Защо държавата не финансира ваксина срещу COVID-19?

Работата засега продължава с помощта на френския институт "Пастьор"
18

Проектът за разработване на българска ваксина срещу коронавируса остава без държавно финансиране до края на годината. Оказва се, че този проект не е един от 7-те одобрени от Фонд "Научни изследвания" на Министерството на образованието.

Още по темата
Проектът започва още през месец март. Сега обаче той е замразен, тъй като остава без държавно финансиране. Причината - идеята събира 94 точки от общо 100 и така остава сред резервите за финансиране от Фонд "Научни изследвания".

Работата по ваксината засега продължава с помощта на френския институт "Пастьор". Парите обаче няма да стигнат за клинични изпитвания.

Доцент Петрова обясни, че след около две години ваксината може да бъде готова и да се тества върху хора. Тя е категорична, че когато и да стане ваксината срещу коронавирус, ще бъде патентована у нас, независимо дали ще има държавно финансиране, съобщава, Bulgaria ON AIR.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точното заглавие на тази книга Емил Хорозов е "Проектният бизнес и ограбването на науката. Наръчник на управляващия мошеник" и е излязла от печат през 2013 г.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защото държавата иска народа яко да измре ама яко да измре и не само сега ми още от преди когато си бехме 1 ви по смъртност и демографска криза
14
0
 
1
 
! Отговори
Да се каже ясно преди 1 месец
Жената не е намерила достатъчно свои хора във Фонд "Научни изследвания", за да подкрепят с гласуването си нейния проект.
Всеки институт на БАН е излъчил свой представител във ФНИ, за да преценяват там кандидатстващите за финансиране проекти.
Ако не ви е ясно как става далаверата, прочетете книгата на проф. Хорозов "Проектният бизнес. Наръчник на овластения мошеник" и ще разберете защо този професор даде оставката си в знак на възмущение, след като за кратко беше шеф на ФНИ и направи ревизия там.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защото Радев чака руската ваксина.
Иначе ще вдигне юмруче, щото оня долу не мърда.
12
0
 
5
 
! Отговори
Влади преди 1 месец
Що бе, нашите ваксини ще са най-яките. Ама нашите учени са първи във всичко и дават акъл и обяснение. То не бяха вълшебни молекули, атоми, електрони. Ние сме най-устойчиви , пием ракия, гаргара със сода, изкарали сме епидемията още 2008 щото сме яли прилепи. БЦЖваксината ни пази от всичко, протестрите не се заразявали, българите сме били на 17000 години. Още мъдрости на наши „учени”? Не с един, ами с два х.я да ги сочиш! Че и наша ваксина...
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не може да се финансират два вируса едновременно - и COVID и GERB
10
2
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 месец
Умират си да крадат от народната пара БАНаджиитем вие срам за България!
9
3
 
4
 
! Отговори
Ковидинтелелтиалец преди 1 месец
В случая е абсолютно ненужно да се финансира безмислена ваксина. Вече е решено кога ще пуснат такава от големите фирми. Тези ваксини ще са по-смешни и от грипните Принципно е подсъдно , ако се злоупотребява с ваксини. На тях дължим в голяма степен начина си на живот- в положителен смисъл.
8
1
 
8
 
! Отговори
Туск преди 1 месец
Защото
1 първо няма пари
2 нямаме тия възможности на богатите държави
3 нямаме научни традиции в приложното поле. При нас всичко е само куха теория
4 държавата ни е смотана
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защото държавата в лицето на сегашното й правителство знае само как да краде пари от строежи и спорт, но не се е научила как да краде пари от научни изследвания.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормалните държави, които не се управляват от простаци и *** с мутрокомунистическо минало наляха милиарди в разработването на ваксината. Тиквата и подопечните му дегенерати наляха милиарди в кръчмарския бизнес. Кога най-после ще прогледнете овче стадо?!
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Парите са раздадени по чекмеджетата.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защото държавата, в лицето на днешната мафия е срещу народа си. Затова!
3
3
 
10
 
! Отговори
Избирател преди 1 месец
А защо държавата да налива вода в пясъка? Досега нещо свястно да са свършили в БАН?
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
защото са откраднали парите в чекмеджетата и за къщи на Шехерезада
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защото чекмеджето може още да събере.