Ваксинираните срещу коронавирус едва 1,2% към момента

Личните лекари ще получат повече информация до ден
Обновена: 17 фев 2021 14:20 | 17 фев 2021 14:20, Камелия Цветанова
18
Ваксинираните срещу коронавирус едва 1,2% към момента
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Само 1,2% са ваксинираните в момента в България, съобщи пред БНР проф. Красимир Гигов, ръководител на Националния ваксинационен щаб.

Той подчерта, че до края на февруари ще се получат над 100 хиляди дози ваксини, което значи, че вече няма да има проблем с ваксините като ограничаване на броя на имунизираните.

Още по темата

Като втори проблем проф. Гигов посочи фазовостта на ваксинирането.

"От първа до трета фаза имаше преливане. В работни дни има около 5000 ваксинирани, което никак не е малко", посочи той.

Ръководителят на Националния ваксинационен щаб акцентира, че вече фазите се смесват и през съботните и неделните дни ще бъдат ваксинирани желаещи от други фази, защото в почивните дни не се явяват хората, заявили желание и могат да бъдат заменени.

"Личните лекари са основни фигури по отношение на ваксинирането на неговите пациенти. Ваксини са осигурени. Той прави списъци, организира реда и заявява ваксините, които РЗИ трябва да му предостави. Обсъждаме тази възможност", обясни проф. Гигов.

По думите му общопрактикуващите лекари в четвъртък ще получат по-голяма информация по кратката характеристика на ваксините, разработена от експертните съвети към министъра на здравеопазването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само толкоз наивници ли събрахе? Язък ви за рекламите! Сега не ви знам как ще отговаряте пред шефовете си за неизпълнение на пионерското поръчение! Тююююю, тю!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки път, като чуе за България, Кил Гейтс пуска сълза!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже е голям процентът. Кой още вярва в измислената пандемия? Може би някои зомбита. А ваксините са единствено с цел да ззбогатеят определени хора, пък с останалите каквото стане. Който оцелее, оцелее. Това е самата истина.
13
0
 
4
 
! Отговори
ХХХАХАХАХА преди 3 години
КОЙ Е ГЛУПАВ ДА СЕ БУЧИ С РНК ОТРОВА БЕ ?
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
управляващите ваксинират себе си и приближените си, а за народа когато остане. ваксините сега са толкова малко че освен за приближени за други няма. Преди дни един артист се хвалеше че се е вредил. Артистите в коя група попадат и особено млади по на 30 години. Не са ли това приближените. Ами общинските съветници, кметове, министри.Депутатите нима не са ваксинирани тайно.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако така ги смятате / прибавяйки и втората ваксина/ един ден може да се окаже,че сте ваксинирали над 100% от населението.
10
1
 
10
 
! Отговори
79255 преди 3 години
На личните лекари да им предоставят онези 53 странички, които Пфайцер са дали на евроагенцията п лекарствата и с които убедиха служителите й да разрешат ползването н ваксината. Така всеки от нас ще има достъп до пълната информация. Ще научим, че окончателните изводи кмпанията щепрезостави през 2023, когато приключат изпитателните фази. ще науччим и други неща, ноо първо нека ни предоставят пълния текст без никакви корекции и без съкращения
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се нарича комунизомилиционерска трагедия с четири букви?-Герб. Всичко ще се случи в обзоримо бъдеще и ще, ще, ще, и накрая както обикновено, едно голямо нищо. Освен пълни шкафчинца с евраци и кюлчета.
8
1
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 3 години
Процентът на колективацията трябва да е над 90 процента. Трябва да се създават колхози-гиганти. Кулаците пак слагат прът в колелото на прогреса.
7
1
 
8
 
! Отговори
Тиквун преди 3 години
Кат за 300 милиона стигат ви останалите за чекмеджето ко
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другите държави ваксинираха вече милиони граждани, ние сме отново на опашката.Така е, с такъв здравен министър и главен здравен инспектор... Толкова са им способностите. Жалко за хората, които биха могли да се разминат с вируса, а ще се разболеят заради тези некадърници.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето хора вече го изкараха вируса, но никой не ги разбра. Така че няма нужда от ваксини.
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако днес ви ваксинират с една ваксина,а след 1 месец ви сложат друга,това си е чист експеримент,за който дори може и да не разберете.Ама нали сте подписали информирано съгласие,последствията са за ваша сметка.
3
0
 
14
 
! Отговори
Интерес преди 3 години
Представлява какъв е процентът на ваксинираните сред дупедатите?
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не стига,че населението не желае да се боцка с най-евтината и несигурна Астра зенека,ами и тия,които са се престрашили не могат да се ваксинират.
1
2
 
15
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Само около 25 000 са ваксинирани и с втората доза от ваксината...Незнаех, че вече в България сме около 2 милиона и половина останали...