Увеличават нощния труд на полицаите до 1 лев на час

Този вид труд е свързан с повишени рискове
12 ное 2019 15:41,
29
Увеличават нощния труд на полицаите до 1 лев на час
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Според министъра на вътрешните работи Младен Маринов проектобюджетът на МВР за следващата година ще даде възможност за увеличаване на нощния труд на служителите на 1 лев на час, съобщи БТА.

По думите му това е най-големият бюджет за държавно ведомство, но, за съжаление, 90 процента от средствата отиват за заплащане на заплати. С проектобюджета се гарантира от 1 януари 2020 г. 10-процентно увеличение на основната заплата на служителите на МВР.

Още по темата

"През годината предприехме с професионално ръководство мерки по оптимизиране на работата. Нашата идея беше да вкараме полагането на извънреден труд в рамки, защото и то струва пари и голяма част от парите за персонал отиваха за извънреден труд. С това редуциране се надявам с преразпределение и от парите, които са отпуснати в новия бюджет, да успеем да повишим заплащането на нощния труд, да направим една стъпка, която на този етап да даде нормално заплащане на този труд", заяви пред журналисти в Ловеч вътрешният министър.

Той добави, че нощният труд на полицаите, освен че се полага през тъмната част на денонощието, той е свързан и с повишени рискове на база на дейност и правомощия, които прилагат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
Нормален преди 4 години
Да се задънят дано... А аз ще си остана с 25 ст. бруто, сигурно и ти.
26
1
 
0
 
! Отговори
Lud преди 4 години
*** се вече.На министъра на вътрешните ще му фаресали по левче на час в парламента? Там и левче им е много. ***.
25
2
 
5
 
! Отговори
аман от привилегии преди 4 години
Ако работите в денонощен магадзин-не ви се плаща дори 1 стотика доплащане за работа през нощта, или в почивни и празнини дни. А ако протестирате-милицията идва,може и да ви понабие. Забравихте ли как бяха бити миньорите, когато протестираха за социални права? Забравихте ли как милицията биеше протестиращите фермери през 2008г?!Сега пак привилегии за милицията.
24
3
 
4
 
! Отговори
безобразие преди 4 години
Нито в туризма, нито в магазини, нито други пработещи през нощта им се дава доплащане, ако са в частния сектор. Милицията над другите работещи ли е? Малко ли са привилегиите за неплащане на осигуровки,, 20 заплати при пенсиониране, получаване на и пенсия и заплата-едновременно, натрупване на отпуски-безсрочно(на другите-отпуска изгаря,, ако не го ползват).
23
1
 
1
 
! Отговори
до 17 преди 4 години
Не е един лев на час! Този 1 лев на час е ДОБАВКА към почасовата ставка. И ти се хвана на лъжата ,че работили за 25 стотинки на час, в бъдеще 1 лев. това е лъжа.
22
3
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 4 години
Томно така. Хубаво е ,че го уточни, защото има страхотна манипулация, че през нощта се плащало по 25 стотинки. Не е-плаща се текущата почасова ставка, увеличена с 25 стотинки, или сега с 1 лев. За сравнение-в частния сектор-например в туризма-няма заплащане за работа през нощта. Работи се почти денонощно-от 7 сутринста до полунощ, без почин и дни зда 600 лв месечна заплата.
21
2
 
8
 
! Отговори
ДА ВИ КАЖА преди 4 години
1 лев е на час нощен труд - от 22 до 06 часа . Тоест това е извън заплатата .Да спиш през ноща , да ти върви заплатата и да ти дават 8 лева за съня - безценно .
20
1
 
8
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 4 години
До анонимен от пост 18Съгласен съм с теб.НО, освен всичко което си написал има нещо друго.Ти да си видял нормален човек с диплома за юрист, инженер, и т.н. па да стане полицай?Щото аз такъв полицай не съм видял!Е ,изключвам нашия премиер защото той е бивш кмет на София, доктор на науките / от Симеоново/ по психология/ , майстор по карате не знам кой си дан, настоящ 9 център нападател на Бистишките Тигри и настоящ хайванинТа сега за един редови полицай и нощ труд за 1лв ли да коментирам
19
2
 
4
 
! Отговори
Добре, де... преди 4 години
...какъв е смисълът от тази открита подигравка с труда на полицаите, може ли някой да ми обясни?
18
13
 
8
 
! Отговори
ss преди 4 години
ихаа колко много желаещи да отидат да работят към полицията :) за тия 50лв на месец нощен труд където ще вземат ! айде подавайите молбите за куки и спрете да лаете, че май само тука сте силни !
17
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Деветдесет процента от осемдесет хилядната банда щатни тюфлеци и потомствени корумпирани трудоустроени непрокопсаници, не разчитат на заплатата си. Рекет, рушвети, далавери, ***, дрога, оръжия, драпане на макарите, бежанци, все с тънки нещица се изхранват,а заплатата и двадесетте заплатки на младини, остават чисти.
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 1 лев/час те да работят през нощта
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не ни нарушат спокойствието ще си изкараме в управлението по една дрямка.
14
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тези хрантутници, трябва да им намалят заплатата, а не да я увеличават....
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A vie, uvajema gospojo/ gospodine za kolko levova trudova nostna stavka bihte izbrali da rabotite v mvr s tesi gratis rabotni dreshki, obuvki, boti, shapki, rakavichki, kolancheta, svetlootrazitelni jacketa, slanchogledi, stativi, printeri, computari, beleznici, gerdancheta, jacketa, saka, polichki s cepki, kurtki, pilotki, automobili, tableti, znachki, cameri, radiofoni, alkoholmeri, drogameri, grivni, palki, kaski, furajki, fenercheta, shushliaci, slushalki, mikrofoni, hartiiki, pisalki...?!
12
11
 
26
 
! Отговори
Malian преди 4 години
1 лев да спят на работа, а не в къщи не е малко.
11
8
 
20
 
! Отговори
т2 преди 4 години
До Анонимен 3А защо реши, че стават за чистачи ? :) То за чистач се изисква да имаш поне култура на работа и отговорност, а тези *** от МВР за нищо не стават, ама въобще за нищо.
10
7
 
26
 
! Отговори
t2 преди 4 години
А някой да ги накара да работят?! Само пари им се отпускат, а резултатите са никакви!
9
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато на върха на тая "държава" стоят все възпитаници на Симеоновския ПУЦ - така ще е.
8
4
 
30
 
! Отговори
TerribleThunderLizza преди 4 години
За полицията може, а за всички останали не ! В частния сектор нощен труд изобщо не се заплаща, а се води дневен.