КНСБ и "Подкрепа" се събират на заседание, обмислят стачка

Синдикатите искат и среща с премиера
Обновена: 19 ное 2019 08:27 | 19 ное 2019 08:10, Анисия Иванова
23
КНСБ и "Подкрепа" се събират на заседание, обмислят стачка
Архив: Булфото

Националните стачни комитети на КНСБ и Конфедерация на труда "Подкрепа" се събират на заседание. На него ще бъдат обсъдени бъдещите действия на двата синдиката относно предложението на управляващата коалиция първият ден от болничните да не се плаща от работодателите от 1 януари 2020 година и да остава за сметка на работещите.

Очаква се двата синдиката да заявят готовност за обща стачка в края на месеца, ако управляващите не оттеглят предложението си за болничните. Синдикатите искат също така среща с премиера.

От "Подкрепа" още в края на миналата седмица обявиха намерението си да напуснат тристранния съвет, както и готовност за национален протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво е синдикатите да се замислят какви са и колко струват на българските работещи, които си плащат данъци и и по принуда да членове на синдикати и там да плащат ,и безсмислен членски внос .
19
0
 
2
 
! Отговори
До19 преди 4 години
Всичко това може да се иска като излезнем навън,с писане по форумите няма да стане!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само заради единия ден болничен ли ще е стачката? Ами ниските доходи? Ниската МРЗ? Ами удълженото работно време? Почивните дни? Неплащането на извънредния труд?
17
0
 
6
 
! Отговори
50 год преди 4 години
През годините съм бил член и на двата профсъюза и на още два моряшки, никога не съм искал членство, но работодателите са ме е "принуждавали", защото така трябва и съответно са ми удържали членски вноски. Най-смешни бяха КНСБ, през 90те. От събраните пари си плащаха заплатите и разни разходи, а предприятието им даваше стаите ей така. Като хартисат пари даваха банкети или раздаваха салам и кашкавал??? Хората бяха свикнали с мисълта, че профсъюза ДАВА салам. Подкрепа и другите не даваха нищо.Това е
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Питам се кой защитават профсъюзите? Защитаваха крадците на гориво и тунеядците в БДЖ. Защитаваха Кремиковци, дето тровеше софийското поле и точеше държавния бюджет. Защитаваха тези без осигуретителен стаж и малък такъв да делят парите със съвестните рабещи. Защитаваха братята, дето само раждат деца и не работят. Да точат фондовете на тези дето работят. Сега защитатват шмекерите с болничните дето оставят колегите да работят и тяхната работа. Профсъюзи! Паразитосъюзи по-точно.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви "срещи"тия тунеядци не разбират от добро!
14
0
 
10
 
! Отговори
5 преди 4 години
Поредната синдикална мимикрия !Това ли е най-големият проблем на работниците ? А мизирните заплати , лошите условия на труд , парите под масата .... Куха демонстация на лъжлива синдикална активност !
13
0
 
2
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
До Айде стигаАйде стига простотии а? Заради глам*ави като теб сме на това дередже!
12
0
 
7
 
! Отговори
eve1 преди 4 години
Ако ще има стачка,то да е и за заплатите!
11
1
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Най- нищо не правещите институции! Ако бяха истински синдикати нямаше при 30 г. демокрация да сме все с най- ниските заплати в Европа. Играят игри с Бизнеса и привидно правят нещо за трудещите се. Още едни тунеядци на гърба ни..
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравейте циркаджии!
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя проблем с болничните възникна ей така от нищото и ми се струва, че се замазва нещо много по голямо....Пример-пенсионните фондове...
8
0
 
14
 
! Отговори
Един преди 4 години
Да питам - Борисов като падне от власт, Владко ще почне ли да си плаща наема? Мерси.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е последно 98 май бях на протест.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мярката на баце е в буквален смисъл " Болен здрав носи" и дай сега щото са казали, че има фалшиви болнични да одрусаме болните. Това не е решението на проблема. Прилича ми на пожарникарска история.
5
1
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Хайде -казвайте датата -че ми омръзна от ални капиталисти и продажни политици водещи се законодателна власт! Ако искаме да живеем в БГ -трябва да покажем на алчняците -че ще се съобразяват с работещите!! Не може постоянно да ни правят на глупави роби- Не ни карайте да съжаляваме че сме останали в България!!
4
15
 
7
 
! Отговори
Айде стига преди 4 години
Добре де всички искаме да живеем в нормална държава и когато се предприемат мерки за това скачат едни недоволни и се почва с протести. Аз съм за тази промяна. Е работата , когато дойдат празници и заболяемостта рязко се увеличава. Е айде стига толкова. Дами си правим мръсно после друг ни е виновен.
3
1
 
24
 
! Отговори
главанак преди 4 години
На тия измислени профсъюзи кой ли им вярва! Нали и те са на хранилка при тиквата! Ако бяхме нормална държава, както Гърция, Румъния, Чехия и т.н , отдавна да са обявили поне една 24-часова стачка! А те се крият като мишоци и пригласят на мафията герб!
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ми мяза на клатене на генерала.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали ще доживея да видя продажните синдикати да изкарат хората на улицата? Не ми се вярва. Чини ми се, че отново е само пушилка.