Полицията ни спира, проверява... Но редовна ли е тя? Да видим!

Шофьор отказа проверка от катаджии, картите им – изтекли
11 май 2018 11:45, Красимир Ангелов
237
Полицията ни спира, проверява... Но редовна ли е тя? Да видим!
Снимка: Булфото

Полицията на пътя следи стриктно за движението на автомобилите – спира, проверява, глобява... Но наред ли е всичко с полицейските патрули и документите на органите на реда?

Любопитен клип, разпространен в социалната мрежа Facebook, показва шофьор, който отказва полицейска проверка, защото картите на органите на реда са изтекли и са стари.

Мъжът иска от полицаите да се легитимират, те се представят, включително с документите си, които обаче става ясно, че не са изрядни за 2018 година.

Ето какво пише самият човек, който сигнализира във Facebook за случилото се:

"За трети път виждам невалидни полицейски служебни удостоверения - стикерите в долният десен ъгъл са до 2016 г. От последвалия разговор с униформените, подразбрах, че ЦЯЛАТА полиция е с изтекли стикери. А това означава, че в момента НЯМАМЕ полиция! И че година и половина сме НЯМАЛИ полиция! И ако е така, то всички съставени адм. актове за нарушения са НЕВАЛИДНИ. Пращам този сигнал до медиите, да видим някой ще реаргира ли. А вие разпостранете и предупредете всички - на основание чл. 170, ал. 5 от Закона за движение по пътищата, да изискват служебните удостоверения при проверка".

А въпросната алинея гласи: "Служителят, осъществяващ контрол, представя на спрения за проверка участник в пътното движение полицейски знак или служебна карта. Когато е необходимо, той може да покани спрения водач да излезе от превозното средство".

Оказа се, обаче, че от МВР са решили временно проблема със старите карти. На 23 март 2018 г. в брой 26 на "Държавен вестник" е обнародвана инструкция от 15 март 2018 г. за определяне на вида, условията и реда за издаване и ползване на служебни карти в МВР. В документа се посочва, че "поставените върху служебните карти контролни холограмни стикери за 2016 г. могат да се ползват до 30.06.2018 г.".

Остава обаче отворен въпросът легитимни ли са били документите на полицаите от края на 2016 година до тази дата. Както и какво ще направи МВР, за да бъдат легитимни и след края на юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
0
 
! Отговори
Kоки преди 4 години
До Анонименима една подробност-става въпрос за закон за полицията или по точно нещо като вътрешен правилник за действията на полицията и не се отнася за народа-народа се подчинява на конституцията и на описаното в нея а там достатъчно ясно е описано какви са правата и задълженията както на народа така и на служителите нещо което в повечето случай се пропуска
207
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До iceblast88Г-н Обрешков, идете на психиатър, макар да се съмнявам, че ще ви помогне! За съжаление сте поредния христоматиен пример за ***, който си въобразява, че другите са му длъжни, щото е най- великия тълмач на законите и най- големия разбирач на правото в България. Не сте наказателноотговорен, това е видимо и за прогласените от вас за некадърни. Не сте и за принудително лечение, защото сте незначителен, нищожен и безобиден. Поздрави на професор Шипковенски!
206
15
 
2
 
! Отговори
справедлив преди 5 години
До iceblast88 219Аз не вярвам аз виждам, че катаджиите са си напълно изрядни, а ти, какво виждаш е отделен въпрос. Стикерите та стикерите. Те картите им без дата за валидност, а ти пак стикерите та стикерите. Не знам кой е парчето биомаса и медуза, но щом това не можа да разбереш за цяла вечер то си просто безнадежден случай. Ай върви при мама да те накърми, че се изтормози вече да вденеш нещо и накрая пак нищо не ти се получи.
205
11
 
2
 
! Отговори
справедлив преди 5 години
До iceblast88 216Тоя пък сега стана и националсоциалист. А извънземните посрещна ли ги? Изобщо знаеш ли кой си? Вече започнах да се съмнявам дали си нормален човек или просто озлобен индивид, който мрази вся и всьо. Да не си нещо Наполеон, Хитлер или Айнщайн?
204
2
 
10
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До справедливПредавам се, убивам *** с мълчание.Да продължавай да живееш в този твой измислен свят. Продължавай да се радваш, че плащаш данъци и насреща услугата е леш. С такива като теб сегашното положение ще ни се вижда рай след няколко години. Продължавай да смяташ, че е редно полицията да не е изрядна дори и по законите които те самите си приемат.Продължавай да се смяташ за нещо повече от парчето биомаса което си.Аз бях до тук. Нямам повече сили.Медуза досега щеше да вникне и разбере
203
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 5 години
До iceblast88Аз зная, но останах с убеждението, че си много вещ по въпросите за МВР и за това попитах. Иначе МВР си има сайт, от който можеш да се информираш за структурата на министерството.
202
4
 
0
 
! Отговори
справедлив преди 5 години
До iceblast88 210Ще плащаш данъците си разбира се и песен ще пееш. Какво се дуеш с това сякаш само ти си плащаш данъците. Всички плащаме тези данъци включително и аз ама не ревем като вдовица за ... Бе ти верно си се помислил, че едва ли не издържаш цялата полиция, а?
201
5
 
0
 
! Отговори
справедлив преди 5 години
До iceblast88 208 Е добре де разбрахме, че според теб са некадърници. Вече 1000 пъти го каза, ама без един нормален довод. Разбрахме, че ти си кадърния, умния, възпитания, интелигентния и изобщо, че слънцето изгрява и се върти единствено и само заради теб. Пак питам, какво щяхме да правим без теб? Добре че си ти, че иначе направо сме на умирачка. Както вече казах умря ромката, която те хвалеше и сега ти се налага сам да се справаш с тази непосилна задача.
200
1
 
8
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До справедливАбе ти български разбираш ли?НЕ ИМ ЩА ЗАПЛАТИТЕ, А ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА ЗА КОЯТО ИМ ПЛАЩАМ!!!Взимам 3 пъти повече от редовия полицай, затова не им искам заплатите. Криминално досие нямам, за разлика от доста полицай.Знам, че ти като държавен *** неможе да схванеш, че пари се получават срещо свършена работа, а не просто защото се водиш на работа! Така работят нормалните хора които ви изработват заплатите! ЗАЩОТО НИЕ ВИ ГИ ПЛАЩАМЕ!!! И ЗАТОВА ИСКАМЕ ДА СИ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА!!!
199
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рачо Осмокрачо, тия лафове бяха преди 20 години! Сега нещата се промениха. И мене са ме спирали многократно и при дребни нарушения не са се заяждали никога. Е има и такива, които си искат, във всяко стадо си има ***, ама в случая полицайте го спират за дребно, но все пак нарушение, това им е работата, а пелтека се подготвил с камера, с книжка с закона за МВР, явно че има предварителна информация за стикерите, пъска записа в интернет и по медиите, абе нагласена работа от Позитано 100% за да ат
198
5
 
0
 
! Отговори
справедлив преди 5 години
До iceblast88 206 Не е това не еее просто не ставаш или си с наднормено тегло и не можеш да направиш и 2 лицеви опори или имаш нещо крим в миналото си и знаеш, че твоята работа няма да стане. Не бил искал той, ама иначе все за техните заплати говори. Ай тези не на мен. Просто няма да те вземат такъв "атлет" това е, а не че ти не искаш.
197
5
 
0
 
! Отговори
справедлив преди 5 години
До iceblast88 199Ей го тоя пак за заплатите им бръщолеви. Заплатите та заплатите. Извадиха ти очите тези техни заплати. Ами ще им плащат, ти какво искаш да ти служат за този дето духа ли. Като толкова много им харесваш заплатите, защо не станеш полицай? Ама май няма да те вземат, защо ли? Да не би нещо да имаш криминално в миналото, а? Възпален си та чак гас пикаш като говориш за тях.
196
1
 
3
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До справедливНе нямам нерви вече, то бива на амеба да говоря, ама ти вече стигна ниво по ниско и парче глина.Аз ако исках да ставам полицай да съм станал, но не съм защото не ми е това призванието. Те като са станали защо не си вършат работата?Какви са тези глупости аз да съм ходел да им върша работата? Нали взимат заплати за това бе! Веднага на един некадърник като му кажеш да си върши работата и започва - ела ти. Да си мислил като си ставал полицай, като неможеш стани чистач на ***!
195
2
 
4
 
! Отговори
Рачо 2 преди 5 години
Бекона ни се извини, защото видя кола за 80 000 лева и си помисли, че на момчето баща му е някой, който му е над връзките и слъждата. А преди 2 месеца същия ни направи вечерта ад, защото не приличахме на паралии. И какво излиза - освен ако не сикате да се държат с вас, като със сгaн, носете костуюми, карайте коли и заплашвайте с адвокати ... Благодаря, че ни завещахте тази държава. Не може да я оправим 30 години ...
194
2
 
3
 
! Отговори
Рачо преди 5 години
Нали ги знам, какви са мишкари.Спират мен и познат, докато сме с колата и се почва със заплахи, с глупсоти, с кои са ти родители (као не мязате на 30 годишни е често задаван въпрос), и накрая се стига до - ми ти шофираше опасно и тука няма камери, така че дай 50 лева.След месец, съм в колата на познат. Някакво БМВ на 4 месеца. Спират ни, но тона беше мнооого мил. "Вашите какво работят" питат - "По общински проекти към няколко общини из страната !". Извиниха се ! ПРедставяте ли си ? ...
193
3
 
0
 
! Отговори
справедлив преди 5 години
До iceblast88 196Ами така като те гледам явно си голям разбирач що не вървиш ти да вземеш да ги разкриеш тези убийства. Ех, какво щяхме да правим в тая наша Родина без такъв капацитет като теб. Добре че си ти, че да спя спокойно. Значи все пак има кой да ги разкрие тези убийства. Къде се кри толкова време бе човек. Ще излезеш един батман и ще накажеш лошите,а. Само да не си забравиш перелината някъде, че без нея за къде си няма да ти върви в разкриването.
192
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен197 - Какво си мислиш ? Че не го правят ли ? Полицията е длъжна, във вьсеки един момент, да е легитимна от министерство и дръжава. Има си правила и ако даже и ТЕ не ги спазват... То какво остава за останалите ?
191
3
 
0
 
! Отговори
справедлив преди 5 години
До iceblast88 195Ами пожелавам ти да се гавриш тогава да те видя, колко бързо ще се озовеш задържан, а ако се разминеш с бързото производство то на другия ден ще ти спретнат едно УБДХ и до следобед ще си с присъда или глоба. Нали си тарикат давай да те видим.
190
1
 
1
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 197И като е полицай да не е божество? И той *** ***, ама не квадратни. Има си ред по закон. Да се легитимира с което да докаже, че е полицай. Не ми се обеснява, чети назад и ще ти стане ясно. Това, че някои е нередовен си е негов проблем. Да са го направили на въпрос когато протестираха. След като мълчаха като ***, значи и сега ще си изядат цялата помия която се бълва по тях със същата радост с която се редят на опашка за заплати които така или иначе не заработват и не заслужават!
189
3
 
1
 
! Отговори
справедлив преди 5 години
До Анонимен 191Много си прав, но аз бих предложил този отворко да направи тези мурафети на полицай в Гърция, Турция, а може и в Румъния да видим дали ще минат. От сега ви казвам, че първо ще бъдат задържани, после актувани и накрая свалена табелата и докато не си плати глобата селския тарикат няма да може да напусне страната и да се върне в БГ. Не е необходимо да ходи чак в САЩ защото там може и да го гръмнат заради неизпълнение на полицейско разпореждане.