Равносметката на КАТ – 500 души с неизрядни гуми тази зима

Температурите са ниски, не сменяйте още зимни гуми
28 мар 2019 11:52,
23

Как да подготвим гумите си за ниските температури и за какви нарушения ще следи полицията? Отговорите на тези въпроси пред Bulgaria ON AIR даде инспекторът на "Пътна полиция" Мария Ботева.
Още по темата

В периода от 15 ноември до 1 март водачите на автомобили са задължени да карат с гуми, чийто грайфер е не по-малък от 4 мм. През зимния сезон са отчетени над 500 нарушители, които са управлявали автомобилите си с гуми, които не отговарят на изискванията на закона, именно за дебелината на грайферите на гумите, както и такива, шофиращи с износени гуми.

Ботева препоръча водачите да изчакат със смяната на гумите, докато температурите все още са ниски, особено рано сутрин и късно вечер.

На въпрос какви са санкциите за нарушенията, тя посочи, че вариантите са два - фиш или акт за установено административно нарушение, като в първия случай глобата се определя на място. И беше категорична, че полицията следи всички нарушители задължително да бъдат санкционирани.

За зрителите на "България сутрин" тя отбеляза, че проверки ще има и за различни повреди в осветителната система, както и за устройствата за миене на стъклата, тъй като това са важни технически неизправности.

По повод наближаването на периода, когато мотоциклетистите също се включват в движението, инспекторът на "Пътна полиция" апелира:

Това, което е като препоръка, е да бъдат обезопасени с каски и да напомним, че в обсега на камерите попадат и те. Както и разчитаме да внимават с децата, когато отиват на училище.

Ботева обясни, че на територията на всяка област в страната полицията може да предвиди акции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
31
 
! Отговори
Човек с гуми преди 5 години
Хахаха и мен тъй, спряха ме на пешаходната пътека и гледаха с какви "гуми"съм - глобиха ме защота на анцунг с три черти бях с маратонки Reebcck. А иначе 500 е дневната бройка на неизрядните автомобили.
20
0
 
39
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Направо съм възмутен и втрещен !!!кат са най голямата рекетьорска организация !!!никакъв контрол не правят.само пари събират.чрез всякакви методи.преследване до дупка.МАФИЯ !!!
19
0
 
39
 
! Отговори
Ядосан преди 5 години
Ей, Ботева, ей що не си бъркаш манджите пред печката, че експертни мнения даваш! Има си закон! 1.6 трябва да ми е грайфера от 1-ви март и точка! А зимна и лятна гума е търговско понятие и няма нищо общо със закона! Ядосан съм, че като ви осъждат актовете в съда, парите не се приспадат от фонд заплати на КАТ !!! Много съм ядосан! Вие сте неквалифицирани ама ние пак плащаме от бюджета!
18
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моме от 40 години карам с всесезонни гуми ама ти изобщо знаешли какво е това животно/ По времето на бай ТОшо карах с Виденки и през лятото и през зимата. Москвето нямаше задни мисли теглеше само напред. С тези изнежени автомобили с които ви напълниха мутрите и гуми с телени шипове да сложите ще се избивате като дивац.и. Това зима лие какви зими имаше през 60-те 70-те и 80-те години бедна вие фантазията да си ги представите. Дали сте виждали 50 см сняг насред София. На сън може би.
17
0
 
41
 
! Отговори
бойко преди 5 години
До КАТ да се закрие- приятел имаш ли представа какво лапане пада там.
16
1
 
45
 
! Отговори
ss преди 5 години
Тия само се чудат за какво да ни взимат парите!!
15
1
 
46
 
! Отговори
Гумаджия преди 5 години
Тая "експертка" няма ли поне един мъж колега, да и обясни, че каучуковата сплав на зимните губи е проектирана да работи до 7 градуса ? Не бе, тя ще работи и на 20 градуса, каквито са температурите в момента, само дето ще се яде като тебешир!
14
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това е нищо.
13
1
 
48
 
! Отговори
Ко? Не! преди 5 години
Аре некаква тотя да не ми съвети дали ще си сменям зимните гуми! Всякакви шафрани станаха експерти само щото са нахлупили кепе на КАТ.
12
6
 
37
 
! Отговори
Шофер преди 5 години
До До 8Ей такъв - глупав шофер съм, с над милион километра, без ПТП-та и съществени нарушения. Не веднъж съм карал на студен асфалт с летни гуми. Зимните са задължителни за сняг, но на сух асфалт сцеплението е сходно и няма грандиозна разлика между летни и зимни.
11
0
 
52
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Ще си изям книжката ако таа оядената кифла на снимката познае една гума дали е зимна или лятна. Сериозно, от 3.6млн автомобила само 500 фанаха с кофти гуми?! За час в областния град в който живея ще открия повече коли с неизрядни гуми. Отделно с неработещите светлини или фарове вирнати към небето, селските гъзари с китайските ксенони дето ти пържат очите дори денем, колите дето правят димни завеси, особено чипосаните и изтърбушени дизеляци, от тях колко фанахте, сериозно?!
10
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахахаха, КАТ много сте зле честно. Спрете да се излагате.Само в София има 100000 коли и ако ми кажете че от тях 500 са с износени гими ви свалям шапка. Спрете да се правете че работите ... смешници.
9
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В периода от 15 ноември до 1 март водачите на автомобили са задължени да карат с гуми, чийто грайфер е не по-малък от 4 мм.Това не е вярно. Изискването е със зимни гуми ИЛИ грайфер минимум 4 мм.
8
5
 
46
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
Какъв "шофер" си, щом не знаеш, че точно температурата определя дали да си с зимни или летни гуми?! Аман от такива дето си въобразяват, че зимните гуми са само за сняг...
7
14
 
35
 
! Отговори
Шофер преди 5 години
Зимните гуми ги сложих в началото на декемви и ги махнах в края на февруари.За сух асфалт, колкото и да е студен - летните се представят отлично. Зимни ми трябват само и единствено за сняг.
6
2
 
41
 
! Отговори
Тцттц преди 5 години
Глобявали всички нарушители...... вие вярвате ли си?Всяка втора кола е с неработещи светлини на задния рег.номер и КАТ седи и гледа безучастно, така ме не се правете на толкова работливи.
5
1
 
43
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
"През зимния сезон са отчетени над 500 нарушители" вЕрно ли стъкмистиката я докарахме до 500 души?Смех
4
0
 
45
 
! Отговори
смех преди 5 години
Смех,смех,смех
3
1
 
57
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 5 години
Катастрофите ще са доста по-малко, ако закрием КАТ като особено опасна за безопасността на движението структура.
2
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е подредено и изрядно, стигнахме до заключение че само 500 души с неизрядни гуми имаме.