички да са едни и същи но отговорите въпросите да не са на всички бе а да се разместват от компютър. Писмената тема да се пише на хартия.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
....просташкия социализЪм на бай Тошо - беше връх на интелектуализма в сравнение с дивата ултра простащина на демокрацията. Виж само Вежди, Борисов или наскоро Домусчиев.
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Танев сигурен: Задачата не се знаеше, това е инсинуация"Един час по-късно:"Просветният министър: Засега знаем, че информация за матурата е изтекла след 9:00 ч.""Ай Калинка, калинка, калинка моя!В саду ягода малинка, малинка моя"Боковите калинки къртят миФки.
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не уважавам особено господина, а и вече не съм в системата (слава Богу), но смятам, че са му вдигнали мерника много хора.Очевидно с възможности да му спретнат скандал.На такова високо място винаги е ветровито и гадини дебнат отвсякъде.Няма по-неблагодарна сфера за работа от образованието!Няма по-неблагонадежден фактор от човешкия в Бг.966
26
10
 
1
 
! Отговори
историк-анализатор преди 8 години
Винаги съм обичал България и съм сигурен , че и червените *** я обичат . Те обаче са много заблудени и доволни от просташкия социализЪм на бай Тошо . Сега вече е късно да си го признаят .
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МистерТвистер,Бывший министр,МистерТвистер,Делец и банкир,Владелец заводов,Газет, пароходов,Решил на досугеОбъехать мир.
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""Това ще бъде проверено, аз не съм капацитет, иначе щях да бъда с униформа"."Именно защото очевидно не си капацитет, се чудя кой те сложи за министър на образованието!