Шеф в БТПП за финансовия министър: Смешно е да не знае, че има несъбираема част

Трябва да бори сивата икономика, заяви зам.-председателят на БТПП
25 май 2021 22:17, Красимир Ангелов
77

Преди дни финансовият министър Асен Василев обяви гръмката новина, че няколко фирми дължат близо 10 млрд. лева на НАП и тези пари са опростени.

"За мен беше загадка как финансовият министър се изказа много неподготвено за тези 10 млрд. Нашите вземания са за 4 години. Това са вземания от 2006 г. Тези данъци са мъчени да се вземат по всякакъв начин, но няма как. Има такъв процент, който не може да се събере и е много смешно един човек с претенции, че е финансист, да не знае, че има несъбираема част. Това заяви в "Денят ON AIR" заместник-председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Красимир Дачев.

Още по темата
Според него първо трябва да се намери начин да се пребори сивата икономика.

"Един човек като дойде и има претенции, че е професионалист, трябва да бори сивата икономика. Има хиляди фирми, които масово не плащат данъци. Ще си отидат тези, ще дойдат другите и те ще питат на кого са дадени определи пари", допълни Дачев пред Bulgaria ON AIR.

И посочи, че е виждал Планa за възстановяване, който е бил готов още през март.

"Криворазбраната етичност на предишното правителство не им позволи да го изпратят. Няма да се промени нищо в този план. Един такъв план не може да бъде променен от днес за утре. Сега ще загубим един аванс. Бяхме започнали една скорост да набираме - ако ние я забавим, много ще изостанем. Ще станем една бананова република, която произвежда домати и краставици, ама те трябва да са прави, защото никой няма да ги взима в ЕС", категоричен бе Дачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
3
 
! Отговори
тя преди 2 години
Финансовият министър бил " неподготвен за тия 10 милиарда лева " Ха , ха , ха- тоя на луди ли ни прави !
43
2
 
2
 
! Отговори
опетков преди 2 години
До Христо Христов Да, и министъра му Гечев насърчаваше заводите и фабриките да не си плащат дълговете. Няма по-некадърен псевдоуправник от Виденов и сега видиш ли на некадърния е..ч космите му пречели. Добре, че бяха те, че както се бяхме засилили по стръмното, Венецуела щеше да ни изглежда като Швейцария.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да поискат помощ от фирмите които събират лоши кредити и всичко ще се оправи.Няма разлика .
41
1
 
12
 
! Отговори
СМЕШНОТО преди 2 години
никак не е смешно, а ТЪЖНО, защото престъпно-умишлено е допуснато да мине срокът на давност за погасяване на задълженията към държавата.
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Въпросът - Не е че има несъбрани данъциА че са толкова много! ___________________________ ... ____________ - Това е така, защото не трябва да се събират данъци от другарите, те затова се бориха. става дума за 10 год давност. Бройте назад и си отговорете от три опита!
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те СА ***, колега. Винаги може да ги познаеш точно по селските прякори които използват. Дори повечето бяха в сайтчето на Недялко, преди да забрани коментарите, като един "независим" и "обективен" журналист.
38
6
 
13
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
Искренно се надявам повечето, които пишат коментари тук да са платени ***...ако масовия българин мисли, разсъждава и говори така - нищо добро не ни чака.Толкова елементарно и първично жалко.А Дачев е много интелигентен човек и с годините е доказал,че нещата които казва и съветва се случват.НО "по-важно" е да се пише за Борисов, за Радев и за Трифонов със селски прякори, да се оплакваме и да се плюнчим безсмислено - защото е по-лесно.
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те нещата могат да се направят простичко и разбираемо,ама тогава ще е ясна картинката и няма как да шикалкавят и да краднат.
36
7
 
14
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
кой го гласува този закон? ГРОБ
35
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ти си смешен, а не министъра
34
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в белия свят ако шеф на Данъчна служба си продаде фирмата на клошар и после ощети хазната с милион трябва веднага да напусне финасовата система на държавата.а тука ще му гледаме мускулите по телевизията.това е пародия на държава.някакъв цирк
33
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хайде стига се подмазва на Герберите
32
4
 
17
 
! Отговори
Въпросът преди 2 години
Не е че има несъбрани данъциА че са толкова много!
31
9
 
16
 
! Отговори
Христо преди 2 години
За съжаление този е прав. А служебния министър на финансите беше служебен и през 2013 година под ръководството на плевнелиев. Тогава не ги ли е забелязал тези неща?
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че неправилно са съставени и гласуванин закони е очевадно,защото са в противоречие с основния закон.А че тези които ги съставяха и гласуваха през годините на прехода са за затвора е неоспорим факт,понеже служеха не на Народа си(нали даваха клетва да му служат) а на наши и чужди олигарси,че и на цели чужди държави.Така вместо прогрес и просперитет на Държавата ни се получи регрес на всичко в нещастната ни Държава.Особено,когато си мислеха,че държавата това са те,а не обикновените хора в нея.
29
18
 
13
 
! Отговори
зелен чорап преди 2 години
пълна некомпетентност и неадекватност на радевото министЕрче!чакам културистчето да каже неговите дългове към тези 10милрд. ли са
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами това топлофикациите мини марица около пет
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оня Гечев : Нема едни осемстотин милиона ? Сега тоя : Нема едни десет милиарда ? Те станаха десет и осемстотин
26
5
 
13
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
С две думи-як грабеж на народеца. .
25
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прехвалените министри, с напудрените сивита, нямат представа, как се управлава държава, камо ли, да борят сивата икономика в нея. Имат заповед, да очернят бившето правителство, изборите са най-малката им грижа. Докато се научат, да си пуснат кафемашината, двата месеца ще изнекат.