ОмбудсМая зове: Помагайте с пари на Желяз за добър адвокат!

Делото се води в САЩ, цената тръгва от $20 000 нагоре
152
ОмбудсМая зове: Помагайте с пари на Желяз за добър адвокат!
Снимка: БТА

Омбудсманът Мая Манолова призова всеки, които може да помогне финансово на Желяз Андреев, който прокуратурата на САЩ обвинява в нарушаване на ембаргото, защото бил продал самолетни части на сирийската авиокомпания.

Още по темата

"Готова съм да подкрепя и останалите четирима българи, които са в подобна ситуация. Да чуя всеки един от тях, да помогна за бързото създаване на набирателна сметка, включително и с опити да подкрепя събирането в по-бързи срокове", каза тя пред БНР.

Според нея колкото повече институции и организации се включат, толкова по-ефективен ще бъде крайният резултат. Заради това тя иска среща и с американския посланик Ерик Рубин.

"Като национален омбудсман, който защитава правата на гражданите, не мога да остана безразлична към съдбата на Желяз", заяви Мая Манолова.

"Независимо от това как ще се развие делото за екстрадицията, наказателното производство се води в САЩ", обясни тя.

"Гражданите да подпомогнат на Желяз финансово, за да бъде ангажиран адвокат, който да следи развитието на процеса, да има точна и пълна информация за това какво се случва с наказателното производство в България. Без такъв адвокат защитата в България на практика няма да може да си свърши работата", поясни омбудсманът.

"Очевидно тези млади хора не могат да си позволят по 20 хил. долара, каквото е предварителното изискване за депозит за адвокат, който да ги представлява пред американския съд", коментира Мая Манолова.

"Делото за екстрадиция е първата заплаха, първият проблем за Желяз. Наказателното производство в САЩ всъщност е истинският проблем и начинът, по който ще бъде представляван и защитаван там", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
2
 
! Отговори
Аман от тарикати преди 6 години
Не разбрах, за Българската Коледа и дечицата ли да даряваме или за този самопрецакал се ***?
130
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не промените договора излизаме на площада
129
3
 
3
 
! Отговори
aз съм прост преди 6 години
И давам пари.Апела на метресата на братя Галеви...ме разтърси...Аланкоолу,поискай от твоите хора-братя Галеви.
128
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега какво, ще дойде поредната фирма да си върти нечистите сделки и след 6 месеца, пак ще ни занимават с подобен проблем. Решете ги радикално тези неща. Случаят с първият е идентичен. Значи нещо куца.
127
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде пак дарителски пари. Къде е държавата, защо се допусна това? Кой си въртя необезпокояван далаверите и сега ало, ало....виновен. Нито са се подписвали, нито могат да знаят американските закони. Държавата трябва да защити тези млади хора, а не пенсионерите и работещите бедни да събират стотинки.
126
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сестра Галева, вместо да реши въпроса на държавно ниво, за което взема парите от данъците на хората, призовава да храним някой неин колега. Все още не се е отказала от престъпните си навици...
125
2
 
13
 
! Отговори
к преди 6 години
От куде на къде ще предаваме Българин на гнусната еврейска империя САЩ !!!???каквото и ще да е направил в САЩ, дори и терорист да е бил - СТИГА сме раболепничили пред тези гадове !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
124
2
 
10
 
! Отговори
TURK преди 6 години
Русия никога не го е правила това-хак да ви е роби, нали американците много ги обичате.....*** сте,само йес,йес,,йес казвате на западняците.....а славяните са милостиви,но англосаксонците-неееее.....чудя се толкова ли сте облъчени.....язък за тази страна България,с толкова ка.пави българи
123
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Махнете снимката на тоя космат гагаузин бе.Сложете снимка на цепянака с очилата дето плаче.Май му беше приятелка или нещо подобно.Много е секси.
122
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЧНО НА ТАЗИ СНИМКА НЕ ПРЕДИЗВИКВА СЪЖАЛЕНИЕ. ТОЧНО ОБРАТНОТО.
121
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом ще му събират пари за адвокат, значи няма отърване, ще върви и песен ще пее.Иначе на Боко ще се обади Ерик Рубин по телефона и ще го попита " Ти мен уважаваш ли ме?"
120
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ НЕ СА НИ ПРИЯТЕЛИ, ТЕ СА НИ ГОСПОДАРИ.ЗАТОВА ПОДПИСВАМЕ ВСИЧКО, КОЕТО НИ ЗАПОВЯДАТ, ПЛАЩАМЕ ИМ ПЕТ ПЪТИ ПО-СКЪПО ТОКА И ДАВАМЕ БЕЗПЛАТНО БАЗИ ЗА ОКУПАЦИОННАТА АРМИЯ.
119
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Омбудсманът взе да се занимава с частни дела. Нейната роля е да защитава обществения интерес, не отделни персони.
118
3
 
12
 
! Отговори
"-" преди 6 години
ОмбудсМая зове: Помагайте с пари на Желяз за добър адвокат!--------А, Българската държава и Бъгарския съд къде са????Защо Бг не може да защити собствените си граждани от произвола на краварската съдебна система???България суверенна държава ли е????Защо например кРавария не екстрадира свои граждани нарушили законодателството на други държави по тяхно искане???
117
2
 
11
 
! Отговори
До 109 преди 6 години
Е,за Цветан Цветанов гласувам с две ръце да бъде екстрадиран.Нашенския съд е безсилен пред него.Ама като знам,че вече няколко пъти ходи на молитвени закуски с цел да се отърка у големите,може и там да му се размине.
116
3
 
7
 
! Отговори
Руцифер преди 6 години
Помагай му ти, ***.
115
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да събираме пари за адвокат.Нека американците си водят дела,ние няма да си дадем нашите хора.Не сме им колония.
114
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До sidАз до сега почтен *** не съм виждал , колко па да си почтен, щом за пари защитаваш чужди интереси.
113
5
 
13
 
! Отговори
Един преди 6 години
Аз имам малко по-различно предложение - вземете тъпoто споразумение за екстрадиция и го скъсайте.
112
6
 
6
 
! Отговори
sid преди 6 години
Що не му смените снимката,може да предизвикате повече съжаление у хората към него.С тая снимка ми изглежда като подлец.