Затварят училища при 20% ученици със симптоми

Засега маски в час не се предвиждат, увери Красимир Вълчев
21 окт 2020 08:55, Красимир Ангелов
63
Затварят училища при 20% ученици със симптоми
Снимка: БГНЕС

При 20% ученици със симптоми, сходни на COVID-19 или грип, ще се затваря цялото училище, посочи образователният министър Красимир Вълчев пред bTV.

Още по темата
Той призна, че с идването на сезонните вируса и грипа, съчетани с коронавируса, ще доведат до усложняване на обстановката и затова е избрано това правило.

Ако се взимат решения за затваряне на училището, най-малките деца да са последни, това ще е алгоритъмът, обясни образователният министър.

Той уточни, че засега маски в час не се предвиждат, а само в двора на училището при смесване на паралелките, каза още Вълчев.

Той уточни, че при провеждане на заниманията навън децата няма да са с маски, а по-скоро, докато чакат родителите си след часовете.


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Затваряйте учебните заведения! Престанете да си правите експерименти с нашите деца и възрастни родители!
59
0
 
7
 
! Отговори
До 6789 преди 1 месец
То ако не можеш да оставиш дете на 14 години само у дома за да си научи уроците, не мисля че въобще има нужда да се прахосват ресурси за по нататъшното му обучение.
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мутрите да затварят училищата, когато всички там са или в болница или в моргата.
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При 20% деца със симптоми, останалите 80% са заразени без симптоми, т.е. Вълчев ще затваря училище, когато всички се заразят....
56
9
 
1
 
! Отговори
6789 преди 1 месец
Абе, айде стига! Все учителките най - болни, най - застрашени! Ми да напуснат системата! Ще дойдат други, млади! Но къде ще намерят другаде 56 дни отпуска, всяка година увеличение на заплатите?! Дистанционното обучение е ала -бала! Пък и нали ние трябва да работим! Градините, училищата, яслите имат и социална функция!
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От учителка в детска градина знам,че масово им водят всякакви болни деца. Има родители които знаят,че децата са им болни и ги водят без даже да слезнат от колата да ги предадат на учителя,защото знаят,че ще му го върнат понеже очевидно е болно. Гледат от колата само детето дали отива до учителката,палят и тръгват бързо преди да са го извикали. И после това дете заразява масово другите. Бай Ганьо не го интересува последствията за околните. Важен е само той.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Швед

Няма нищо безплатно. Просто при вас тестовете се плащат от държавата която пък ги финансира с пари от данъци. Тъй че пак един вид ги плащаш.
53
1
 
14
 
! Отговори
Ноември преди 1 месец
месец няма да има учители и за дистанционно.
52
2
 
7
 
! Отговори
Швед преди 1 месец
Тук тестовете са безплатни и които е заразен си седи вкъщи. Затова при нас централни мерки не се налагат. А при вас как е? :-)
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те сега нямат вече учители, масово децата имат всеки ден свободни часове и пропускат материал, но важното е движение и калабълък да става, нищо че до месец и тези учители, които са останали ще изпопадат.
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С такъв здравен министър - толкова за логиката. Образователния министър пък не му оспорва нищо, щото не му се носи отговорност. Двама красавци, един до друг.
49
3
 
8
 
! Отговори
до43 преди 1 месец
и ако мислиш че учителите ще свършат твоята работа като родител докато ти си пиеш биричката и гледаш сериали си се объркал много :-))) . Просто това е невъзможно.
48
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-н Вълчев вие сте ясен нямате дете в училище нямате болни родители за вас лекарства ще се намерят.
Но ние какво да правим с деца в 4 клас с болни родители където се чудим как да ги опазим.
Не Си играйте на господ, и не ми казвайте че сам от истеричните радители
47
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мисля че за благото на хората ще е по правилно да се затварят училища при - 50 процента сьс тежки и среднолеки симптоми
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ха-ха-ха

По някои предмети просто няма млади. А и да има по английски напр. ще се хванеш ли за 1000 лева, когато дори в кол център ти дават 2000. Елементарна логика.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ха-ха-ха

На кое точно се смееш? Че за тях рискът е по-голям? Смешно ли ти е? Да не си Вълчев?
44
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Маски в час не се предвиждат, а учениците наредени един до друг като сардини. Преди малко ги видях през прозореца. За сметка на това дете с маска кара колело в почти празен парк.
Маски в заведения и барове няма, маски и във фитнес и спортни зали с групови тренировки няма.

Но маската на открито задължителна. Дето може и да си единствения човек там в някоя част на парка. И как се спортува на открито с маска да попитам. Пълен абсурд!
43
13
 
1
 
! Отговори
родител преди 1 месец
До: 42

Аз няма да допусна моето дете да стане малоумно и да работи в чистотата или да разнася вестници!!!
42
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разумните родители незабавно да спрат децата си от присъственото обучение в училище и да го запишат в Обучение в електронна среда! Доста хора се възползваха от тази възможност досега. Не боли, не е фатално да си учат децата вкъщи. Ако има някакви пропуски, то те са оправими. Но здравето е най- важно! Спасете семейството си, спасете и учителите, които също са много застрашени! Не можем да убедим безумците, отричащи всичко, но можем да направим нещо за близките ни и за себе си!
41
2
 
6
 
! Отговори
Иванчо от 2ри Б преди 1 месец
Ще кажа на другите деца от класа да кашляме в час. Всички. И ще ни пуснат във ваканция. Ураа.