Борисов пита: Кой от тези на площада е по-опитен от нас и по-можещ?

Премиерът: Предстоят тежки месеци, а мотивите за вота са изсмукани
Обновена: 16 юли 2020 10:49 | 16 юли 2020 10:46, Веселина Йорданова
1239
Борисов пита: Кой от тези на площада е по-опитен от нас и по-можещ?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че политическата класа трябва да мисли за кризата, в която ще бъдем в края на годината заради пандемията.

Според него друг освен настоящото правителство няма капацитета да изведе държавата от нея и призова за консолидация.

Още по темата
"Кой от тези на площада е по-опитен от нас, по-знаещ, по-можещ", попита той след заседанието на Коалиционния съвет. "Ако искат и ако милеят за държавата и опозиционните партии трябва да кажат как виждат минаването през тази икономическа криза и медицинска, която ще се зададе. Христо Иванов с кой ще управлява, да каже или пак върши черната работа на други партии", настоя премиерът.

Коалиционните партньори ГЕРБ и Обединени патриоти обявиха категорично, че коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата на правителството. Бяха обявени и намерения за сериозни кадрови промени, но след отхвърляне на вота на недоверие, поискан от БСП, дебатите по който ще са в понеделник.

Премиерът заяви още, че тримата министри, на които поиска оставките - Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, са свършили много работа, но ги атакуват по сценарий.

Той подчерта, че се е съгласил с колегите си за мобилизация на партиите от коалицията, защото "най-гротескното е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие, мотивите им са изсмукани от пръстите".

Предстоят тежки месеци, броят на починалите се вдига, България е еднствената държава, която отрече пандемията. Идват тежки времена, настоя отново премиерът.

Като гледам лицата на протеста, познавам ги всичките, не си представям държавата да се управлява от такива хора, тя ще катастрофира мигновено. Те са управлявали, знаем ги какво могат. Не е по силите на една партия или коалиция да преведе държавата през това бурно море, смята Борисов. Той беше категоричен и че евентуално служебно правителство на президента Румен Радев ще подмени протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
985
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
240 случайни да вземат от протеста, ще са по добре от *** *** в парламента.
984
1
 
3
 
! Отговори
някой преди 3 години
Гробищата са пълни незаменими хора , знаеш ли . А ти мафиота от СИК , знаеш само да крадеш и да правиш счупени магистрали. Всичко се руши след теб.
983
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алтернатива е младия премиер с харема безпартиен
982
0
 
1
 
! Отговори
До 937 преди 3 години
Завършилите в българия нормална специалност а не завършили в чужбина измислена специалност
981
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герберастките *** не се ли запитват с колко нищожни процента от имащите право на глас се състави това правителство на ГРОБ.Дори не може да състави самостоятелно правителство и прибягва до такива мекерета като Марешки ,за да се спаси,както и до индианците от махалите.Хората масово са недоволни,само техните платени тролчета пращят от доволство,защото им се плаща от пачките на тиквата в шкафчето.Срещу тези мафиотски порядки се борят хората и затова правителството на простата,нагла тиква е аут
980
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз се питам защо ,ако някой обича ГРОБ,не излезе на улицата,или пред президентството да протестира...явно герберастите са прекалено малко ,за да го направят,пък големците гербери виждат вече ,че е безсмислено да се плаща,защото краят им е близо...Освен това да припомним,,че герберастите са на власт с нищожно малко гласове...на миналите избори излязоха да гласуват по-малко от половината имащи право на глас ,а за герберугите гласуваха една четвърт от тази половина и то от администрацията и роми...
979
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протеста е опорочен, исканията му с нищо няма да подобрят живота ни, даже по-скоро ще се случи обратното. Това е протест без лидер и съдържание, от който всеки се опитва да се възползва. Протест на омразата, нищо друго друго не виждам.Божков си отмъщава.Че Ге Радев прави революции.Компромати, обвинения до дупка.Платени футболни хулигани.
978
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ни управляват децата ви, дето учат в Амерака, дайте им път, те са умни, завършили са престижни колежи и университети,знаят езици, имат визия за бъдещето, родолюбци,неподкупни и млади.
977
4
 
8
 
! Отговори
Дебил преди 3 години
На площада няма нито един човек, който да е по-*** от Б.Б. Когато избраха Симеон Сакскобургготски за премиер, помислих, че няма накъде по-*** премиер да имаме, но с избора на Б. Борисов бях напълно опроверган. Сега наистина няма как следващият да е по-*** - който и да е той.
976
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1047, държавата ни я правят "началниците" на тиквата. А по-точно - едни пари от US посолството които нежно и мило кацат в подходящи ръце.Самата партия ГРОБ бе създадена с тези пари, които за да стане финта по-незабележим се преточиха от германска фондация.След като я направиха така наречената държава (всъщност - вилает) наслагаха продажни национални предатели да им прокарват политиката (сети се за Плевела, да не изреждам).Корупционерите осигуриха как "началниците" да източват нац. богатство.
975
3
 
14
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Баце,прав си 100%! Няма като вас по-опитни и по можещи крадци.Факт е,затова сме най обрулената държава в цяла Европа и зад нея. Искат оставка на Борисов,той сяда в джипа,"удря" камшика и тръгва из България да си разхожда килограмите.С него по 4-5 гавази,други 2-3 автомобила за да пазят "съкровището",а ония *** по площадите,да грачат колкото си искат.Аз се разбрах със Сашо и Валери,да останем да си довършим "работата" и те се съгласиха.Май само ние си оставаме прости. Батката е хитрец!
974
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1046 във В. Търново протестира собственик на голям строителен хипермаркет,складове и магазини.И той е беден.
973
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сега се натискат за да пробутат закон за концесиите- живо грабителство със страхотгни последици за природатавижте на какво е станала златица- отровите са даже и по пътяа крадливиту гербери бързат да отворят вратата на десетилетни концесии всеки ден от оставането им във власта е критиченприемат на решения които заробват българия за десетилетияако до тогава останат българи
972
2
 
5
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Аз ! Мога да шофирам по добре джип от теб.
971
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на 7 милиона българи са им виновни 240 депутата....държавата я прави народа, а не депутатите.....такава ни е държавата щото всеки гледа да я измушка тая държава и да скатая я от данъци я от нещо друго.......
970
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
познавам един с 3 апартамента и 4 коли, който е на протеста, защото живеел зле......
969
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ей народе простт, я мотиката и на село да видите как се бачка, кво сте излезли да пищите по площадите........
968
4
 
12
 
! Отговори
Б преди 3 години
Борисов прав си,По опитен и по можещ от вас в усвояването на едни Евро пари без да се знае на къде отиват няма. Вие просто сте експерти в това отношение, а народът да мре според вас. Не ви е грижа... нали така?
967
4
 
9
 
! Отговори
Димитър Георгиев преди 3 години
Шимпанзе с два инсулта и късогледство е по можещо от теб и сбирщината ти ***!!!
966
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСИЧКИ!!!