Криси пребори рака, но може да загуби едното си око

Клиника в Турция дава шанс на 12-годишното дете
19
Криси пребори рака, но може да загуби едното си око
Снимка: Кадър bTV

Момиче на 12 години, преборило рака, е изправено пред нова битка.

Криси от благоевградското село Кочериново е на път да загуби окото си, засегнато по време на една от операциите за премахване на тумора.

Родителите ѝ разбират за тежката диагноза преди две години.

"Спря рязко да пише в училище и оттам решихме да идем на невролог. Мислихме, че е претоварване от училището. След скенер, направен на главата, се установи, че тя има тумор в малкия мозък, който е с големи размери и единственото лечение беше чрез оперативен път", каза майката Десислава Чанева пред bVT.

Следват две операции в България. Туморът расте и се налага трета.

"Последва операцията, която беше близо 13 часа, пак бяха отстранили част от тумора, обаче при тази операция беше засегната частично цялата и дясна страна, включително и нерва на окото, в последствие на което тя разви язва на дясното око. С тумора приключихме, започнахме пак с окото, капки, лечение, очила – понякога вижда, понякога не вижда с него", допълни майката.

Лекарите се опасяват, че окото е загубено, но в турска клиника семейството получава надежда.

Дарителска кампания помага за процедура с гама нож и присаждане на стволови клетки.
 

Надеждата расте. Следва обаче последна процедура, присаждане на роговица. Операцията е насочена за септември, но са необходими са около 13 000 евро. Сумата е непосилна за семейството.

Банкова сметка: BG34UBBS80021451625210
Банка: ОББ
Титуляр: Десислава Чанева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
812 преди 4 години
До АзУмишлено се лекува с някви стари методи за да могат да уморят (клиента-пациента) и да му вземат парите.. ^^ :)
12
1
 
4
 
! Отговори
men преди 4 години
ами австрийско израелските компании облъчват с жи си ем кулите си като за световно, австрийско германските супермаркети пък продават бълвоч на кило пълни със захар и сироп и 30 годишно месце. освен това на децата в българия се дават всеки ден кока кола, солети с палмово масло, бисквитки с подобие на шиколад и т.н. т.е. целия си живот са яли само ***. нема как да е друго яче.
11
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Какво става с този рак - пълна епидемия направо страх да го хване 4овек и как само за толкожа години дърпаме драсти4но с технологиите а рака още се лекува със същите средства както през 70-те. На какво място живеем...
10
0
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Дано се оправи детето, но аз имам резерви към турските клиники.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хитри са турците. Обещават на широко, само да вземат парите.Нашите не вършат по-лошо работата си. Само дето не ви замазват очите с празни обещания.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клиниките в Турция само дават надежда, но реално само вземат парите на хората и крайния резултат е............
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Камелия Цветанова и останалите ти колеги, много ви моля, обръщайте внимание на товато пишете. Пълно е с нелепици из този сайт. Кой ви каза, че това дете е "преборило рака"?Как си го измислихте това?Та той дори туморът не е отстранен, какво остава за опасността от рецидив.И на колко българи реално помогна клиниката в Истанбул?Повечето,за които започват подобни кампании,си отиват,за жалост.Въпреки проведените там лечения. Тук трябва да се работи! Да се заделят средства за операции и лечение тук!
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак не могат да пишат тия писачи!Значи детето било "преборило рака", а няколко реда по-долу пише точно обратното: "Последва операцията, която беше близо 13 часа, пак бяха отстранили част от тумора". Ми то и сега туморът си го има, просто е понамален.И прекалено големи надежди се възлагат на туските болници. Що народ мина от там, обещали му надежда и след това - същата работа, като когато е минал през нашите. Само дето отношението е по-добро. Ама последиците за здравето и живота са същите.
5
1
 
4
 
! Отговори
fermera преди 4 години
Явно някой не прави разлика разлика между присаждане на око и роговица.Става въпрос за тумор и лекарите там са обективни и не дават напразни обещания.
4
1
 
13
 
! Отговори
Димитрова преди 4 години
Извършва се геноцид спрямо нашите деца!!! Направете нещо, спасете болните деца на България!! При нас само титли на професори които ги убиват без капка свян.Не желаем изтребители а здрави хора!!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Да отиде в Очната клиника Ессен,Германия.Там има двтско отделение и голям отит с тумори.На турските клиники не трябва много да се вярва,а в Германия може да плати с S2."Познавам човек на който му присадиха очи в Турция, така че по-спокойно с нагласите
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че са турските клиники! Дано успеят.Вместо 2+ милиарда за непотребна ламарина, да бях направили 2-3 свръхмодерни болници да се лекуваме, ама ...Защо го изтри това, няма логика. Свобода на словото!!!
1
4
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Знам, че ще прозвуча цинично, но срещу какъв хонорар е пусната тази статия? Питам, защото има хиляди такива случаи, но се пише точно за този.Питам, защото когато Глинка осъди еднолично диабетиците на смърт, нямаше статия по този повод.