България част от ударите над ИД в Сирия? Не ни трябва!

Едва 18% от читателите на Dnes.bg подкрепят подобна инициатива
14 окт 2015 12:05, Красимир Ангелов
95
България част от ударите над ИД в Сирия? Не ни трябва!
Снимка: Reuters

Руските удари над Сирия и продължаващата бежанска вълна в Европа отново повдигна остро въпроса за формите на борба с Ислямска държава.

Макар Русия и САЩ да са принципно на едно мнение - че трябва да се води борба с ислямистите, двете световни сили са доста далеч една от друга във възгледите си как точно трябва да става това.

Руските удари обаче отново върнаха на дневен ред въпроса дали трябва България да участва по някакъв начин в ударите срещу ислямистите. Точно това попита и Dnes.bg своите читатели:"Да се включим ли и ние в коалиция срещу ИД в Сирия?"

Резултатите от анкетата, в която се включиха повече от 2160 души, показват, че българите са по-скоро противници на подобна идея. Всеки трети (34%) e категоричен, че не ни трябва да се обвързваме в подобни операции, защото от тях България няма да има никаква полза.

Други 26% пък допълват, че дори и да иска, страната ни едва ли има с какво да се включи в операциите, след като дори има опасност да не може да охранява собственото си въздушно пространство.

Едва всеки пети (18%) одобрява участието на България в подобна операция, като според него ние трябва да помогнем с каквото можем. Според 22% от отговорилите в анкетата ни пък няма никакъв смисъл подобна тема дори да се коментира, защото няма с какво точно да бъдем полезни.

Все пак трябва да отбележим, че българинът се вълнува сериозно от темата за въздушните удари над Сирия, след като едва по-малко от процент са отговорили, че темата за ударите над Сирия не го вълнува, защото в момента мисли за местните избори, които ще се проведат след 10 дни.


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
-- преди 5 години
Ние нямаме техника да ги атакуваме тия *** терористи. Ако ни дадът примерно около 200 самолета, 50 боини кораба.
50
1
 
8
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа.... преди 5 години
България с ..."удари по ИДИЛ"...??!!!...С КВО ,БЕ ... С ТОЯГАТА НА БАЩАТИ ,ЛИ....ГДЕТО ПАСЕ ОВЦЕТЕ ЛИ...??!!!Леле , що "комунистически ***" тука...ха,ха,хааааааааааа....
49
1
 
4
 
! Отговори
закон преди 5 години
Точно пък за избори мисли ГЛУПОСТИ ама много големи по голямата част не се интересуват от ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ИЗБОРИ всичко е траги комедия Повервайте ми питайте ЦАРЯ единствените който мислят за избори това са братята роми и то комерсиално че даже и политиците за тях е важно КОЙ ЩЕ КРАДЕ И В КОЙ ДЖОБ ЩЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ
48
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да , участваме но във руската коалиция в противен случаи ще станем спонсори на ислямска държава
47
1
 
13
 
! Отговори
Ранчо преди 5 години
До 57 Приятел грешиш за нато не е имало референдум. НС го гласуваУправляващите счетоха, че не сме дорасли сами да вземем решение.
46
1
 
11
 
! Отговори
Ъъъъъ преди 5 години
Моля всеки да се нареди пред ловно-рибарския магазин и да си купи по една прашка, после превземаме на юруш Военно историческия музей и с трабанта на Паси отлитаме за Сирия, но не преди да му лепнем знака на НАТО на вратите!
45
4
 
23
 
! Отговори
чест и гордост преди 5 години
За нас в България е чест и гордост, че британските и американските самолети ни бомбардираха през Втората световна война. Бяха убити над 4200 души. Ако не ни бяха бомбардирали, ние щяхме да потънем в неизвестност. И никой нямаше да знае за нашето съществуване. 70 години по-късно, като благодарност за бомбардировките, ние станахме васали на американците и доброволно си подлагаме долната част на гърба за третиране от тяхна страна.
44
1
 
0
 
! Отговори
hahahahha преди 5 години
Tryabwa da se praryat ot nishite mestni sirijci kato suhopyten contingent. Nali tryabwa samo mestni da se byat, a ne cujdi. Da im se dadat sirijski pasporti I da se pusnat s amerikanskite samoleti. Te ne se razlicawat na wynshen wid I shte sa priyatelska s BG umerana siriska opoziciya. Taka s edin udar 2 zaeka.
43
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И с какво ще прави България ударите? С руските таласъми купени от Тодор Живков?
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самата идея е смъртоносна за тъй нареченият ид ще ги умори от смях!
41
0
 
13
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
То добре сте попитали дали да се включим във въздушните ударите, ама никой не се замисля с какво бихме могли да се включим. Особенно след всичките простотии в МО и плачевното състояние на авиацията ни.
40
0
 
11
 
! Отговори
Дo 38 преди 5 години
РУСИЯ и САЩ не се правят на велики сили.Те са велики сили!Освен ако ти не си по-велик от тях!Айде да не принизяваме големите типично по български.Уважавай другите за да бъдеш уважаван!
39
2
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Най-смешното предложение последно време
38
0
 
12
 
! Отговори
Ударник преди 5 години
Съгласен съм с преждеговорищия!Да помолим пак братушките да ни подарят 2-3 ескадрили и бой!Еб..и екшъна!!!Като се амортизират ще ги дадем на поляците да ги ремонтират а Боко ще се нареди за Американска виза...
37
3
 
9
 
! Отговори
gerbist-evroatlantis преди 5 години
Нека да не се дърпаме и да се включим в подобна операция, Нали сме членове на НАТО? Нали сами решихме на референдума преди години да се включим в НАТО и да следваме евроатлантическата идея?Сега е редно да отстояваме избраната позиция. Да пратим 3-4 ескадрили изтребители да се включат в операцията в Сирия, отделно да изпратим и сухопътян контингент и техника. Редно е да следваме евроатлантическата идея с реални действия и да постигнем видими резултати.
36
1
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Освен да ставме теляци и на братята руснаци.Нали от как сме в туй блато-сатаНАТО останахме си по парфюм.
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самолетите на снимката български ли са или Ирански? Аз само питам...
34
0
 
10
 
! Отговори
ама сериозно ли... преди 5 години
С тия два аероплана тъй и не разбрах, ко ке прайм,ке фърля ме ли,але ке ги буфкаме у земята?
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ може да пратят избирателите си и софиянци за сухопътна операция на НАТО. Друго няма какво да се прати повечето са пенсионери и роми в провинцията.
32
0
 
9
 
! Отговори
DARK преди 5 години
И да трябва и да не трябва с какво ще участваме врабци ли? То последните ни "годни" самолети сигурно не биха могли и за един боен курс да отскочат до северна Сирия.