1000 доброволци в помощ на стари хора и болни в цялата страна

Те подпомагат работата на "Социален патронаж" и на кметствата
3 апр 2020 07:58, Елка Василева
4
1000 доброволци в помощ на стари хора и болни в цялата страна
Снимка: архив, БГНЕС

1000 доброволци  помагат на стари хора в новата българска платформа Pomogni.net  Тя е свързана с рисковите групи – възрастни и хронично болни, които имат нужда от помощ в условията на пандемия,  съобщиха създателите й.

Всеки самоизолирал се, който има нужда от набавянето на хранителни и други продукти, може веднага да се обърне за помощ към платформата, за да получи необходимото до няколко часа, пише „Монитор“.

Приложението е напълно безплатно и е реализирано от IT доброволци, за да свърже в този тежък за всички момент хората, които са готови да помогнат, с тези, които имат нужда от помощ. Работата на доброволците е безвъзмездна.

Всички възрастни или хронично болни хора, които в този момент се нуждаят от помощ за набавяне на продукти, могат да заявят нуждата си през платформата или на телефон 0888366694. Доброволец, който е регистриран в платформата, приема заявката на нуждаещия се, купува продуктите и ги носи на адреса му. Поръчките отнемат няколко часа.

Pomogni.net е специално адаптирано приложение за ситуацията на пандемията от коронавирус. Принципът на работа е максимално опростен - можете да се регистрирате в него или като нуждаещ се от помощ, или като човек, който предлага помощ на нуждаещи се. В първия случай след регистрация можете да заявите продуктите, които са ви нужни, във втория - след регистрация ще видите всички, които имат нужда да им се доставят определени продукти и се намират в радиус от 5 км от вашето местоположение. Доброволецът приема заявката на нуждаещия се, купува ги носи на адреса му. Обикновено нуждаещите се от покупки са възрастни хора, които не трябва да напускат домовете си или хора, поставени под карантина.

Платформата вече работи успешно на територията на цялата страна. Тя има за цел да  подпомогне работата на общинско предприятие "Социален патронаж", както и на кметствата в страната.

 


4
Още по темата: доброволцикоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пионерчета или чавдарчета? Направо Тимур и неговата команда.
Подобни инициативи рушат основата на пазарната икономика. При соца това се поощряваше. Решете какво искате - социализъм и тези доброволци или капитализъм и без рушители на капитализма. Жестоко е, но е така.
3
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
БРАВО НА ДОБРОВОЛЦИТЕ!!!
2
3
 
0
 
! Отговори
Ан преди 1 месец
Заплаща ли се нещо като доброволец??
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук пише как хората помагат -не е интересно за вас нали като няма кого да плюете и кого да обвинявате затова не пишете коментари.-запишете се помогнете на някой аз го правя вече 10ти ден повярвайте ми ще се почувствате по добри хора.