Янев в НС: Без актуализация няма пари за социален пакет през септември

Служебното правителство ще проведе извънредно заседание днес
Обновена: 29 юли 2021 11:16 | 29 юли 2021 10:44, Веселина Йорданова
74

Служебният кабинет ще обсъди днес на извънредно заседание актуализацията на държавния бюджет.

Кабинетът ще предложи дефицит под 3%, стана ясно от думите на премиера Стефан Янев, който докладва в парламента за финансовото състояние на държавата по искане на БСП.

В отговори на въпроси на депутатите Янев каза, че е съгласен, че актуализация на бюджета трябва да бъде направена от редовен кабинет, но посочи, че такава не е била направена от предишното правителство и в последните три месеца се е наложило да бъдат направени преструктурирания.

По думите му отделните министерства могат да работят до края на годината с тези си бюджети, но проблем са извънредните плащания.

Плащанията, свързани със социалната система, пенсионерите, помощите, мерките за бизнеса, при необходимост да бъдат удължени, за подпомагане на здравната система за преодоляване на потенциална нова вълна, обясни той

Часовникът цъка, ако тази актуализация не бъде внесена, това означава че през септември този пакет от социални плащания няма откъде да се вземе, посочи служебният премиер.

Янев припомни, че новият вариант на ключовите финансови закони - държавният бюджет и бюджетите на Държавното обществено осигуряване и на Здравната каса, вече е одобреи от социалните партньори.

По думите му актуализацията е просто едно предложение, а работа в парламента е да решат как точно ще се случи след съответния дебат.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: Стефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
8
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
Ако гледате заседанието на НС вече сте разбрали, че Планът за Възстановяване и развитие на тези Харвардски "умници" беше направен дар-перушан. Некадърни предложения, неработещи схеми и откровени глу.пости. И както се разбра, България вече е на последно място за срока. Честита ви "промяна".
54
0
 
11
 
! Отговори
Другия с коня преди 2 години
Евросъюза очаква План за възстановяване на Икономиката от Вируса,а те Умишлено не го изпращат - ще товарят Бюджета с нов Дълг....Тази работа не е като Онази ,дрОгарки и дрОгари!!!
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никаква актуализация на бюджета! Вземат ли още дългове съвсем ще ни закопаят. Ще откраднат парите и пет поколения ще ги изплащат!
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми то и чегъртането им зацикли нещо. Все още чакаме доказателствата за незаконно подслушване!
51
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
янеф, я вземи си сложи ръката на сърцето и си признай чистосърдечно, че сте некадърни. Ние ще те разберем.
50
1
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Парътъ прай борбътъ :)))
49
5
 
12
 
! Отговори
Тоалетна хартия преди 2 години
Започна се , че няма пари. При Борисов винаги се намираха средства.Старата психическа формула на комунистите, че не достигат средствата.Тези *** ,като нищо ще върнат КОРЕКОМ-магазините и само ,който е в чужбина ще си купува яйце от шоколад с долари и евро.Политика на венецуелският диктатор Мадуро.
48
2
 
12
 
! Отговори
STOP преди 2 години
докато се наядат тез руменовите, ние виждаме как растат цените, кой мисли за гражданите, дрънкат небивалици а джоба и хладилника кой ще ми напълни... пак ще се питаме - защо другите държави могат а ние не...
47
4
 
13
 
! Отговори
българка преди 2 години
Гледайте какво говорят от служ. кабинет: само празни приказки , оплели са се в оправдателен режим на трудно мислещи и махащи с ръце некомпетентни недорасли . Тези не могат нищо, иде голям зор за нас... обикновените хора.
46
7
 
22
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Управлението на държава не е за всеки. Па дори и да е с диплома от Харвард. Май трябват и други, и то доста по-различни качества.
45
2
 
24
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Тия нали напълниха хазната и имаха излишък? Кой лъже?
44
5
 
19
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
Смешно ли ви е? Добре, добре, скоро ще ви застинат усмивките като слезете от сцената и започнат да излизат вашите далавери и некадърни решения.
43
3
 
14
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
Той лъотчика затова дава зор да има правителство, щото тия вече взеха да лъщят колко са зле. Иска да обвини новия кабинет, но такъв няма да има. Та стягайте колана. Да видим в речта на нова година какво ще плямпи, като уж са събрали 2млрд за 1 месец отгоре а с тая инфлация пари няма да има. Единстевеното хубаво в цялата работа е че пак ще го издуят тия дето много знаеха и искаха промяна, ами да ви е честита. То и за изборите ще трябват пари, по добре 10млн по чекмеджета от 100млн в кофата ама...
42
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали тез били свършили много работа за 2 месеца? Ако цялата им работа е такава- благодаря! да си вземат фалшивите дипломи и да се махат!
41
2
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Пари нема действайте :)))
40
2
 
10
 
! Отговори
казвам държава Чили преди 2 години
Слава на генерал Пиночет!Но само в Чили имаха късмет.
39
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комисия за кражбите по време на служ правителство!
38
2
 
9
 
! Отговори
ДС преди 2 години
Стандарта на живот е вдигнат, но на НАШИТЕ хора.Не сте от нашите?!В следващия живот може и да имате късмет!
37
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете ми една Държава където вонни лица са били на власт и да е процъфтяла. Колкото и да искат военните не могат да ръководят , защото нямат собствено мнение и са свикнали да изпълняват заповеди. А ние се натресохме точно на такива и резултатът е виден.
36
3
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
янеееев, става ясно колко некадърни сте отвсякъде ! Вие сте плявата на националната ясла ! За нищо не ставате, плямпала жалки харвардски !!!