Радев към младите: Не пестете труд и енергия

Президентът връчи сертификати по програма "Награда на херцога на Единбург"
8 май 2019 20:26, Анисия Иванова
17
Радев към младите: Не пестете труд и енергия
Снимка: Президенството

Международната програма "Награда на херцога на Единбург“ насърчава младите хора да изискват повече от себе си, да се самоусъвършенстват и да постигат целите си. Това заяви президентът Румен Радев на тържественото награждаване на български младежи, постигнали златно и сребърно ниво в Международната награда на Херцога на Единбург – България. Президентът посочи, че в рамките на програмата младите хора сами поставят своите цели и задачи, опознават себе си и развиват полезни качества и умения.

Наградата на херцога на Единбург вече над 60 години е водеща международна младежка програма за личностно развитие и постижения. Млади хора -  ученици и студенти на възраст от 14 до 24 години, участват в програмата на три нива: бронз, сребро и злато. Държавният глава Румен Радев е патрон на международната младежка програма "Награда на херцога на Единбург- България“, съобщиха от пресцентъра на Президенството.

"Тази програма е насочена изцяло в интерес на обществото. С придобитите знания и умения младежите се подготвят да бъдат полезни, ефективни и честни граждани“, посочи Радев. Президентът подчерта важната цел на последните два етапа на програмата – "Сребро" и "Злато“, а именно да развиват лидерските умения на младите хора и поздрави младежите за смелостта и куража да заявяват открито своите стремежи и амбиции и да не пестят труд и енергия, за да ги постигнат.

Президентът връчи значки и сертификати на 45 младежи от София, Плевен, Козлодуй, Горна Оряховица, Свищов, Пловдив и Оряхово, които благодарение на програмата са развили ключови житейски и лидерски умения.

Сред гостите на церемонията бяха Емма Хопкинс, посланик на Великобритания в България, Любомира Велчева – изпълнителен директор на Фондация "Международна награда на херцога на Единбург – България" и Светлозар Петров - председател на Почетния тръст на наградата в България.

Програмата е важна, защото провокира формиране на ценности чрез практика и развива личности, заяви посланик Ема Хопкинс и поздрави всички участници и техните ментори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Така е. За да има за изхранване на ромите. Па те нека лежат, ядат, бият и убиват.
6
3
 
7
 
! Отговори
Абуриген преди 4 години
И ако сте се научили да броите до 12 без да използвате пръсти, и да пиете уиски от бутилката, събирайте си парцалките след аборигенската и бягайте по-далеч от ***.
5
5
 
5
 
! Отговори
Трол Горянин преди 4 години
да има да взима, аз отдавна пестя труда си, наали видях докъде я докара комшията- блъска като вол , падна му някаква част върху краката и сега хем куца , хем го изкараха виновен и остана и без работа.Имам 10 хил и ги влагам на стоковата борса, до сега минимум съм си докарвал 5% месечен доход.
4
1
 
17
 
! Отговори
Рашко преди 4 години
Не пестете труд и усилия...а и държавен ресурс. Намърдайте се на държавна работа, да ви квалифицират и хрантутят, и ако е рекъл Путин, може и президент да станете!
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИРадев да учреди някаква награда - 1 грамота. Ще идват туристи ог цял свят после връчват на някое недоносче грамотата и да се махатЛ
2
7
 
4
 
! Отговори
Велес до Анонимен 1 преди 4 години
Плевньо, стига де... оля се...
1
4
 
15
 
! Отговори
до Анонимен преди 4 години
Младите презират динозаври като теб