Загиналият в Анево служител на Пентагона ли е? Следствена тайна!

Разследването на инцидента продължава
Обновена: 19 юни 2015 14:00 | 19 юни 2015 13:13,
38
Загиналият в Анево служител на Пентагона ли е? Следствена тайна!
Снимка: БТА

Тече разследване по инцидента на полигона в Анево и информацията не може да бъде огласена. Уточнена е самоличността на пострадалите и на загиналия американски гражданин. Проверени са и договорите, по силата на които те са се намирали на полигона.

Още по темата
Това коментира вътрешният министър Румяна Бъчварова в отговор на въпрос на депутата от „Атака“ Волен Сидеров в днешния парламентарен контрол. Вътрешният министър отчете, че без разрешение от прокуратурата не могат да бъдат коментирани материали по дела, за които проверката още не е приключила.

По информация на Волен Сидеров загиналият при инцидента е служител на Министерството на отбраната на САЩ и е дошъл у нас, за да купува оръжие за „умерени опозиционни сили“, обучавани от САЩ.

Депутатът поиска от вътрешния министър да потвърди дали действително загиналият е служител на Пентагона. Бъчварова обаче се позова на следствена тайна и отказа да даде повече подробности по темата.

Сидеров посочи, че ако информацията е вярна, това може да бъде заплаха за сигурността в България, защото става въпрос за обучаване на опозиционни сили в региона на Близкия изток. „Бежанците също са резултат от тези конфликти“, допълни той.

Тези опасения са обясними, отговори Бъчварова, но допълни, че те са неоснователни, докато няма достатъчна информация по случая.

На 6 юни на полигона на ВМЗ - Сопот при тестове на оръжия се взриви дефектна граната. При инцидента загина американски гражданин, а други четирима души – двама българи, американец и канадец, бяха ранени.

От първите коментари по случая стана ясно, че в момента на взрива полигонът е използван по договор с частната фирма „Алгънс“, която е закупила от ВМЗ - Сопот взривилия се снаряд преди четири години. Дефектният боеприпас пък е бил произведен още през 1984 година.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е закупила отдавна руски патенти за производство на оръжие .И каква е тайната ? Че и американските частни фирми на черно ( като в този полигон в Анево ) ги произвеждат и продават на И.Д . Оръжие , Петрол , Енергия -- големите доходи за Америка ! Завладяват всяка държава ..( под девиза че й помага ?)
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оръжието се внася чрез Кувейт и други арабски държави за И.Д .България им доставя също ( частна американска фирма ?)Тази Министерка знае повече и може да й плащат нещо.В САЩ е пълно с такива частни фирми , които обучават за Ирак и къде ли не и доставят оръжие. Не ги крият даже и не е такава , както го представят в България !Една от тях е : Muggy water ! Показваха шефа на тази фирма и мястото където ги обучават !
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИСТИНАТА Е НЯКЪДЕ ТАМ...И НЯМА ДА Я РАЗБЕРЕМ ЩОТО-БИГ МАМА СКЕНДЪЛ...
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чак пък само руско оръжие да размахват. Имат и много американско, изоставено от иракската армия, както и внос през някои околни ислямски държави. И много руско, по същата схема.Ето сега и ние щяхме да ги снабдим с руско оръжие. Произведено в България по руски патент.
25
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никакъв пентагон. Американци и европейци правят незаконна търговия на оръжие за ислямистите. В замяна на това получават нефт на черно. пак незаконно и печелят яко. Нашата държава е с мафиотско управлениелюлка на мафията . Фирмата имала лиценз за търговия на оръжие. Чакайте малко! На кого и как? Оръжие не се продава като джапанки! Продава се, продава се, зави си колко от продажбата отива в джоба на държавната мафия
24
0
 
10
 
! Отговори
Гого преди 8 години
Да импишат иманата! Ако не са арабски, аз си режа главата
23
0
 
10
 
! Отговори
Бай Хой преди 8 години
Ни е от пентагона то чиляк, от макдоналдс е! :D :D :D :D
22
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така и не разбрах какъв е проблемът. Ако случайно не сте забравили, не сме част както от ЕС, така и от НАТО. НАТО е военен съюз, следователно взаимни военни проекти са естествена част от този съюз.А иначе, какво като е умрял. С взривове работят! Това им е работата. За това им и плащат, за това имат и застраховки. Какво правите от мухата слон. По-страшно е действието на ГАЗПРОМ. Просто, тази държава е .... какво да приказвам. Едно простовато и селяндурско племе е българина.
21
0
 
25
 
! Отговори
Умна приказка преди 8 години
Който се е захванал с цигари, наркотици, алкохол и война.... бял ден не е видял.....
20
1
 
1
 
! Отговори
До №1 преди 8 години
Тъкмо и аз щях да потам за цветовете на жена ти...:)
19
1
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Да заповядат всички от пентагона ние имаме потенциала да ги изчистим всички, а и братушките ще помагат и така
18
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майка си търси в Анево, цялата истина да излезе и хората да знаят за какво става въпрос!
17
1
 
33
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
Прав сте, тереторията наречена България се управлява от АКА - Американска Колониална Администрация.
16
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква тайна?Всички знаят,ама се правят,че не знаят.
15
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, щом Сидеров го твърди, значи е вярно. Ей такива клоуни пляскат някакви глупости пред камерите или още по-лошо в парламента и цяла България им верва.
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле какъв остроумен отговор даде Румето министърка.
13
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО НА НЯКОИ ОЩЕ НЕ ИМ Е ЯСНО А ТОВА СТЕ НАД 90 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ЩЕ ВИ КАЖА ЧЕ ВИЕ НЕ ПРИТЕЖАВАТЕ НИЩО. ЗНАМ ЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА МИ ПОВАРВА. НО АЗ ВИ КАЗВАМ САМАТА ИСТИНА КОЯТО НЯМА ОТ КЪДЕ ДА Я НАУЧИТЕ. ЗАЩОТО КАКТО КАЗВА ДРУГАРКАТА БЪЧВАРОВА ТОВА Е СЛЕДСТВЕНА И ДЪРЖАВНА ТАЙНА КОЯТО Е ЗАСЕКРЕТЕНА ЗА 50 ГОДИНИ. ОГЛЕДАЙТЕ СЕ ОСЛУШАЙТЕ СЕ И СИ ПОРАЗМЪРДАЙТЕ СИВИТЕ ВЕЩЕСТВА И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ВИЕ СТЕ НИКОИ. НОТАРИАЛНИЯТ ДОГОВОР ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ Е В РЪЦЕТЕ НА КРАВАРИТЕ. ЧЕСТИТО.
12
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е разграден двор! Този може да е всякакъв - американец, арабин, танзаниец...!
11
0
 
11
 
! Отговори
Х преди 8 години
Отмъстихме им за приятелския огън с който убиха Гърди Гърдев.
10
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе те и за Украйна изнасят оръжие, ама сега Вашингтон и нашите *** се опитват да замажат голямото осиране в Анево.