Днес изпращат документите за екстрадирането на Васил Божков

Бизнесменът с отнет паспорт, няма право да напуска ОАЕ
17 фев 2020 07:00, Александър Попов
141
Днес изпращат документите за екстрадирането на Васил Божков
Снимка: БГНЕС
Документите за екстрадирането на Васил Божков по обвиненията за ръководство на организирана престъпна група ще бъдат предадени днес от прокуратурата на министерството на правосъдието и ще бъдат изпратени незабавно в Абу Даби.
 
Вчера излезе непотвърдена информация, че бизнесменът е бил освободен от ареста в Обединените арабски емирства, но е с отнет паспорт и няма право да напуска страната.
Още по темата
Според източници на телевизията, Божков е поискал да бъде на свобода, докато тече процедурата по евентуална негова екстрадиция у нас. 
 
Вчера министерството на външните работи съобщи, че България не е уведомявана от Обединените арабски емирства, че Васил Божков да е освобождаван от ареста.
 
Посланик Богдан Коларов е отправил спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна.
 
Към бизнесмена има повдигнати от българската прокуратура общо 11 обвинения, в това число – за ръководене на престъпна група, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
1
 
! Отговори
салам от месо?? Ъ Ъ преди 4 години
каква е разликата с оня дето си е построил асансьорна шахта в коато може да се инсталира СС400 за залпов огън срещу Банкя и Васко който ишел да пооправи тен и сръбне коктейл по красивите плажове на ЕмиратствотоКак? Има разбира се. Ако утре разтръбят че Единият ограбил Тъща си другият Цецко си, намя да им повярвам защото невярвам че саламите се правят от месо
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нещо не се вдява тъз новина в иглата с нямащия право да напуска. което означава и напускане на Емирата в посока към Бългерата.мислете като пишете
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАК РАЗБРА ЧЕ Е УМЕН, ЧЕ Е ШАХМАТИСТ- ЗАСЕГА ЗНАЕМ ЧЕ Е ПРЕСТЪПНИК И БАНДИТ- УБИВАЛ ИЗНАСИЛВАЛ МАМИЛ- АЗ ЧУХ ОТ НЕГО СЛЕДНОТО: АЗ НА ТАЯ ИЗМИСЛЕН ДЪРЖАВА НЯАМ ДА ПЛАЩАМ НИТО СТИНКЪ- ТОВА НЕ МИ ПРОЗВУЧА КАТО КАЗАНО ОТ УМЕН ЧОВЕК, НО ВЕРОЯТНО МИЛИАРДИТЕ И ПУРАТА СА ДОПРИНЕСЛИ ЗА ВИЗИЯТА...АХ ДА И ЖЕЛАНИЕТО ДА ПОРЪЧВА И УБИВА ТИЯ КОИТО МУ ПРЕЧАТ.
116
0
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Божков е с отнет паспорт, но сигурно има право да ходи на плажа и да си прави селфи там.Прокуратурата и ж'урналистите превърнаха Божков във звезда от първа величина. Започнаха да превеждат искането за екстрадиция - новинаПреведоха го - пак новинаИзпратиха го - пак новинаОттук нататък какво да очакваме. Ами ако не екстрадират Божков?
115
6
 
5
 
! Отговори
Бай Х преди 4 години
да изпращат документите в руското посолство
114
0
 
11
 
! Отговори
м...да преди 4 години
Определено Божков е по -умен от цялото ръководство -взети заедно. Да не забравяме, че е и добър шахматист.Този ,който стой зад атаката на Божков(разбирайте-бизнес,капитал и.т.н) е същият, който е и зад събарянето на КТБ-т.е.-ДОГАН. Доган също не е глупав,но той е по-скоро хитрец,отколкото умен.Като такъв ,явно е решил, че щом противникът ти по шах е по-умният,трябва да смениш метода,т.е -да му разбиеш шахматната дъска в главата.Но е възможно(Доган) и да е подценил ситуацията.Ще видим
113
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурни ли са че Искат Васил Божков да се върне.Той много знае, много документи пази. Ами ако се разприказва, да не потъне лодката.
112
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бедните българи бягат на Запад, богатите българи бягат на Изток.
111
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе защо я наричате бизнесмен тая мутра бе??А малко морал в журналистиката!
110
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков е взел лиценз през декември 2019 за дейността, в която го обвиняват.Лицензът му е издаден и подписан лино от Владислав Горанов от Долни Дъбник - финансовият гений на ГЕРБ.
109
2
 
17
 
! Отговори
козел преди 4 години
Вярно ли Варели Симеонов е получил 4 млн.комисион за оградата по границата с Туркия и покровителствал ли е трафик на бежанци.И към ББ има 2 въпроса,но това е друга тема,казва Божков и заключава-че никога не е жертва ,а винаги е ловец...
108
2
 
17
 
! Отговори
петел преди 4 години
Към Гешев Божков имал два въпроса.Първият е защо всички дела срещу определени лица завършват със споразумение/извън съдебно,а не само в съда.И втория е как Гешев е завършил милиционерското в Симеоново и какво се е случило през втората година на обучение?!
107
0
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Уважаеми, любим, наш сайт,По незавсимите медии разпространиха 6 въпроса зададени от Божков на властта ...Дали бихте били така любезни, да бъдете така отзивчиви, най-любезно ви молим, ако може, за което предварително ви благодарим да публикувате въпросното писмо от г-н Васил Божков ?Все пак във всеки един честен процес се предоставя думата и за защита на обвиняемия ....
106
1
 
9
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
От вчера сутрин в ОАЕ е вицепремиера МАРИЯНА НИКОЛОВА ! Говорят си със шеиховете за двустранното развитие . но ..дали не е изпратена от ББ и Гешев ..да прибере ВБ със правителственият самолет
105
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С каква поща ги изпращат. Да не се изгубят по пътя, че напразно пиляха пари за преводи.
104
3
 
9
 
! Отговори
един преди 4 години
ДО ПИЧА.Абе ПИЧ не съм от руския тролски апарат,ама как се доказа че Черепът и Мустакът са виновни.Или щом Гешев излезе и каже за някого,че е виновен,той автоматично става такъв.И тези тримата не са ми някакви първи любимци.
103
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този Главен Прокурор, се оказа по голямо "перде" от Премиера Борисов! Прокурора Гешев е затънал до ушите в политика и тепърва започва да изпълнява колосална политическа поръчка с помощта на ДАНС, за проверка на всички приватизационни договори.Всеки мислещ човек, му е ясно, че това е мисия невъзможна, та, дори и да се впрегне, целият състав на Прокуратурата и ДАНс да работят само по тази задача, ще им отнеме десетилетия!Институциите ще работят селективно по договори свързани със сега известни лица от БСП, някои неудобни и на ДПС, и такива от извън парламентарната Дясна опозиция!Със сигурн
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меси пътува към Дубай с куфари с пари да плати дълговете на Божката .
101
0
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
На Гешев и ж'урналистите би трябвало да им е ясно, че колкото повече надуват балона "Божков", толкова повече ще загуби каскета на Гешев, ако се окаже, че Божков няма да го екстрадират.Да си припомним братя Галеви.
100
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поръчката от Тиквеника да бъде ударен Радев с незаконни подслушвания не е ли политическа поръчка, която бе изпълнена макар и много бездарно от Гешев ,или това вече е пришито към дело и забравено.Прокурор ,който нарушава закона заради политическа услуга към Борисов ,това ли е независим прокурор или политическа ***,която ще тормози неудобните за властта на тиквеното правителство?