В слово и дело да подражаваме на Христос!

Патриарх Неофит води богослужението за Второ Възкресение Христово
14
В слово и дело да подражаваме на Христос!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В слово и дело - според силите си, да подражаваме на Христос, призова патриарх Неофит на богослужението за Второ Възкресение Христово тази сутрин в митрополитския храм "Св. Неделя".

Още по темата
На 10 езика беше прочетен откъс от Евангелието - за срещата на Иисус Христос с неговите ученици след Възкресението, на която той им дава благословението и силата на Светия дух, за да могат да прощават грехове, да достигнат до всички народи и да ги посветят във вярата.

Патриарх Неофит четеше пръв пасажите от евангелския текст на старобългарски. Четенето завършваше на съвременен български - след прочита на гръцки, латински, руски, румънски, английски, френски, немски и иврит.

 "Като ученици и следовници Христови сме призвани да бъдем съучастници в тази Божия победа, всякога да имаме пред очи Възкръсналия от мъртвите Господ и на Него, според силите си, да се стремим - в слово и дело - да подражаваме във всичко, защото Той е залогът и за нашето спасение, наш вечен Учител, Наставник и Небесен Господар, Който със Своята самовластна победа над смъртта "разруши преградата", която ни отделяше от небесата (Еф. 2:14)", се посочва в Патриаршеското и синодално пасхално послание, прочетено от патриарх Неофит на богослужението.

Великденското послание от Светия синод завършва с поздрав с Христовото Възкресение към всички верни чеда на Православната ни църква, в Родината и далеч от нея, и благопожелание светлината на Възкресението и радостта от Божията победа никога да не угасват в нашите сърца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
3
 
! Отговори
Слънчогледи преди 7 години
- Ми ние си знаем накъде да зяпаме!- То така е зелките с обелките като гледаме на запад!- Не се притеснявайте! Сега има нови мехлеми.
5
4
 
3
 
! Отговори
Вяра преди 7 години
- Колко пъти ще да възкръсва Христос?- Миналия път беше пет, а сега като идат Златните Милиарди ще да е повече.- Еее най-после!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ФУТУРОЛОГТВ ЕВРОПА Е по загрижена за турските проблеми отколкото за българските несгодиколкото до Господа Исуса ХристаТВ ЕВРОПА се кланя на мамона и отклонява вниманието което дължим на Господа.Не гледай твПриятен ден!
3
1
 
3
 
! Отговори
prest olplus преди 7 години
pardon, ...i na krastachkata li pak taka ste gotovi da visnete zakovani?!
2
3
 
6
 
! Отговори
do 4 преди 7 години
Правилно. Ето Волен стана благочестив христиенин и направи сюнета. Бойко и Валери също. Каракачана понеже се страхува бяга от операционната вече няколко пъти.
1
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако подражавате на Христос сюннета е задължителен!!!