България и Хърватия - топ дестинациите за британските туристи тази година

Заради по-слабия паунд и Brexit британците ще се насочат към Източна Европа
14 яну 2017 14:42, Екип на Bloomberg
27
България и Хърватия - топ дестинациите за британските туристи тази година
Снимка: Булфото

2017 г. ще бъде "Годината на Източна Европа" за британските туристи, като най-предпочитаните дестинации ще бъдат България, Хърватия и Полша, сочи проучване на Travelzoo, цитирано от Travel Daily.

Източна Европа се очертава като топ дестинация за британците, а Brexit и нестабилността на паунда са основните фактори, които карат жителите на Великобритания да разширят кръгозора си в търсене на идеалната дестинация за своя отдих, пише сайтът на Bloomberg TV Bulgaria.

На фона на продължаващите терористични актове и несигурността в средносрочен план, която тегне над британския паунд, британците избират да скъсат с традиционните си дестинации и да се впуснат към проучване на изгряващи звезди в небосклона на туристическите дестинации, като Хърватия и България.

Проучването "Travelzoo - Тенденции при пътуванията Пролет 2017" показва, че близо половината от британците избягват традиционните дестинации в Западна Европа, защото се притесняват за своята сигурност, докато други 17% заявяват, че слабостта на паунда влияе силно на избора им на туристическа дестинация през 2017 г.

Така например над една трета от британците планират почивка в рамките на Великобритания през настоящата година, което е ръст от 7% на годишна база, но милиони туристи предпочитат да пътуват в чужбина, като тенденциите за пътуване през пролетта показват, че Централна и Източна Европа като цяло е по-предпочитана от жителите на Обединеното кралство в сравнение с традиционния им избор - Испания. 12% заявяват, че правят планове за почивка в ЦИЕ, докато за Испания са се запътили 10%.

Проучване на Travelzoo наскоро показа, че британските туристи ще похарчат поне 10% повече за своята ваканция през 2017 г. в сравнение с други години, като причините са по-слабия паунд и покачването на цената на петрола.

Джоел Брандън-Браво, управляващ директор на Travelzoo във Великобритания заяви по този повод, че "шест месеца след вота за напускане на ЕС е окуражаващо да се види, че британците са избрали Източна Европа като приоритетна дестинация за 2017. На фона на продължаващата забрана за полети до Шарм еш-Шейх (Египет) и Тунис, както и несигурността по отношение на стойността на паунда, държави като България и Хърватия, които са извън зоната на еврото, предлагат по-добри обменни валутни курсове и отлични възможности да се получи повече стойност за парите, с които разполагат британските туристи".

Въпреки че проучването показва, че България, Хърватия и Полша са най-популярните ваканционни дестинации в Източна Европа тази година, 45% от британците, които смятат да изберат тази дестинация, признават, че никога преди не им е и хрумвало да изберат тази дестинация за почивката си.

Брандън-Браво казва още, че "туристите от Великобритания, които сега се насочват към тези дестинации няма да бъдат разочаровани. Ако вземем например Балканския полуостров - брегове му са в непосредствена близост до бреговете на Италия. Те се радват на същото топло време и прекрасни плажове, езера и планини и представляват чудесна възможност за британците да опознаят прекрасни нови дестинации за пътуванията си".

"Фактът, че британците обмислят по-достъпна алтернатива за своята ваканция през тази година определено е и позитивна новина за индустрията - особено след турбулентните 18 месеца. Миналата година ние се оказахме прави в прогнозите си, че 2016 г. ще бъде годината на САЩ, така че сме уверени, че това покачване на популярността на Източна Европа ще достигне свой пик през 2017 г.", заявява в заключение Брандън-Браво.

Още икономически новини четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Харесвам такива хора преди 7 години
До Изборът е лесенМного харесвам такива, като теб. Хващат си шапката и се махат, за да не пречат на останалите. Само не разбирам, защо си оставяте бабите и дядовците, че ние да им плащаме пенсиите. Моля, приберете си роднините, ние не сме ви длъжни!
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
21, там е разликата от Ибиса и нашия Слънчак- че там уискито ти е 20 евро, а тука 5. Там ходят културни англета да покъркват със статус, а тук идват пропаднали пияници у нас, щото имат 10 евро в джоба и след като се нагърмят и правят простотии по улиците и балконинги даже. А Там човек в Ибиса си порка уискито, замотва главата и се прибира да спи...културно. Схващаш ли къде е разликата?
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това за алкохолната дестинация е пълна пропаганда и *** бай *** сам се хваща да се плюе.Да ви напомня само че едно от най известните места в Испания е ИБИЗА и там всичко е алкохол и наркотици. Но за там нищо не казаха чуждите медии? Там ходят Много милионери. Просто ни завиждат и водят пропаганда срещу нас.... Осъзнайте се вече че сте във туристическа война.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде айде то на вънка цъфнало. На едното място скуки да умреш, на другото само каманаци, третото не са чували за пиене и партита. Аре вече не се сте интерессни с плюенето по България. Англичаните доста повече от вас пътуват и могат да преценят.
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас! Само тия ни липсват тук!
13
14
 
6
 
! Отговори
Смоленские ОПГ преди 7 години
Бг я предпочитат пропаднали западняци, щото им е евтино и пият и друсат до кога им кеф. Не виждам кой нормален ще дойде в тая *** тук пред Хърватия.
12
17
 
7
 
! Отговори
Хърватска преди 7 години
В хърватска е супер. Цените са като нашите, но няма престъпност, няма силно алкохолни напитки с 3 букви и има страшно много места със забележителности. Всяко населено място има забележителност, крепост, стари каменни къщи, църкви и др.интересни неща. Обслужването и качеството на храна и услуги са на светлини години по-добри от нашите, а цените почти същите. Водата е кристално чиста и прозрачна. Единствен недостатък е липсата на добри плажове. Където има пясък е по-едър от нашия.
11
7
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Страшни туристи ви казвам ! Английски прошляци, пропадняци и алкохолици !
10
5
 
5
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
Да, ще има повече летовници,но направо скъсани туристи !!
9
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как няма да е топ дестинация нашия Слънчак за бритиш пияндетата, като алкохола там им излиза образно казано без пари и се на.сират като диви магарета? Няма забравя оня британец дето в Слънчака в някакъв хотел си празнува рождения ден и си навря пиратка в заддника и един негов авер му я запали и като гръмна и му разпра аннуса и го завели да го шият при наши лекари с 8 шева! Ето такива британци предпочитат нашите курорти.
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Изборът е лесенЕвтино пиене, евтини/а някои и като чуят "чужденец" и безплатни/ к....и.Как да не избереш България.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ceкс , евтин алкохол и балконинг :)
6
17
 
27
 
! Отговори
Изборът е лесен преди 7 години
Хърватия / спокойствие, чистота, честност, храна качествена, готвачите с дипломи и шапки, персонала възпитан и коректен. Хората по улицата кротки и нормални.България - ***, мутри, мутренски джипове паркирани на тротоара, защото средата на улицата е вече заета от джипа на друга мутра, биячи и наркотици по дискотеките, крадлив персонал, нахални келнери, готвачите с разголени шкембоци, храната (тънкана, от най-евтинката) и да не е съвсем качествена нема нищо.Как да не си избереш България
5
8
 
9
 
! Отговори
|Y| =U= преди 7 години
Българи, Помнете Хърватите са Единствените хора в Европа, които ни обичат и уважават! Živila Hrvatska!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката се вижда Нибиру!
3
6
 
17
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Пълни глупости,британците ходят където си поискат.В Бг. Са само младите заради цената на алкохола
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много подвеждаща информация,защото едно е да си топ дестинация на една държава,а друго да си такава за безпаричните й и алкохолизирани тийнове .Всъщност не е подвеждаща,защото всички знаят,че сме дестинацията на соц.слабите чужденци и малолетните им алкохолизирани пубери....
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
израелските туристи обичат да седят в Палестина