Над 120 интелектуалци излязоха с писмо с искане за оставки

Настояват постовете си да напуснат председателя на НС и директора на БНТ
91
Над 120 интелектуалци излязоха с писмо с искане за оставки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В 85-ия ден на антиправителствени протести над 120 интелектуалци излязоха с писмо, в което поискаха оставките на премиера, главния прокурор, председателя на парламента, директора на БНТ и Вежди Рашидов.

С 18 мотива културните дейци застават зад исканията на улицата. Те заявиха, че зад тях не стоят политически формации.


По-рано днес и от ДПС поискаха оставката на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: протестоставка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега я гледам "интелектуалката" и "човек на културата" *** Тепавичарова по БТВ. Та тази "актриса" не може да говори! Стига ми точката за "полицейско насилие". 123 пиандета ще казват кой какв да си подава? "Човека на изкуството" Тепавичарова имала други сетивна чуствителност. Ама моля Ви се?! Малко били парите от мойте данъци за "културата" и "изкуството" им. Много често споменава "арогантен" и "циничен". Ако това не арогантност и циничност? Културата и изкуството над всичко! Господииии!
66
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"защо смяташ Герб за мафия, защо не искаш Герб да те управлява"На личност, която задава такива въпроси, мисля че не съм в състояние да отговоря.Не владея *** език, съжалявам.
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Разговарял" ? Съмнявам се. Кузирувал за сбогом по-скоро бих приел. Що се касае външните граници на ЕС, приятеля му Ердоган, вече работи по въпроса.
64
4
 
2
 
! Отговори
До Диана преди 3 години
Абе стига повтаря едно и също като латерна бе човко,вятърът който отнесе главата на Боко,не д'уха нито от БСП нито от Русия!
63
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, калинковците църкаха за тези на улицата какви били, сега и тези които не са на улицата им го казаха същото. *** не могат видят по далече от носът си и този на тиквеният им вожд .
62
7
 
12
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До До умната ДианаБлагодаря ти за комплимента, но разсъжденията ти са много сбъркани - с тези свои декларации ти се представяш като инструмент в ръцете на БСП, борещ се за тяхната кауза и власт...Сигурна съм, че дори си нямаш представа защо мислиш по този начин, защо смяташ Герб за мафия, защо не искаш Герб да те управлява и наистина ли искаш БСП да те управлява/защото ако Герб си отиде сега, идва БСП на неговото място/.Истинската мафия е БСП, не Герб! Гледай как действат сега тези протести...
61
5
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-71,може ,може,както те са го избрали,така и те може да го свалят премиера ти ганьооооо.
60
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте поне 10 имена да видим кои са тези авторитети. И нещо за 18-те точки. Статията е ала-бала. Новината е важна. Дайте конкретни факти.
59
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези да си интелектуалстват и като дойдат изборите да си кажат думата.Да си изберат Слави да ги представлява.
58
3
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 71Първите години на прехода доказаха, че "интелектуалците", било то юристи или не, всичките са простаци.
57
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сред така наречените интелектуалеци, има ли юристи, защото, ако имаше, те щяха да знаят, че не може всеки, че не може всеки, да застане на площада и да "свали"премиер, главен прокурор, министър, власта.
56
5
 
10
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Скептиказ съм пас тука - нямам нищяо общо с политиците ни! Но колкото до корупцията сред политиците - това е резултат от делото на БСП! Тя намери тази вратичка да охрани къчетата за да не я лаят - пускаше им по някое и друго кокалче, но месото си запазваше за себе си, значи...Та *** тге още от самото начало на прехода се провъзгласиха за висша класа! Чисти хора сме нашия народ - негодниците могат да ни въртят на пръста си много лесно...Ние мълчиме,,,Но тежко им когато заговорим, значи...
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 49Аз кво ще трия си е мой проблем!Друго е важното!Че престана да се правиш на нормален,а това си е чиста катастрофа!Айде лека ти вечер,и внимавай с истински нормалните!:))
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Култура та при социализама си беше яма с пари, колкото повече червена боя в "творбите", толкова повече пари.
53
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой са тези хубавци, отгледани от зрелия социализам?За които светът още не е научил?
52
5
 
13
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Диана 57Защо мислите, че точно тези, толкова"културни" БСПари се нахвърлиха върху културата на управляващите? Защото техните протести са реваншистки! Искат реванш за народния културен протест срещу тях, срещу тяхното лицемерие и простотия...И точно това показва какви простаци са БСП, как не могат да си вадят поуки, как незаслужено обидени се чувстват в един момент, когато изгониха милиони хора зад граница, когато съсипаха животите на повечето хора у нас - значи ние сме си виновни според тях!
51
3
 
6
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
До ДианаАми наистина ни докарахте до първобитния строй. Но без общинността. Щото решихте да се обогатявате до 9-то коляно и не се интересувате от нищо друго.
50
2
 
5
 
! Отговори
америка1332002 преди 3 години
До Христо Христовзавиждай, завиждай. друго не ти остава
49
2
 
13
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Е и какво им е интелектуалното, че не разбрах???? Откога предателството на България се обозначава като интелектуално дело???
48
15
 
5
 
! Отговори
До умната Диана преди 3 години
Хората не искат мафията Гроб!Отивайте си!Марш!