ВМА на ръба на силите, търси доброволци за помощ

Надяват се да се отзоват студенти по медицина
41
ВМА на ръба на силите, търси доброволци за помощ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ВМА, една от болниците, които поемат най-тежките случаи на болни от коронавирус, има нужда от помощ. От лечебното заведение търсят доброволци, които да помогнат в условията на все по-бързо почакващите се нови случаи на заразени.

Още по темата

„Пандемията от COVID-19 влезе в нов етап от своето развитие. Вече 8 месеца лекари, сестри и медицински работници на първа линия денонощно се борят със заразата. В началото на извънредната ситуация в България десетки доброволци подкрепиха екипите на ВМА – жест, с който останаха завинаги в сърцата ни“, припомнят от ВМА.

Сега обаче болницата отново има нужда от подкрепа.

„Затова се обръщаме към всички студенти по медицина (от последните курсове на обучение), студентите по здравни грижи (медицински сестри), специализанти, лекари и медицински сестри или доброволци ( които да се заемат със санитарно-хигиенична дейност), които имат желание и възможност да се включат активно и да подкрепят екипите на ВМА“, призовават от болницата.

Всеки, който желае да се включи, може да го заяви на е-mail: dobrovolecvma@gmail.com, като остави своите имена, курс на обучение или професия, телефон и електронна поща за обратна връзка.

За всички доброволци са осигурени необходимите лични предпазни средства.

ВЯРВАМЕ, че #ЗаедноЩеСеСправим
 


41
Още от Общество
Студентите медици: Нямаме опита на лекарите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 3 седмици
Студентът по медицина каза цялата истина за Мутафчийски!! Точка!!
40
0
 
1
 
! Отговори
Студент по медицина преди 3 седмици
Мутафчийски каза: " Ще има колони от камиони с чували за трупове"! и " Яко ще се мре"!! Щом доктори мрат,а аз още не съм доктор,защо доброволно да умирам!! Не му прави чест да плаче за помощ!! Като " генерал би трябвало да има армия, която да мобилизира!! Иначе защо е генерал???
39
2
 
1
 
! Отговори
А преди 3 седмици
Ето го е момента да се включат тези които не носят маски и не вярват на вируса и мангаров да го вземат с тях.
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да фанат и депутатите и министрите...
37
0
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 3 седмици
Доброволец във ВМА ли? Да си командироват военните от поделенията да им чистят. И бездруго прекопават градинки, боядисват бордюрчета и за тая работа лапат от нашите пари. Може ли обикновен човек да се лекува там? А искат обикновени хора да им слугуват, че и без пари. Аре чупка!
36
0
 
4
 
! Отговори
ВМА преди 3 седмици
За завършилите лекари защо няма специализации?И ги принуждавате да напуснат БГ и да си търсят място навън.
За да "не изядат хляба" и тлъстите заплати на "старите" лекари, нали? Сега като не се интересувате от младите лекари направо затваряйте!
Студенти, ще си загубите времето като доброволци. Нищо ново няма да научите. С изключение на грозната мед система у нас от първо лице, не че не я знаете вече добре....
Тази държава не заслужава да си мръднете пръста за нея.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ВМА да се обърне към другарчетата в НОЩ, които позволиха на Ричард Алибегов да управлява мерките срещу кризата. Защото Мутафчийски удобно се покри, когато трябваше да набива кофите на хората в щаба и в правителството защо мерките трябва да са адекватни на ситуацията, добре обяснени на хората и най-важното - постоянни. А не днес, маски, утре без, в други ден със ама под 2 метра, пък карантина при контакт, пък липса на карантнина за политици и други специални хора, и т.н. Хаосът води до бедствие.
34
2
 
5
 
! Отговори
Tusk преди 3 седмици
10 000 лв на месец чисто и може и да си помисля да се върна от германия. Дотогава да си търсят доброволците в филиповци
33
1
 
3
 
! Отговори
Студент преди 3 седмици
Колко ще ръсят ? За 300 евро на ден отивам веднага.
32
1
 
16
 
! Отговори
ГосТ преди 3 седмици
Мутрата ще излива данъците ни и европейските средства на мазните дюнерджии, чалгари и хотелиери, а студентите по медицина да ходят да работят при заразените със съмнителни предпазни средства. Супер, А ! Не ходете, това не е благородство, а безумие в случая !!!
31
2
 
10
 
! Отговори
ГосТ преди 3 седмици
Хахаха доброволци !!!! Аз пък призовавам всички студенти по медицина в никакъв случай да не отиват като доброволци, а като добре заплатен персонал !!!
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами ако някой от тези доброволци умори някой болен какво ще го правим или отново ще караме по протокола и ще пишем че коронавируса е уморил човека.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
200 000 безработни шведи. Tака ще направят поне една седмица трудов стаж в живота си
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Според мен които се запише за доброволец трябва да има правото ако иска да не спазва никакви мерки.
27
0
 
0
 
! Отговори
Нема вече преди 3 седмици
Хора измряха от ковид.Ако не избийте и децата като пораснат ще дойдат.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това е фалшива новина! Годжи работи за минимум 100 професора ,само го помолете.....
25
4
 
2
 
! Отговори
според мен преди 3 седмици
като доброволци трябва да отидат тези подкрепящи управляващите(защото щом системата не издържа са виновни тези които я управляват) . та нека тези от администрацията,даскалите,полицията да започнат да работят като доброволци. и без това боко им увеличи заплатите без никакво основаниеаааа били на първа линия с вируса...ами нека сега си заработят увеличенията а не дистанционно да работят...и как така даскалите хем дистанционно хем на първа линия ??
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мангъра да заминава ,
и да помага ,ако иска и само по долни гащи ,на ден бонус за помош
ща 500 лв от мен.
23
0
 
3
 
! Отговори
От 22 преди 3 седмици
Още март месец освободих лелята,която чистеше 2 пъти седмично във вкъщи. Да,справяше се добре жената,но аз се справям по-добре. Да това ми отнема време (и пари), но здравето е преди всичко.
22
2
 
1
 
! Отговори
До 20 преди 3 седмици
Има времена,когато компромиси могат да се правят, да винаги е имашо вътреболнични инфекции,поради немърливоста на някого,но тук говорим за силно заразен вирус и хигиената трябва да е на 101%. Честно казано предпочитам аз сам да си почиствам отколкото някой мъpльо да ми разнася бацили,точно като “хигиенистките” по училищата които допринесоха да сме до това положение.Чистенето и дезинфекцията изглеждат лесни задачки,но и за тях трябва акъл и дисциплина. Аз такива чистачи не съм срещал.