Битите зад колоните на МС искат по-тежки наказания за полицаите

Униформените бяха наказани дисциплинарно
Обновена: 3 авг 2020 23:04 | 3 авг 2020 09:15, Нели Христова
190
Битите зад колоните на МС искат по-тежки наказания за полицаите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Преди дни, от вътрешна проверка в МВР, стана ясно, че четирима полицаи са превишили правомощията си по време на протестите. Те ще бъдат наказани дисциплинарно, но пострадалите зад колоните на Министерски съвет искат по-тежки наказания.

Един от тях е Тони Липошлиев, който прекарва в ареста 24 часа. Срещу него няма повдигнато обвинение. По думите му в първите часове след ареста той е дал показания на разследващия полицай и повече не е потърсен.

"Всички сме виждали видеозаписите с насилие над Тони. Той е пострадало лице, има доказателства в тази посока. Тогава защо не е викан на разпит в СДВР при тази проверка, а в същото време има твърдения, че проверката е направена според изискванията?", пита адвокатът на момчето Владимир Иванов пред bTV.

Сред арестуваните зад колоните в онази вечер е и Жоро Георгиев. "В един момент се усети, че ескалира напрежението, разхвърчаха се бутилки, пуснаха сълзотворен газ, ние се дръпнахме леко назад, но в суматохата, когато се обърнах назад, понесох удар от униформен. Продължиха да ме удрят, паднах на земята, бях напръскан с лютив спрей в очите, с ръце вързани зад гърба", разказва той. Младежът е с обвинение в хулиганство и е пуснат на свобода срещу гаранция от 1000 лева.

Според обвинението, той е викал "еничари". Георгиев е категоричен, че не е удрял полицай.

Със случая се занимава Софийска районна прокуратура, но и до момента не е напълно ясно какво са заснели камерите около Министерски съвет.

 


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
0
 
! Отговори
Митев преди 1 месец
Като искат да живеят по-добре да учат и да работят. Аз работя на две работи и нямам време да думкам тъпани по площадите. Но си докарвам съвсем приличен доход! Професията ми е търсена и дефицитът на кадри при нас е огромен.
156
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 1 месец
До Анонимен
ОК, ама как така допълзя? Не беше ли втория човек в ГЕРБ? Да не би парите сами да са идвали при него? А като е имало за него, дали не е имало за Първия, че и за Третия, Четвъртия и т.н. в ГЕРБ? И още много, много въпроси, които чакат отговори. За съжаление, Каскета няма да си направи труда да провери, съответно няма да има и отговори. Затова ОСТАВКА на всички изброени!
155
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гробари, четете
Да, четохме.Не прочетохме никъде ББ да се е срещал с Пеевски.И ти не си чел,нали?Но за срещитите на словоохотливия ЦЦ с Пеевски в кабинета му като вътр.министър всички знаем. Ако говориш за корупция при инфраструктурните проекти вземи да видиш историята на прословутата отсечка на магистрала Тракия с вълните.ДжиПиГруп не са приватизирали държ.пътно управление и не са станали лидер в обществените поръчки за инфраструктура при ГЕРБ,а при тези дето сега се"борят"с корупцията.
154
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гневен
Хаха! Само да те питам защо забраниха алкохола на Орлов мост? Не ми отговаряй. Кърлежов е отказал тест за наркотици и алкохол. Защо ли? Някой ако се отнесе така с мaйка ти, какво ще е мнението ти за него? Няма да те питам за реакцията ти. А на тези никой не им е виновен, че се нахвърлиха на полицайте. Малко им е.
153
1
 
6
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 месец
Пак да ви припомня, че за провинението, което вътрешната проверка на МВР е установила, правилника за прилагане ЗМВР предвижда дисциплинарно наказание ,,порицание". За ориентировка, след него следват други 2 по тежки наказания и чак тогава най драстичното - уволнение. Преди него са пак някакви пожелателни наказания, като забележка и писмено предупреждение да не прави така... . Така, че могат да си позволят да ви отупат още един - два пъти!
152
10
 
16
 
! Отговори
Гневен преди 1 месец
До Анонимен
Тази уж възрастна жена излезе,че е долнопробна лъжкиня.Лъже,че е доктор,лъже за името си и,че е от провинцията.От клипа е видно,че е ***,жалък провокатор.Тя определено не е добре с главата! Напълно логично е да е фен на мутрата,премиер!!!
ОСТАВКА!!! А уж възрастната тропаше като унгарски кон,а с бастуна замахваше на всички посоки към хора,които нищо не и правят!
151
0
 
2
 
! Отговори
Аха преди 1 месец
А за тях самите.. ?
150
0
 
1
 
! Отговори
същото важи и преди 1 месец
за попо
149
17
 
11
 
! Отговори
някой преди 1 месец
До професионалисти ???
Който не става за нищо, става протестър! Неудачника, винаги ще търси виновен да това, че е такъв!
148
9
 
12
 
! Отговори
професионалисти ??? преди 1 месец
До Сериозно?
до 136
Ти наистина ли мислиш че са обучени - та полицаите са срамът на народа - кой не става за друго полицай се цани некадърници
147
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
вижда се че нарочно се размотават с разследването, прикриват биячите, поръчителите и затова още по-тежки наказания.Затвор до последния учасник и съучастник, никакви дисципи и прочие лиготии, затвор за дълги години за всички- имаме опит за убиство,а не просто "побой".Какво значи това да ти се нахвърлят глутница с ритници по главата,не е побой а си е чист опит за убийсво.Къде е гешефта и защо си трайка и не се е самосезирал?Щото е в кюпа и затова с тях да заминава на топло за прикриване на престъпници.
146
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
няма да толерираме полицейско насилие по политически прични,няма да хрантутим ояедени търтеи които пред с'иг-аните стоят наведени и примигват страхливо, затвор за полицаите а за поръчалите на върха доживотен- властта не им е дадена за да използват полицията за лични нужди - да разчисти политически неудобните а да толерираш бандитите , крадци и убийци които с гласовете си те държат вечно на власт. сащ ви показват как стоят нещата.разпускане на полицията защото служат само на властта а народа файда няма от тях освен да ги хрантути.
145
12
 
15
 
! Отговори
нинов преди 1 месец
само в българия престъпниците могат да се оплакват от нищо не правещите полицаи . ако тия *** нападат полицията в някоя бяла държава , така щяха да ги обработят 4е половин година нямаше да могат да се изправят на крака .
144
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гробари, четете: "Цвeтaнoв прeд ФAКТИ",

Цветанов е физкултурник, допълзял от оператор на изчислителна машина до ЛУКСОЗНИ АПАРТАМЕНТИ - ВЕРВАЙТЕ!
143
17
 
17
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 месец
Аз бих излязъл на протест в защита на полицаите! Хората са били на работа и са я свършили качествено съобразно рисковете на професията си!
142
17
 
18
 
! Отговори
ГербоТрол преди 1 месец
АКО ГИ БЯХА БИЛИ КАКТО ТРЯБВА, НЯМАШЕ ДА СЕ ОПЛАКВАТ.
БОЙ ДО ПОСИРАНЕ И ПОСЛЕ ОТ НАЧАЛО!
141
10
 
9
 
! Отговори
Гробари, четете преди 1 месец
Цвeтaнoв прeд ФAКТИ: Кoрупциятa e в гoлeмитe инфрacтруктурни прoeкти (ВИДEO)
Бoриcoв caм e пoкaзaл c дeйcтвиятa cи зaвиcимocт oт ДПC, cмятa прeдceдaтeлят нa EAЦC и бивш "втoри" в ГEРБ
140
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
щом си позволяват да нападат възрастни жени, за мен тези протестъри не са представителна извадка за народа
139
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 136

Хм, още един кандидат-бияч на завързани хора.
138
3
 
6
 
! Отговори
До 136 преди 1 месец
Ако си на тяхното място, ще разбереш !