Радев назова най-големия проблем: Растящите неравенства!

Президентът поиска фокус върху реформите за бъдещето
Обновена: 17 фев 2020 21:15 | 17 фев 2020 21:14, Веселина Йорданова
75
Радев назова най-големия проблем: Растящите неравенства!
Снимка: БГНЕС

Основното предизвикателство пред нашето общество е да преоткире силата на солидарното колективно действие и това изисква усилие от всички нас. Това заяви държавният глава Румен Радев, който участва в отбелязването на 30-ата годишнина от създаването на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).

Събитието се проведе в Националния дворец на културата  и на него присъстваха представители на изпълнителната, законодателната и местната власт.
 
Искам да ви поздравя за борбата, която водите за преодоляването на растящите неравенства, които са фундаментален проблем за обществото ни, заяви президентът пред синдикалистите.

"Виждам във вас много силен съюзник за постигането на важната национална цел – развитието на човешкия капитал, на хората", коментира той и подчерта, че това е залог за бъдещето на страната и преодоляването на демографската криза.

По думите на държавния глава е необходимо поставянето на фокус върху решителни, бързи и всеобхватни промени в образование, детско здравеопазване, подпомагане на младите семейства, за да се постигне перспектива за бъдещето.

"Ние трябва да намерим възможно най-бързо баланса между инвестиции в инфраструктура и инвестиции в хора", беше категоричен президентът.

Държавният глава поздрави Конфедерацията за проактивната ѝ позиция по отношение на т.нар. Зелена сделка. По думите му тя ще доведе до дълбоки икономически и социални трансформации и може да раздели Европа – на държави, които разработват технологиите и такива, които само ги консумират.

"Ние трябва да се фокусираме и да подпомагаме всички тези, които не просто произвеждат, а и които влагат много в научноизследователска и развойна дейност и иновации и да настояваме в тази Зелена сделка не просто да получаваме помощи за преход, а средства, с които да развиваме високи технологии", каза още президентът.


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
/// преди 2 години
Колко много приказки без смисъл, точно по комунистически. Говори се, говори и накрая нищо не е казано.
56
2
 
2
 
! Отговори
до 61 преди 2 години
Не му се сърди-човекът е прочел написаното от вицепрезидента.В момента у нас вицепрезидента управлява президента.И както каза вицепрезидента и най малкото движение срещу БСП няма да му бъде простено.Радев просто гледа да оцелее,трябва много да внимава какво и къде говори,много да слуша и внимателно да повтаря.Никак не му е лесно,пощадете го.Ако обърка нещо БСп няма да му прости и пак ще трябва да избираме президент предварително.А това са разходи пак от нашият джоб.
55
1
 
4
 
! Отговори
Язък Азимов преди 2 години
Радев, има ли тема по която да не си специалист ?
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Василев 32Сельоо, какви "искри" бе, какви скандали? Всички скандали са измислени от ***, Грипена и спалнята на Деса-простакеса. От три години *** яхна "плаващ преврат", *** говори открито за преврати, бунтове и революции, сега му текна на под-фуражката и за "служебно правителство" (не че е чел Конституцията и е наясно какво означава това). Така "светата" комуноидна троица въведе хейтърството, от три години всеки хейтър е ловец на лайкове, а шампионът си остава Грипена!
53
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите убийци скоро ще висят на месарски куки!
52
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво подсещане направи президента Радев. Синдикатите все някога трябва да се събудят и да си спомнят за какво ги има.
51
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ситуацията наистина е сложна - хвани едните,удари другите,както се казва.Ето това е ситуацията в момента - от трън на глог.
50
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 52 Василев.Ние не кога няма да изпуснем България.Прекалено много сме Инвестирали в нея,като се почне още от руско-турската война1877-1878год.Вярно е че българите са продажен и неблагодарен народ но ние държим нещата под контрол.И когато му дойде времето,ще стана пак най верния ни сателит.Ще ви вземем Златния резерв,и ще направим икономиката ви зависима от нашата.Агент Сергей Пичкарьов КГБ.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега си спомням как преди години около 2002 -2006 истерично хората крещяха,че мвр убиват хората и хора от групировките,писаха и в абв клубовете,не разбрах как мвр може да убива хора и мислех,че нещо са полудели,сега почват да ми се изсясняват нещата.
48
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в Радев не го виждам. Поне да има мъжество да си признае. Но като го гледам няма нужната смелост. Стана политик.
47
7
 
15
 
! Отговори
Василев преди 2 години
През цялото време Борисов е слухтял президента!Спомняте ли си , когато президента започна критиките около къщичките за гости и апартаментите на занижени цени???Тогава Радев получи първото официално предупреждение,в едно интервю Борисов каза, че и около имотите на президента не е чисто, и беше убеден на 1000% и много да не приказва и да атакува васалното герберско правителство!!!Това беше преди евроизборите и имаше код червено за опасна буря!Агент Лайло Фелпс!ЦРУ!!!
46
2
 
14
 
! Отговори
Аз съм преди 2 години
До ; 55 Апостола е искал свобода и равенство, всички да са добре, жертвал си е живота за нас българите.Виждаш ли в сегашния си живот това?
45
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не обиждай Апостола като го сравняваш с Радев. Апостола не е взел нищо за себе си. А Радев урежда любовницата си с апартаменти , държавни . Излагаш се. А иначе да Почетем АПОСТОЛА. И е казал който ни помогне да се освободим ще се опита да ни зариби. Това до предателите. Хайде слагайте минуси.
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бяха писали,че пъпешовата глава е носил папките на Бойко у мъвъръто,но си мисля дали Бойко не е бил слугата,а пъпеша началника?
43
11
 
9
 
! Отговори
Аз съм преди 2 години
Съгласен съм с критиките, които оприличават президента с Ал Бънди ( любим герой ), но човека казва истината.Знам някои ще кажат че. бил еди какво си, но със сравнение с Баце е ангел
42
12
 
12
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Радев е антикомунист на дела, а Борисов само на думи!И всякакви партенки, че Радев е човек на руските служби са пълна лъжа, които се пускат от същите медии близки да властта и които обслужват международния едър финансов капитал!Истината е жестока, селяни прости, живота не е това което си мислете!!!Вижте кой каква кариера има и откъде идва, какви национални интереси защитава и каква заплаха вижда за държавата и народа!!!Агент Тобиас Франкети!ЦРУ!!!
41
13
 
5
 
! Отговори
Немедлено преди 2 години
Тоя Ну заяц погоди трябва да го импийчмънт и да му издърпат клепналите уши, а след това директно в Централния Зайчарник!
40
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
красив...не знам колко си красив обаче не си умен..простите и бедните ти плащат образованието,докторите...да да субсидирано от простите и бедните с надеждата Народа ни да се възроди и просперира...да сте Свободни и да живеете богато . Свободната ни и Справедлива Родина..ако си умен ставаш богат...благодарение на простите и бедните...и ги почиташ/почиташ справка гугъл неандерталецо/
39
4
 
8
 
! Отговори
До 46 преди 2 години
По всичко си личи, че трудно ще изплуваш от бедния и жалък живот на съществуване. Мога да го преценя от коментара Ви и циничния език на общуване. Как да се оправи България ако 80 % са като Вас?
38
10
 
6
 
! Отговори
Красив преди 2 години
Защо простите и бедните все искат да са равни с умните и богатите.