Борисов обсъди кризата с престолонаследника на Абу Даби

Премиерът ни се похвали с производството на защитни средства
39
Борисов обсъди кризата с престолонаследника на Абу Даби
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов разговаря по телефона с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян.

Двамата лидери обсъдиха ситуацията с разпространението на COVID-19 и мерките, доказали ефективност при ограничаване на заболяването. Акцент в разговора бяха диагностичните и лечебните методи срещу новия вирус, които дават добри резултати и спасяват човешки животи, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Бойко Борисов запозна шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян с действията на правителството и индустрията за реорганизиране на българската икономика в условията на пандемия от COVID-19. Министър-председателят посочи, че текстилният бранш у нас от седмици вече произвежда предпазни облекла, шлемове и очила за нуждите на българските лекари, сестри, санитари, лаборанти и за всички служители, пряко участващи в борбата с коронавируса.

Друг акцент в телефонния разговор между Борисов и Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян бе сигурността по доставките на хранителни продукти и мерките, които се налагат за обезпечаването й.

Българският министър-председател изрази задоволство пред шейха от активизирането на двустранните отношения в резултат от създаденото политическо доверие и общо желание за задълбочаване на сътрудничеството. В тази връзка двамата лидери се разбраха България и Абу Даби да инвестират в изграждането на хиподрум за конни състезания край Шумен.

В началото на месеца премиерът Борисов присъства на конни кушии в село Пристое, когато представители на местната власт и любители на ездата поставиха въпроса пред министър-председателя за ново спортно съоръжение. Премиерът Борисов пое ангажимент за изграждането на републикански хиподрум за провеждането на конните състезания и скоро проектът ще бъде реализиран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нужно е да си плати милионите данъци които НАП и д-р. затвориха очи
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българския народ едва ли е въодушевен въпросния хиподрум да се строи при такива условия. Не трябва ли да има състезание за инвеститори.Освен че не мисля че избягалите от правосъдието лица по света ще бъдат върнати. Какво стана с оная Веска, не се е чуло нищо..
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обсъдили са предаването на вируса Божков.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"СВЪРШЕНО Е С БОЖКОВ!!!!ОТИШЪЛ Е САМО ЗА ДА ДОГОВОРЯТ ПРЕДАВАНЕТО МУ!"Гърбъв, поне чети преди да пишеш, ама то за вас е обичайно. Не е ходил, говорили са по ЖисиемА
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеНАз нямам нищо общо с комунисти,а обидите ти няма да обсъждам,медиите дори съобщиха точно кои немски фирми са платили милиарди за съборените сгради и кой е направил далаверата.
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МАСОНлиниАрабите не са организирали атентатите срещу кулите-близнаци,трите сгради ги събориха заради злато и огроната затраховка в немските фирми,а няколко месеца преди да се срутят са били затраховани в немски фирми и немците платиха масрафа!
26
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
Щом разговора е бил по телефона,танца със саби е бил виртуален.
25
1
 
3
 
! Отговори
МАСОНлини преди 4 години
Доналд Тръмп пък обсъди със доброволната си нова колония Саудитска Арабия покрай поредната загубена от тях петролна война че е крайно време да въведат задължителна единствена ХРИСТИЯНСКА религия в Медина,Мека и Абу Даби и да говорят само на английски освен ако не бръкнат на дълбоко в ислямските си джобове и не платят на САЩ компенсации от няколко трильона долари за атентатите от 11.09.2001
24
1
 
1
 
! Отговори
гост преди 4 години
До АнонимеНговорили са по телефона. къде ще ти ходи баш сега
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия двамата ще оправят нещата.
22
2
 
14
 
! Отговори
мак преди 4 години
Тоя "лидер" бе на кушия в началото на месеца. Честванията на Шипка също бяха в началото на месеца, но кой знае защо оплюха Радев както никога досега. А този разговор е поредна безсмислица и чесане на егото на бб. Полза никаква.
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
офф пак ли ромски празници?Кога най-после ще изберем нормален бял човек на власт а не турчеещ и арабеещ се ром?
20
2
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
САМО ДА ДОКАРАТ БОЖКОВ И АЗ ЩЕ ПЛАТЯ НАЙ-МАЛКОТО ДА ГО ИНЖЕКТИРАТ С 3 СМЪРТОНОСНИ БОЛЕСТИ НАКУП ИЛИ КАЛИЕВ ХЛОРИД ЗА БЪРЗ ИНФАРКТ КАТО НА МИШО БИРАТА!БОЖКОВ ПУБЛИЧНО ОКРАДЕ 10-КИТЕ ХИЛЯДИ МИНОРИТАРНИ АКЦИОНЕРИ НА ОБИЧАНОТО ОТ ЦЯЛАТА БОРСА ДРУЖЕСТВО ХОЛДИНГ ПЪТИЩА АД! БОЖКОВ УМРЯ А СЕГА ЩЕ УМРЕ И НА ЯВЕ!ИЗОБЩО НЕ СЕ ШЕГУВАМ ИМАМ И ПАРИТЕ ДА ГО СВЪРША!
19
2
 
11
 
! Отговори
бай х преди 4 години
двамата лидери се разбраха България и Абу Даби да инвестират в изграждането на хиподрум за конни състезания край Шумен .. ибагъ и инвестицията , спортни залагания на живо сигурно в сянка е пак черепо
18
7
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
СВЪРШЕНО Е С БОЖКОВ!!!!ОТИШЪЛ Е САМО ЗА ДА ДОГОВОРЯТ ПРЕДАВАНЕТО МУ!
17
0
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Аз си мислех, че се е похвалил с изнамерена от нашите учени и доктори ваксина срещу корона вируса, с изработването на суперкомпютър , или поне с пускането в производство у нас на респиратори или друго болнично оборудване, а то-хвалим се с маски, чиято технология е известна от 100 години, и се изработват от отрузени жени на минималната заплата.А защо е пропуснал да се похвали, колко стабилни сме, и всичко у нас цъфти и връзва, икономическия и научния тигър сме в нашия край на вселената.
16
0
 
10
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
*** е договарял бъдещето си след като абдикира за трети пореден път през юни. половината заемче дето ще го теглим ще отиде директно в сметката му при шейхчетата, която доста се поизпразни след срива на пазарите на акции в последно време. друго което е договорил е къде ще отиде българската пшеница тази есен пролетарятците докато рупат тревица като телета пред кланница. зърнената криза помни ли я някой. питайте къде отива всичката пшеница дето произвеждаме и какво товарят бълк транспортерите кораби на кирю геля.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу Мутрето!
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смех...
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това предвидлив управник. От сега се договаря, че няма да го върнат един ден, когато момента настъпи.