Каракачанов: На консултациите никой не е споменавал датата 4 април

Честността на изборите по пощата не може да се гарантира, убеден е той
15 яну 2021 21:46, Анисия Иванова
74
Каракачанов: На консултациите никой не е споменавал датата 4 април
Снимка: БНТ

По Конституция президентът решава кога да насрочи изборите. Не можах да разбера защо не на 28 март, но дали щеше да бъде тогава или на 4 април, на 18 април или по-нататък, дата като дата. За избори единствено трябва да се осигури нормален честен изборен процес, в който хората да могат да гласуват, да им се осигури възможността да отидат до урните. Това заяви по темата за парламентарните избори в предаването "Панорама" по БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Познавам българската родна действителност. Отдавна съм в този народен цирк и ми е ясно, че каквото и да кажеш на едни подобни консултации, най-накрая ще стане така, както президентът е решил. А и като гледам как завършиха консултациите, мисля, че моята теза се потвърди", заяви министърът на отбраната.

Още по темата

Каквото и да кажат партиите според него, няма значение, защото по думите му, никой на тези консултации не е споменавал датата 4 април, а президентът е избрал именно нея.

Той заяви, че не се страхуват от българите в чужбина и ако в България последните 30 години има политическа формация, която да прави нещо за българите в чужбина, това е ВМРО.

"Не знам защо се създава това внушение, че българите в чужбина не могат да гласуват. Ще ви припомня законът какъв е. В страните членки на ЕС могат да се откриват секции навсякъде толкова, колкото искат българските граждани там. Извън страните от ЕС има определен брой секции. И на последните избори се видя, че в чужбина гласуват 1% от българите, които живеят там. Секциите са достатъчни", категоричен беше Каракачанов.

Той уточни, че е против безразборното откриване на секции извън ЕС навсякъде. Това според него означава една друга държава да организира изборния процес и да определя колко депутати ще има българският парламент. И припомни как преди време в турски градове е имало по 170-190 секции, там според него, се е гласувало на 120% и се е гласувало само за една политическа формация.

Каракачанов допълни, че няма как да се гарантира контролът и честността на изборния процес по пощата.

"Ако говорим за гласуване по пощата в България, мога да ви кажа какво ще се случи, една тотална манипулация. Електронното и машинното гласуване, които са една голяма дъвка, с която някои от опозиционните партии разиграват сценки, започват европейски държави да го отменят и да го отлагат. Защо трябва да изпием Черно море, за да разберем, че е солено?", попита Каракачанов.

Той заяви, че в България практиката е да се променят законът за изборите малко преди самите избори и то винаги е в полза на този, който ги променя.

Той коментира и темата Република Северна Македония. По думите му, това е стратегическа за нас тема: "Защото както казваше президентът Петър Стоянов, това е най-романтичната, но и най-трагичната - бих добавил аз, част от нашата история. Ние не можем да се съгласим с това, което се случва в Република Северна Македония, и никакви избори не са причината."
 


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Споменал не споменл изметени сте др. Каралкачанов.
63
2
 
6
 
! Отговори
армееца преди 1 месец
на теб пък за кво са ти избори ти по-вече няма да влезеш в парламента пък и не усля да дочакаш безпосполезните тенекиите от америка които ще дойдат след 4 години
62
1
 
4
 
! Отговори
серена преди 1 месец
Виждате колко е просто, ясно когато Ви управляват крадци и мошеници.
61
4
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Шопаров специалист по всичко,защото отдавна е в този народен цирк и всичко вече му е от ясно по ясно!Само се чудя,къде ще гласуват хората с продадените български паспорти?
60
4
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 месец
Тия заприличаха на виц - за арменския поп и папата заговориха :D :D :D Вече сте гнусни с глупостите си и е жалко да мислите хората за чак толкова тъпи, че да ви се вържат на тъпотиите.
Президентът е прав за почти всичко, дето каза. Не съм съгласен с избори по пощата (както по интернет)-вместо хватки и разходи, просто определени хора ще гласуват от името на други.
Според мен не е редно постоянно живеещите в чужбина да гласуват и определят как да живеем ние тук.
59
2
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
Костов и компания извършиха грях срещу Народа ни...лустрацията бе решение...ама те половината ДС ченгета..та датата не е проблем,ако на гроб-патриотите не им се стоеше във властта винаги могат да си подадат оставката,да ама не,ама виж датата била нещо...атака срещу Президента е...насърчават разделението между хората...отнемат животите на децата ни...оставят децата ни без Дом...Дома на децата ни е България...богати бедни...се връщат у дома..
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да се земе под внимание, че пандемията ни беше блокирала за дълъг период и ГЕРБ не можа да се разгърне напълно.
Дайте им малко добавено време в края на мача, много прекъсвания имаше!
57
1
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
На 9 май ще са ваксинирани още повече хора.
И на тези, дето са ваксинирани в края на април, ще им е подействала ваксината.
И католиците и арменците ще са таман.

Айде г-н Радев, проявете малко чувство за хумор - нека е 9-ти май! :))
56
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В края на април е по добре естествено,повече хора ще са ваксинирани!А българите в чужбина да се ваксинират и да ходят в секциите който желае!
55
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако може ,изборите трябва да се анулират!Пандемията е повод за това,икономиката работи все едно е военно време.Парите отиват за заплати на мед.персонал и обезщетения на бизнеси.
По време на ВСВ в САЩ анулират изборите ,като Рузвелт печели служебно още 4год. ,въпреки ,че управлявал вече 2мандата.
Ясно е ,ГЕРБ пак ще спечелят(Боковизма има дълбоки корен )с ,,Патриот" ще съставят кабинет.
А,може и с новата "политическа звезда" Слави Дългоча или с някой десни-бесни които успеят да влязат в Парлам
54
0
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Защото друго нещо чух по телевизията, но нека и така да е - щом е такъв важен празник, гласуването за тях да бъде на следващата седмица.
Просто крайното преброяване ще се забави малко.

А може и чак на 9 май, ще е символично.
9 май е денят на Европа.
53
0
 
2
 
! Отговори
До 57 преди 1 месец
Едва ли точно в тази пандемия Ердоган ще организира автобуси до БГ,абсурд!На място който е здрав,въпреки,че там обикновено събота и неделя е локдаун,само,че за българските турци ще направи изключение,няма как!.Добре е да има наблюдатели от БГ,за да няма смущения !
52
1
 
2
 
! Отговори
Ди сата нато преди 1 месец
И защо лъжеш?Великден е празник за арменци и католици на тази дата!Те празнуват тогава ,ходят на църква,общуват.Най светлия християнски празник!Дали се събират покрай ковид е друг еъпрос,но семейно всички Като не познаваш арменци ,или естествено тролиш,пишеш глупости за да е наобратно!Няма значение ,датата е голяма глупост,както цялата му работа на шушлека!
51
4
 
5
 
! Отговори
Сат Н преди 1 месец
Аз по принцип съм за по-късна дата.
Нека Президентът уважи католиците и да насрочи изборите за края на май.

Аз на негово место щех да местя датата поне три пъти.
Има толкова деноминации, се некой нема да е доволен.

Принципно колкото по-късно, толкова по-зле за Тиквата - секи ден забавяне за него е допълнително изваждане от чекмеджетата.
50
4
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
За арменците не е Великден.
Те въобще са непричом, но кретена от Банки и там е метнал неколко пачки.
49
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
До Анонимен

и откъде на къде датата е някакъв фактор в изборите...лъжете хората,че турците ще гласуват по пощите...да ама не...те имат организиран транспорт с ваша помош,едно сте,страх ви е от свободомислещите живеещи в демократични държави наши братя...скъпо им е да летят до България и го знаете...лъжете хората...Фашизъм в 21 век в България членка на ЕСССР,отнемат правото на глас на Свободни Човешки Същества...какво престъпление
48
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И откъде се пръкна тази нагласена дата ,точно на църковен празник Великден за католици и арменци български граждани!Фигуранта демонстрсативно ги игнорира,като същевременно пуска безмислицата за гласуване по пощата,и то когато зад Океана се видя тотална бъркотия гласуване по пощата,като че ли нищо не се случило.Когато на Запад празнуват Великден,пощите не работят ,нито би могло да се организира се тръби от тези които " реват" за честни избори,а предлагат нечестни!
47
2
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Когато е празник няма лесно да се намерят застъпници от католическите и арменските общности.
------

Какви арменски общности?
Арменците не живеят в компактни общности.
При тях проблемът е нулев.
Всички тези демарши са от една група платени от банкянския идьот ***.
Те даже не са се допитвали до общностите си, вчера се обяви дата и днеска вече имат становище
Комедианти.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
я, това прасе още ли ще се мотае из българската политическа ***?
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Датат е важна. Когато е празник няма лесно да се намерят застъпници от католическите и арменските общности.
--------

Това си е техен проблем.
Като не искат, ще се командироват застъпници от друго място.