Ангелов: Бъдете спокойни, заведенията отварят от 1 март

Няма хаос, има наплив от пациенти, които искат да се ваксинират
Обновена: 23 фев 2021 12:34 | 23 фев 2021 11:00, Веселина Йорданова
194
Ангелов: Бъдете спокойни, заведенията отварят от 1 март
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бъдете спокойни, заведенията отварят от 1 март по настоящата ми заповед.

Това каза здравният министър Костадин Ангелов пред журналисти, след като провери как работят мобилните екипи за ваксиниране в хасковското село Малево.

Още по темата
На въпрос за ръста на дневната заболеваемост, министърът обясни, че здравните власти се ръководят от двуседмичните данни. Те ще бъдат анализирани и обявени на редовния брифинг в четвъртък.

За момента промяна в намеренията за отваряне на ресторантите няма.

Доволен съм, че ваксинацията върви с темпове, които ни харесват, въпреки някои организационни проблеми.

Цяла вечер сме пренасочвали дози към София, обясни още министърът. По думите му всички заместник-министри са в страната, за да организират процеса.

Успяхме да убедим хората, че гласът на науката е по-силен от гласа на псевдоавторитети, които разпространяват лъжи, каза Ангелов.

По думите му няма хаос, а има наплив от желаещи за ваксиниране, на който трябва да се отговори.

Ангелов посочи, че ако темпът на желаещи се запази, България ще се справи с постигането на колективен имунитет до края на лятото.

Министърът обясни, че дори се опитваме да изтеглим доставката на ваксини от "АстраЗенека" дни по-рано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
5
 
2
 
! Отговори
Бум на заразите преди 3 години
С тази масова ваксинация хората се заразяват с вируса, който почва да действа още преди боцнатата ваксина да се активира и да не говорим дочакване за втора доза. Всичкото това дето се е луднало да се ваксинира вече е заразено и болно. Ще скочат пак бройките и ПАК ЩЕ ОБВИНЯТ заведенията и клубовете където ходят млади и здрави хора, за разлика от опашките стари и болни пенсионери искащи ваксини, за да умрат щастливи с мисълта че са получили безплатна ваксина от ББ.
172
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 170"До 163" - ей трудномислещ ко'ч, ти знаеш ли, че на Запад здравеопазването е безплатно ако имаш здравноосигурителна карта, знаеш ли, че те лекуват и безплатно ако си приет от Бърза помощ дори и да не си осигурен здравно, знаеш ли, че плащаш само в частните клиники и то с 30 % намаление ако имаш здравна карта ? В България сте останали само тъ'по мислещи и Тквата ви е'б'ава както си иска защото знае, че ***'отите като теб сте болшинство, а той е истински комунист това знаеш ли го ид'иоте ?
171
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали ако заразените към тестваните са повече от 12%, трябваше да се въведат нови мерки а не да се разхлабват. Днес заразените се повече от 14%. Дотук бяхме с професионалната експертиза. Щом вожда е казал - ако трябва и бузките на д*пето ще отваряме. Всичко в името на предизборната кампания. Както се казва целта оправдава средствата.
170
1
 
2
 
! Отговори
Греко Капиталисто преди 3 години
Спокойно маляки, насия министър председател кириос Мицотакис взе ресение за масово ваксиниране на всицкото вулгари. Насата Елада сте изисква, който вулгарос иска да дойде да топне мъдуракес на насето моренце да се набоцка предварително с вакцинес, така це до юни сте имате стаден имунитет. Кириос Мицотакис мислесе освен това да изисква и клизма на границата, обаце се отказа, застото на Кулата сте се размирисе много лосо.
169
0
 
7
 
! Отговори
хах преди 3 години
Ама после яко ще се мре Ангелов!
168
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ботокс вън!
167
14
 
6
 
! Отговори
До 163 преди 3 години
Какво ти е откраднал,*** ОВЦА?Колко осигуровки внасяш и колко в Германия внасят или във Белгия?Червените олигарси днешни да не бяха фалирали два пъти държавата и да не бяха унищожили икономиката за лична изгода ,е тогава можеше и да е по безплатно!
166
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 167Стига се излага " манипулции" ," лъжи" ,*** смотан!"Лъжели "света,толкова ли си неграмотен и първосигнален ,ай сиктир!
165
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как ще се спазва 50% заетост,маските пак ли ще са под носа или под брадата на сервитьорите?.И пак ли с един мръсен гнусен т.н." парц.л" ще бършат всички маси ?Обърнете внимание на хигиената най после,само еднократни кърпи за всяка маса или със салфетки или друго,да е еднократно.Масите да са отдалечени поне 2 метра и колко на маса,уточнете ги тези подробности,защото лятото само първите дни и после през просото.И без рожденни дни в кръчма,софри като за последно!Новото нормално,не е старото
164
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо трябваше да затварят.Който има амбиции да управлява света и да манипулира населението, създаде ковид измамата и гледа как невежите и немислещи могат лесно да бъдат лъгани и подчинени.На човека му е дадена ЛЮБОВ и свобода.Човека не живее в любов.Затова е болен духовно и физически.
163
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
заведенията отварят от 1 март по настоящата ми заповед.А тебе кога ще затворим?
162
1
 
23
 
! Отговори
A преди 3 години
Много ясно, че ще отворят заведенията. Идат избори все пак. Дай на народа ядене, пиене и веселие и можеш да правиш каквото искаш.
161
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** как да съм спокоен катпбвсяка нощ сънувам кошмари???Сънувам камиони нятоварени с трупове!!!
160
8
 
20
 
! Отговори
СИК-ТИР преди 3 години
Преди капитализма здравеопазването бе безплатно.На зъболекар да отидеш-не ти искат ПАРИ.Сега ако те заболи...не знам.Мислиш си за Бойко БЪЙГАРО-УБИЕЦ ЧЕКМЕДЖИЙСКИ.ДОЛУ КРАДЕЦЪТ БОКО ГЕРБЕРАСТА ОТ ТРЕТИЯ ПОЛ!!!!
159
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ич не сме се притеснили,те отварят в половин ЕС,явно е съгласувано,я кажи докре,ако поканя дама на танц,ши са заразя ли ,щот ми писна ергенлъка
158
7
 
5
 
! Отговори
Фифо преди 3 години
Радвай се,че нямам шанс да те срещна.
157
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЙКО ГИ УНИЖИ,ПО ГРОЗНО ОТ ГЕРБ НЯМА.НА ПОСЛЕДНО МЯСТО В ЕВРОПА ПО ВАКСИНИ ,А ГОВОРЯТ ЗА ДА УГОДЯТ НА ВОЖДА ВСЕ ЕДНО СМЕ ПЪРВИ.КОЙ СЕ ДОПРЕ ДО БОЙКО И ТОЙ ПОЧВА СИЛНО ДА СМЪРДИ
156
13
 
16
 
! Отговори
Знаете ли че.. преди 3 години
..преди да ни напъпли КАПИТАЛИЗМЪТЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО БЕШЕ БЕЗПЛАТНО И ДОСТЪПНО ЗА ВСЕКИ?Учителите не ровеха ФъФ кофите за отпадъци!Гласувайте за дъртия боко,ако искате майките и бащите Ви да *** от глад и бедност!!!
155
8
 
9
 
! Отговори
БРЦК преди 3 години
Смърт на предателите
154
6
 
9
 
! Отговори
БРЦК преди 3 години
Може ли *** да е министър