Николай Урумов: Новото поколение се връща, има бъдеще

Вярата и любовта са двигателят, коментира актьорът в Денят ON AIR
Обновена: 25 дек 2018 10:16 | 25 дек 2018 09:45,
133

Вярата е движеща, лошо е ако си се обезверил и си изтъкан от съмнение и подозрение. Вярата, надеждата и любовта са двигателят на човешкия живот. Това каза Николай Урумов в навечерието на Рождество Христово в студиото на "Денят ON AIR".

Според него демокрацията е взела на българите т. нар. "сляпа вяра" и е останала реалната вяра.

"Имахме през тези 30 години моменти на сляпа вяра, сляпо вярвахме в много пастири и месии. Всеки един шамар, който сме получавали, ни е давал урок. От една страна сме много мнителни, от друга сме непоправимо вярващи наивници и вярваме на всичко. Изтъкани сме от това противоречие. Именно заради това сме странни, различни и интересни", каза актьорът пред Bulgaria ON AIR.

"Тези, които са заминали извън България, не са загубили своята идентичност. Те са българи, те искат да бъдат българи, те търсят България. Има едно ново поколение, което се завръща. Аз познавам такива деца, познавам и други, които са съученици и колеги на дъщеря ми, които не искат да заминават навън. Има нещо много различно и много интересно, има бъдеще за България", допълни актьорът.

Той смята, че всички българи в чужбина сънуват България и винаги в сърцата им има една нишка, която ги дърпа към родината.

"Сигурен съм, че ще става все по-хубаво и по-хубаво у нас", завърши Урумов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе,***!Ники Урумов не говори за вас,дето сте емигрирали !Нито дето сте тръгнали да берете маслини и малини,да миете *** и да чистите мръсотията и кенефите,да мъкнете кофите по строежите или да изчуквате ламарините!Нито за лекарите и компютърните специалисти!Пича говори за онези,които са отишли да се учат!Точно те се завръщат!
100
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 0Вярвам в думите на Урумов: "Поколението,което завърши престижни Университети във Великобритания,Германия и Щатите през последните две,три години и се завръща тук!В последните години съм играл за Българските общности в Берлин,Кьолн,Хановер,Манхайм,Карлсруе,Мюнстер,Виена,Париж,Атина,Брюксел,Люксембург,Рим,Сидни,Дубай....общувал съм с тях. Всички обичат,страдат,сънуват,милеят за България и жадуват да се завърнат!Всички се чувстват Българи и са горди с това!Никой не е казал лоша дума за Бъ
99
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярвам в думите на Урумов: "Поколението,което завърши престижни Университети във Великобритания,Германия и Щатите през последните две,три години и се завръща тук!В последните години съм играл за Българските общности в Берлин,Кьолн,Хановер,Манхайм,Карлсруе,Мюнстер,Виена,Париж,Атина,Брюксел,Люксембург,Рим,Сидни,Дубай....общувал съм с тях. Всички обичат,страдат,сънуват,милеят за България и жадуват да се завърнат!Всички се чувстват Българи и са горди с това!Никой не е казал лоша дума за България!"
98
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Емигрантска ***,стойте си там и се размивайте с азиатци и африканци. Не ни трябвате нито вие, нито англоговорящите ви деца с купешки имена.Спестете ни този тюрлу-гювеч.
97
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 105Паисий е македонец бе! Кво го цитираш бе де*бил! Не познавам връщащи се, отпускари даЗа 80%-ните ирония, сарказъмПоздрав от Wieн
96
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради такива,дето плюят тук и се спъват в собствените си храчки Паисий е написал:" О,неразумни юроде,поради що се срамиш да се наречеш българин"!Коя Чужбина хвалите вие?Оная,пълна с арабски фундаменталисти,мачкащи хора по Булевардите,стрелящи по Коледните пазари и концертните зали или по улици и училища,взривяващи гари,или оная с жълтите жилетки,палеща и чупеща,понеже живеят "прекрасно"?!Всичко това го виждат нашите деца и затова се връщат!Защото са умни,имат качества и дупе,за разлика от вас!
95
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Размечтал се,какво лошо?!По Коледа стават Чудеса!Ами,хайде всички да помечтаем,пък може и да се случи!Ама истински и чистосърдечно да помечтаем за една просперираща България!Или предлагате да се включа в тона на 90 % от коментиращите тук и да псувам,да плюя с полуграмотни изрази,да съм изпълнен със злоба,черногледство,да апелирам никой да не се връща,понеже бахура в чужбина бил по евтин или,че който дойде тук щял да работи за "Домуса" или "Велев",по добре за Чужбинските "Домус" и "Велев"?!Не!
94
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На който не му харесва България,прав му път.Никой няма да ви се моли да идвате в България.Изборът си е ваш.Ама явно не сте толкова сигурни,че сте направили правилен избор,затова постоянно изкарвате животът в България лош и жадно поглъщате всяка негативна новина.И като прочетете,че е ограбена някоя баба в село Чепръчене правите генерални изводи.Все едно в държавите,в които сте няма престъпност.
93
4
 
5
 
! Отговори
Няма наивници преди 5 години
До БГ РАБотодателА ти смяташ ли, че този, завършил машинно, електро, силови електромашини, телекомуникации, електроника,АПП или ФКСУ в ТУ или Основи на компютърните науки във ФМФ, дето десетина години е драпал да си намери добре платена работа, уредил се е с жилище, оженил се е и има деца ще се втурне тепърва да урежда живота си в БГ, където корупцията се шири на всички етажи! Където животът е несигурен, ще го командват хора като оня от Микре или неуки икономисти! И ще получава РЗ 900-1000лв.
92
4
 
4
 
! Отговори
к. 103 преди 5 години
До АнонименПърво се научи да пишеш грамотно. Второ, нито един завършил ВО в Германия, САЩ, ВБр,Шотландия, Франция няма да се втурне да се връща в БГ и да робува на Домусчиев, Велев и десетина като тях пишман бизнесмени за жълти стотинки. Ти луд ли си! Вече 30 години БГ е демократична държава, ама посочните милионери не си намерили специалисти от 52 ВУЗ-а. Сега ти и такива простаци като теб агитирате младите хора и то така тъпо, че всеки ще ви тегли дълга и де.бе.ла и няма да ви обърне внимание.
91
4
 
4
 
! Отговори
до Митака преди 5 години
До АнонименВиж какво, ***, като искате да правите нещо, правете го като хората. Да се хванат онези от МС да обобщят заявките за специалисти с висше образование: нужни са толкова машинни инженери, толкова електро, толкова електроници, толкова автоматизация на ПП и т.н. Сетне напишете какво предлагате: ОМЗ, допълнителни заплащания, квартири къде и на каква цена, детски ясли, детски градини, ОУ, работа на смени и др. Вашето е несериозна работа: идвайте пък после ще видим. Аман!
90
1
 
17
 
! Отговори
Митака преди 5 години
Светът се променя много бързо. Увеличават се с бързи темпове хората, които работят он-лайн, без фиксирано работно място. До няколко години ще навлязат масово роботите - особено в транспорта и производствата. Работи се върху нови методи за бързо придвижване. Само след 5-10г. светът ще е съвсем различен и тези понятия като местоживеене, месторабота и емиграция ще се вече архаични. Само да сме живи и здрави. Весела Коледа !
89
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човека говори за младите хора завършили престижни Университети в Германия,Великобритания,Холандия и Щатите в последните две-три години,които се завръщат и реализират тук!Очевидно повечето от коментиращите тук и неприемащи казаното,не сте нито млади,нито завършили престижните Университети,нито реализирани в България!Така,че успокойте се,не става дума за вас!Не сте обект на внимание и коментар!
88
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднъж като видиш нормална държава, "верването" не става вече. Колкото млади хора се връщат от София по родните градове, или от градовете в селата, толкова ще се върнат от развита държава в БГ. Видиш ли веднъж висок стандарт и повече възможности, няма връщане вече. Процеса е силно напреднал и необратим.
87
13
 
9
 
! Отговори
Али Реза преди 5 години
Тоя Урумов не играеше ли преди години сина на бай *** - "*** Балкански се завръща от европа" сиреч наследника му........... Бравос!!! иначе добре го дава Да продължи в тоя дух и,и току виж наш Бойко го направи шеф на артистите!!!Примера с Ристо Мутафчиев го знаем!!!
86
3
 
7
 
! Отговори
БГ РАБотодател преди 5 години
Абе не ви трябва да ходите по тая чужбина. Мене слушайте, не някакви дето ви лъжат, че там изкарвали хиляди. В чужбина не говорят български не приемат левове, само дертове. Няма нищо което да го няма тука, нали съм ходил. Същото като у Враца. Даже премиера ви каза колко е хубаво тука. Вие сега на него или на някакви дето ви лъжат, че в чужбина е хубаво ще вярвате.
85
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върнете се!Цецо Ухото, Ценко Чоков, корумпирани прокурори и цял куп ченгета-мутри ви очакват с нетърпение за да им робувате-вие и вашите деца!
84
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фалшива държава
83
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилските лакеи се надпреварват да пишат глупости и да унижават България и Българския наро. България се въздига, а *** отива в кене фа. Имам роднини и приятели на Запад, всички деца знаят български.
82
9
 
21
 
! Отговори
да бе преди 5 години
луди ли сте бе, кой нормален ще се върне в държава, в която престъпниците ги ловят и после пускат и посрещат с цветя ?!