Само за ден: 30 шофьори се върнаха без коли от път

Катаджии масово свалят номерата за каране без книжка
23 яну 2017 12:00,
67
Само за ден: 30 шофьори се върнаха без коли от път
Снимка: архив Булфото

Само за ден 30 шофьори бяха свалени от колите си и се прибраха без тях от път. Причината – бяха хванати в нарушение и наказани според новите правила за движение по пътищата.

Това стана ясно от думите на шефа на транспортната комисия в парламента Настимир Ананиев.

Новите наказания влязоха в сила от 21 януари с последните промени в Закона за движение по пътищата, които бяха приети преди седмици от депутатите. Една от новите санкции е сваляне на табелите на колата още на пътя.

"Само за първия ден на действието на закона са свалени номерата на 30 автомобила за каране без
книжка, употреба на алкохол и в един случай - за отказ от тестване", каза Ананиев пред bTV, цитиран от пресцентъра на партията си ДБГ.

Още по темата

Той припомни, че табели на колите вече ще се свалят, ако шофьорите карат с алкохол над 0,5 промила или под въздействието на упойващи вещества, за превишена скорост, за каране без книжка или в насрещното движение, за отказ от проверка с техническо средство или даване на кръв за проба, както и за т.нар.  джигити, които правят гонки по пътищата.

За превишена скорост с 40 км/ час на скоростта над допустимото глобата в градски условия става 400 лева, а за над 50 км/ час превишение глобата става 700 лева за в града и 600 лева за нарушение извън града, припомни още Ананиев.

За последните 20 години най-много жертви има в периода 2006 – 2008 г., след което жертвите намаляват, според официалната статистика на МВР, предоставена на транспортната комисия в парламента, каза Ананиев.

През  2012-2013 година съдът отмени заснемането на пътя и в продължение на една година жертвите на ПТП-та се покачиха, каза още Ананиев.

Сега, с промените в Закона за движение по пътищата, мерките стават по-строги и ще са ефективни. Наказанията са тежки - това е целта, за да спрем войната по пътищата, каза още депутатът.

Той даде пример с убиеца на тримата млади души до Луковит, който е шофирал без книжка и има 91 регистрирани нарушения, след които избяга в чужбина и се наложи да бъде върнат от органите на реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
2
 
! Отговори
Михаил преди 6 години
Аз правя съпоставка между себе си и други до каква степен аз реагирам в дадени ситоаций и други има разлика но закона е един за всички и кво значи като има некадърници или такива който нямат възможност да придобият моята ротина бързина и прецизност...или някой не можел да кара и всички биваме третирани така ама не е така и не трябва да бъде така
53
2
 
1
 
! Отговори
Mihail преди 6 години
И как новите по-строги мерки ще въздеистват на хора който не са запознати със ЗдвП (неправоспособните)или на социопати който не са съгласни(джигити) и как да разграничим майстора зад волана чийто реакций са значително по бързи от средно аритметичната константа по която е създаден въпросният "Крумов закон" всеки шофьор трябва да минава през психо тест в ДАЙ който да определи възможността му за реагиране съответно при установяване на нарушение да се взема в предвид и да има индивидуални ограниченя
52
1
 
3
 
! Отговори
ЖОРЖ преди 7 години
МУТРЕНСКАТА ДЪРЖАВА В ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ НА ПРОСТАКА-МУТРА СТАВА ,,БЯЛА,,.Грамотните хора знаят това. НАЛИ ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ СТАНА РАЗГРАДЕН ДВОР- БЕЗ ИНСТИТУЦИИ ,ПРАВИЛА , ЗАКОНИ . ДЖУНГЛА. КОЙ не зачиташе Народното Събрание, поставяше министри-мижитурки, ВЪЗСЕДНА ЗАКОНОДАТЕЛНАТА ,СЪДЕБНА И ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ ..... Сега ПРЕДИЗБОРНИ КЪОР ФИШЕЦИ. ПЛИТКОУМНО.
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искаме закони и ред, но да ги спазват другите без да важат за нас. Е, няма такъв филм! Навсякъде по света законите са за всички. По-добре коли без номера и солени глоби отколкото убити като във война!!! Едва ли нормален човек ще приеме да го сложат на операционната в ръцете на неквалифициран пиян/надрусан хирург. Същото е с шофьорите без книжка.
50
0
 
8
 
! Отговори
ИЗУМЕН ДО 57 преди 7 години
Да ще плащам по- високи данъци, но и ще получавам услуги срещу тях. Не пътища, които са по-зле от след войната в Сърбия. Не полицаи, които се държат като мутри. Не държавни чиновници/послушни връзкари/, които те гледат сърдито защото им прекъсваш чатенето във фейса. А тука без "нас" наистина голям Рай ще стане, само че за такива като теб с робско самосъзнание.
49
1
 
7
 
! Отговори
До 59 преди 7 години
Катаджиите кога ли са работили?!
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Катаджиите ще работят ли всеки ден и по празниците.
47
3
 
11
 
! Отговори
до ИЗУМЕН преди 7 години
И къде отиваш: в някоя държава без данъци ли? По-скоро в Западна Европа, където плащаш тройни данъци, за да има помощи за афганистанския ти комшия...Какъв рай ще стане България без вас!
46
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мрънкай ***, мрънкай! Ясно е, че от добро не разбираш, но като ти бръкнат в джоба, ще се научиш! Друг начин няма - "мат'рял"...
45
3
 
15
 
! Отговори
пепо преди 7 години
браво, все така да продължават куките !
44
8
 
8
 
! Отговори
ИЗУМЕН преди 7 години
ДО АНОНИМНИК 53 Може и пеша. А може и с такси към терминал 2. Все пак не всички сме мазохисти - те да ни дерат кожите на общо основание, пък ние да им се радваме, че и ръка да целуваме.
43
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИЗУМЕНКато не ти харесва - пеша!
42
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато шофьорите са убедени, че каквото и нарушение да направят, никой няма да ги санкционира, все така ще бъде, каквито и огромни наказания да се запишат в закона по искане на КАТ. Този филм го гледаме от 27 години ....
41
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убиецът на трима души усеща беззаконието и затова на него не му пука и 5000 лева да му сложите глоба.Ама на ред е да се мачкат малките та да кажат гледай, гледай става страшно за нарушителите.Защо най често статистиката е лоша преценка, отнето предимство и несъобразена скорост с пътната настилка- за движението в БГ въпреки огромния трафик не се инвестира достатъчно.Все още не са въведени специалните цени за тежките и дълги машини.Пътищата се ремонтират с години, а разширението е мечта...
40
1
 
19
 
! Отговори
До Млад шофьор преди 7 години
Ами ще карат с колкото си искат, нали КАТ го няма и никой няма да ги санкционира. Няма държава по света, където закона да се спазва от възпитание, култура и други подобни простотии. Навсякъде държавата със сила е наложила спазването на закона.
39
1
 
15
 
! Отговори
Млад шофьор преди 7 години
До Анонимен 12. Ограничението е 80 км/ч, но това не пречи да съм виждал шофьори да карат със 120 км/ч. Ясно е, че в задръстванията това не се случва, говоря за останалото време. Софиянецът щом види прав булевард, който е многолентов и еднопосочен забравя всякакви ограничения. По бул. История славянобългарска ограничението е 50, а редовно се кара със 70-90 км/ч. Въобще примерите са много. Бул. Сливница ограничение 50 скорост - колкото може и т.н.
38
6
 
28
 
! Отговори
ИЗУМЕН преди 7 години
Гражданска-300лв - получаваш НИЩО; Винетка-100лв - получаваш ДУПКИ; Данък МПС-100лв/средно/ - получаваш ОЩЕ ДУПКИ и затворени пътища; купуваш си гориво примерно за 100лв./ от които поне 50лв. отиват в държавата под формата на ДДС и Акциз/ - получаваш униформени рекетьори с интелигентността на амеба. Насреща получаваме - Затвор /ако си без гражданска/ , конфискация на семейно имущество /защото МПС-то става неизползваемо без номера/, хиляди левове глоби и съдия изпълнители!!!! РАДВАЙТЕ ИМ СЕ ОЩЕ
37
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още по- строги санкции за червените каскети, гласуващи за такива като Радев.Затвор и отнемане на имущество за каскети, които карат без винетки старите си миризливи таратайки!
36
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иначе в Турция е било диктатура ама тук демократично ти крадат номерата които си ги платил в кат !
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тридесет?! Шоферите са по-голяма напаст и от бежанците... Да се чуди човек как държавата успява да покрие и двата фронта, щом са толкова мащабни!