Шофьорска книжка на черно – 500 лева

Купища неграмотни така се сдобили с желаната тапия
1 апр 2016 09:52,
32
Шофьорска книжка на черно – 500 лева
Снимка: МВР

На черно шофьорската книжка върви по 500 лева, обяви Красимир Лалов от Национално движение на превозвачите по повод акцията срещу мащабната корупционна схема в бившата ДАИ.

"Един куп неграмотни хора, които не могат да се подпишат, имат шофьорски книжки", настоя той.

Още по темата

Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията пък изтъкна, че в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" има няколко големи източника на пари, като допълни, че става дума за "огромни суми".

"Аз съм присъствал на пазарене, например за регионален директор към Хасково нещата отиваха до 50 хиляди евро. Там лизингът няма срок, затова всичко се живее на бързи обороти", уточни Лалов пред Нова тв.

"От доста време дирекциите на ДАИ по места, както и тази в София, работят повече с партийните структури в отделните общини. Ние искаме да има един изпълнителен шеф на ДАИ, който да е независим от смяната на правителствата", допълни той.

През изминалите дни ДАНС и ГДБОП провериха 12 града в цялата страна, където има подозрения за организирана престъпна група на служители в автомобилната администрация.

Дейността им е била събиране на подкупи, така наречената "такса спокойствие", с плащането на която превозите на определени фирми не се проверяват, както и с манипулиране на изпити за шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Красимир Лалов, ми направете ги невалидни купените книжки.
17
2
 
18
 
! Отговори
Sando преди 8 години
Колко народ умряха по пътищата заради такива шофьори.
16
0
 
18
 
! Отговори
Хм преди 8 години
Някак си не ми се връзват тия 500лв за книжка на черно.Няма логика да се мъчиш да я изкараш редовно и всичко да ти излезе минимум 850лв, а без да си мръднеш пръста да е 500лв.Някой май се опитва да укрива черни приходи.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички системи в България са са затлачени с герберски събирачи на пари,плаща се за нотариус,за съдия изпълнител,за митничар,за лесничей...за всякаква висша администрация.Навсякъде има по един герберски кадровик и нещата отиват до министерствата,а най-вероятно ,и по-нагоре.
14
0
 
6
 
! Отговори
Такси преди 8 години
Ето заради тази такса спокойствие таксиметровите не плащат данъци и осигуровки.Нямаше нужда да се пипа закона за автопревози,а само Инспекцията по труда да проверява броя на разрешителните и ги ставни с платените осигуровки
13
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Взех книжка при мрачния тоталитаризъм. 3 месечен курс, полигон, градско, извънградско, нощно кормуване. Тестове редовно, правилника наизуст, сваляне гуми, акумулатор, пожарогасител и пр.40 години без произшесдтвие. Е, късмет, но инструктора ме научи - нощно време избягвай да корпмуваш, особено селските пътища. Да е жив и здрав, отварям за него руска водка "Московская" от "Берьозка".
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Бореца за демокрация" Безлов бил свидетел да КУПУВАНЕТО на пост в ДАИ........?!?!И не направил НИЩО а само гледал........Няма такава смешна държава.Слугата на американското посолство (служби) гледал............
11
1
 
7
 
! Отговори
Бо преди 8 години
Ха добър ден!
10
1
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Ако някой ЕВРОПЕЕЦ попадне в КАТ София, каква ли ще е реакцията му?Там всичко изглежда направено за да няма правила, яснота, информация и да ИМА КОРУПЦИЯ. Може би някой ще ми каже къде в ЕВРОПА съществува ТАЛОНА. Основния инструмент да те плашат, че ще ти го вземат. Не е проблема глобата а изгубеното време. За един заболекар или адвокат или фризьор или козметик или доктор или счетоводител, 2 часа в КАТ са поне 200 лв. И ТОВА ПЛАШИ а не Акта за 50лв. И това те кара да Корумпираш.
9
0
 
3
 
! Отговори
Sub преди 8 години
От умрял писмо попитаите колко бивши изпитващи станали инструктори има и при тях са се сигорни а що останало до някои други бласкат като *** цял живот и какво благодарност никаква при тия е корупцията щото са с тях иси *** ризите щото се хвалеха аз мога и се присмиваха пред клиентите щото видите ли хората блъскат а дано се оправим *** надали зарад тия други страдат знам такива не са мал
8
0
 
2
 
! Отговори
123456 преди 8 години
До АнонименАЛО АЛО СХЕМИТЕ ;)
7
0
 
11
 
! Отговори
Wallpaper преди 8 години
Много евтино! А мен в Смолян ми искаха 2000 лв., е та заради това ме скъсаха - че пусто да съм честен...
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"На черно шофьорската книжка върви по 500 лева"-----------------------------------------------------------------------------------Не е ли по-правилно граматичски и смислово:"За черни шофьорската книжка върви по 500 лева"
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само следенето е от три месеца, а от колко време е далаверата....сами се сетете.И ВСЕВИЖДАЩОТО ОКО, НАШИЯ Г-Н БОРИСОВ С Е Г А Р А З Б И Р А А А АААААА.Ха повярвайте ако можете. ВСЕКИ ДЕН СЕ ГОВОРИ И ПИШЕ ЗА АБОРИГЕНИТЕ НА ПЪТЯ. Е отговорете си само кога това ще свърши.....Н И К О Г А! !!!!!!!!
4
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още не съм виждал "римлянин" в учебна кола. Те името не могат да си напишат, но кола карат. А и като гледам власт имащите колко им пука да спрат безобразията... Щом се пълнят партийни касички, чакайте да има реални промени.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откъде у неграмотни толкова пари!?
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време когато карах курсовете /2005 г./ разпитах моя инструктор за тия схеми. Той ми разказа подробно, но ми заяви в прав текст: "ако ти мислиш по тоя начин да си взимаш книжката, при мен няма да стане. Аз работя като шофьор в бърза помощ и не искам аз да съм причината за това, когато те изтъргват от асвалта или те отлепят от някой стълб....". Ами взех си изпита при него. Значи може и да няма корупция, но е въпрос на съвест, както от страна на обучаваните, така и от страна на обуващитите!
1
2
 
25
 
! Отговори
знаем преди 8 години
Всичките задържани са или членове на ГЕРБ или назначени от членове на ГЕРБ,на кой мислите са се отчитали!?и кой ги е пазил до сега!?