Манолова откровено: Когато чух диагнозата "рак", бях бясна на себе си

Омбудсманът говори за първи път за битката си с болестта
Обновена: 6 авг 2017 12:25 | 6 авг 2017 11:43, Красимир Ангелов
93
Манолова откровено: Когато чух диагнозата "рак", бях бясна на себе си
Снимка: Булфото

Омбудсманът на България Мая Манолова говори за първи път открито за най-сериозната си битка в живота – тази с рака.

"На мен лично, когато получих тази диагноза, ми помогна подкрепата на моите близки. Първите няколко дни за мен бяха най-големия кошмар", призна Манолова в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

Още по темата
"Включих се в кампанията на Нана Гладуиш "Сърдечни приятелки". Подкрепата и вдъхването на кураж на жени с такава диагноза е трудно, но е много важно", посочи омбудсманът.

Тя призна, че в първите дни дори й е минавала мисълта, че е виновна за тази диагноза, защото не е направила всичко, което е трябвало да направи. "Бях бясна на себе си. Нека да кажа на всички жени - отделете този половин час за преглед, ако не за себе си, то поне за близките си хора. Този половин-един час може да спаси вашия живот", подчерта тя.

Манолова си постави за цел да се организират безплатни прегледи в цялата страна. "Аз го направих за шивачки в Кюстендил половин година, преди да чуя страшната диагноза. Тогава ме помолиха да ме прегледат, но не намерих време", призна тя.

"Притеснявах се да си призная, но не исках да ме съжаляват и да ми спестяват нищо. Не исках и хората да си мислят, че се оплаквам“, посочи Манолова и уточни, че диагнозата е съвпаднала като време с решението й да остави политиката и да стане обмудсман. "Исках да си изнеса битката като здрав и силен човек, на които да не спестяват нищо и да не ме съжаляват", призна още Манолова.

Омбудсманът коментира и темата за отмяната на клас "прослужено време", която скара бизнеса и синдикатите.

"Този скандал е пример за това как не трябва да се води диалог. Как социалните партньори не трябва да се отнасят един към друг. Аз съм категорично "против" отмяната на допълнителното възнаграждение за прослужено време с един аргумент – хората в България са достатъчно бедни", подчерта Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя поначало си е бясна. Желая и успешна борба с болестта!
76
6
 
10
 
! Отговори
Петя преди 6 години
Туморите на гърдата се изследват за рецептори, за естроген и др. растежни хормони и фактори. Те се образуват от завишените хормони в кръвта. Месарската индустрия произвежда максимум плът с минимум храна за животните за минимум време. Това са естрогени в храната на птиците и др. растежни фактори. Рака на гърдата е изкуствено предизвикана ЕПИДЕМИЯ.
75
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не подценявайте алтернативната маедицина и източната медицина (напр.китайската).
74
3
 
2
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
Химиотерапията убива раковите клетки, но убива и здравите клетки, тя не е селективна.Т.е. целият организъм се интоксикира(отравя) и болните от рак умират.
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А колктото до това, че богатите не страдали от рак, страдат, но могат да си позволят добра диета, малко по-здравословен начин на живот, лични фитнес инструктори, но най-вече - редовни прегледи. Превенция и ранно диагностициране. Повечето форми на рак могат да бъдат излекувани, ако бъдат хванати навреме. Лошото е, че бедните хора, не могат да си позволят месечени прегледи и пълни изследвания.
72
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До аСЕвала причина, да живееш. За да може, да умреш и другите да си те спомнят с добро. Перфектното мислене. Ако някога реша да си направя феодална държава, ще те взема.
71
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравната ни система е толкова пропаднала, че и да си платиш под масата пак не помага, за това и вече като чета за бит доктор изобщо не мв трогва, даже им е малко боя
70
8
 
14
 
! Отговори
дълбок мислител преди 6 години
...и накрая всички ще умрем...
69
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Други оперират само менискуси и пак са на игрището.
68
6
 
26
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Моя близка нямаше шанса да се лекува в клиниките,в които Мая са я лекували.Успешно беше оперирана в Австрия,но и завидяха и се ядосаха българите.После лежа в българска болница,чакайки два месеца някой миропомазан чиновник да благоволи да разреши доставянето от чужбина на скъпо лекартво и чакайки умря от срив на имунната система.С нас,простосмъртните отношението на медицинските лица е като с трета категория хора.АНАТЕМА на Хайдукосто и четата му,до девето коляно!Те знаят защо.
67
6
 
10
 
! Отговори
аС преди 6 години
Човек и добре да живие, умира....Нека, никой, това да не забравя! Какво е творил, какво е направил? Остават делата и нищо не се забравя, що е сторено на ползу Роду. Мислете за Родината си, бедни и най-вече богати! Как да не бъдете забравени с омерзение или во веки тачени !
66
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, но в болните които не са манолова или водещата на съдебни са поставени в условия на ...идиотизъм, чакане за елементарни изследвания, забавяне, мотане, влачене и нулева подкрепа от никой, освен ако не се извадат пари под масата. Трагично е, но цялата система е такава. разбира те ли. стреса е еднакъв, а лечението не е, спрямо това кой си, какъв си и какви пари имаш ако си никой.
65
0
 
43
 
! Отговори
маке-ариец преди 6 години
Стреса е най-големия убиец пичове, не храната...За това се бъзикайте по форумите но не се впрягайте на троловете и на другите нормални хора ;)
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 65Арменския поп няма нищо общо с химията, нещо си се объркал...верно е, с химията нема нищо общо, но е царя на алхимията!и като такъв, е крайно време той и цялата му разбойническа ,престъпна и углавно- мародерска шайка, да изпие до дъно алхимичната субстанция който забъркаха, в търсене на "философският камък" и "безсмъртието"!
63
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 63Арменския поп няма нищо общо с химията, нещо си се объркал.
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 63Кой е арменския химик?
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да се готвят - арменският химик и цялата му престъпна шайка !
60
6
 
29
 
! Отговори
Мая преди 6 години
Безплатните профилактични прегледи не са никаква грижа .Те са по-скоро да се търсят нови пациенти ...Отстранете истинските причини за болестите-стреса,вредните храни ,мръсния въздух...и дайте пари на хората като в държавите от ЕС,та да могат да водят по-качествен живот...стига мизерия,стига експлоатация...съсипахте си народа...иначе химио и лъче-безплатни...
59
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До за ракаРакът е болест за обикновените хора, "елитът" не боледува от рак...недей да лежиш на тази кълка !баш "богатите" го кове там, където най-малко очакват !
58
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оф... не е хубаво да коментирам, при такава диагноза, обаче да кажа все пак едно - когато прецакваш хората и ги "убиваш" със закони (дейно участие до 2007г в приемането на законите за чси и гпк -чл. 417, банков лобист 1 към този период), винаги идва момента, когато съдбата те прецаква ! лошото се връща ... винаги!