1, 2, 3 порции – млечните продукти намаляват сърдечните болести

Канадски учени изследвали 136 000 души от 21 държави
Обновена: 13 сеп 2018 15:58 | 13 сеп 2018 15:52, Анисия Иванова
10
1, 2, 3 порции – млечните продукти намаляват сърдечните болести
Архив: Булфото

Три порции млечни продукти дневно - мляко, сирене, масло или сметана, намаляват опасността от сърдечносъдови заболявания, установиха канадски учени, цитирани от в. "Дейли мейл".

От години лекарите съветват да се избягват пълномаслените млечни продукти, защото съдържат много наситени мазнини и повишават холестерола, а той предразполага към сърдечносъдови заболявания. Канадските учени обаче установиха, че тези, които консумират по три порции дневно, почти два пъти по-рядко страдат от сърдечносъдови заболявания и инфаркт в сравнение с пренебрегващите тези храни.

Една порция е равна на чаша прясно или кисело мляко, 15 гр сирене или кашкавал, или лъжица масло. Млечните продукти имат много полезни съставки - калций, калий, магнезий, вит. К1 и К2, пробиотици в киселото мляко, които са важни за здравословното хранене. Затова учените от университета "Макмастър" в Онтарио са решили да проверят каква е връзката между консумацията им и хроничните заболявания.

Те са работили с данни от изследването PURE, обхванало 136 000 души от 21 държави и проследило въздействието на околната среда, обществото и биологията върху затлъстяването и хронични здравословни проблеми, като сърдечносъдови заболявания, диабет, рак.

Участниците са били на възраст от 35 до 70 години. Те са били разделени в четири групи - неконсумиращи млечни продукти, с по-малко от една порция дневно, с една -две порции и с повече от две порции дневно.

Резултатите след девет години показали, че хората със средно три порции млечни продукти дневно са с по-малко сърдечносъдови заболявания в сравнение с групата без млечни продукти. Освен това залагащите на пълномаслените храни били с най-добри показатели. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
3
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Млякото не е храна за човека, а за бебето на кравата. Млякото и млечните продукти са канцерогенни за човек, след 2-рата му година! Особено кравето мляко, и особено от ГМО кравите, които вместо по 10-12 литра, дават "сега" по 40-50 литра мляко *** ден. Тази "публикация" е продуктово позициониране.
9
3
 
3
 
! Отговори
Тц преди 5 години
Пълни глупости. Млечните продукти, вече с много научни доказателства, а не с платени от производителите статии, е доказано, че са вредни за човешкия организъм. Силно киселинни, което всъщност е вредно за костите, мита за калция и полезността им за костите е многократно разбит с научни факти. Трудни за усвояване проотеини в тях, като казеина, които предизвикват масово много алергии. Хормони на растежа (естествени), които водят до камара заболявания в човешкия организъм...
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То няма млечни храни, всичко е имитация( палмово масло), пластелин. Който си пази здравето не ги употребява.
7
2
 
1
 
! Отговори
Телепат преди 5 години
Да, и това за богатите на желязо храни, като телешко месо и разните му листни зеленчуци, съшо са измама. Желязото е сребристо-сив метал, а зеленият боб е.... зелен.
6
2
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
Като гледам тоя под мен какво е написал и направо ми става жал за всички млади хора !
5
2
 
2
 
! Отговори
Кабалерос преди 5 години
И как точно ще ни е здраво сърцето,след като от години е доказано токсичното действие на млечните продукти,върху човешкото здраве.И понеже млякото е бяло,и в него имало много калций и костите ставали по-здрави и плътни.Пълен булшит е това.По добре вземете да напишете всъщност какво представлява калцият като химичен елемент.Калцият е ,,Сребристо бял МЕТАЛ,,Калцият не е бял,Всички кравари пиещи и консумиращи мляко нямат зъби,и страдат от съдово възпалителни заболявания.Единствено човекът яде мляко
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кисело мляко се произвежда предимно в Бг. в другите държави е йогурт... Не че няма но е рядкост и повечето хора си мислят че е развалено.... Та ми е чудно тия какво разбират под кисело мляко?¿?
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите като консумират много мляко, та не са на първо място по сърдечно-съдови заболявания. Всичко е пропаганда, ако една стока не върви се рекламира, ако има глад за друга стока - тя е вредна.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истинските млечни продукти са полезни,а не тия с палмово масло без мляко.
1
1
 
14
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Даже и костите ще са по здрави от кредата в сиренето